glenni 58 messages – 04/07/2009 10:12 AM
Kaipa tämäkin jonkinlaista matkailua on?
Lähinnä mua kiinnostaa miten muut kaikki retkeilyt hoitaa. Vai onko täällä yhtään eränkävijää joukossa? Eli itse olen viettänyt telttaelämää luonnossa ja jäätiköllä ja molemissa hyvin on tullut syötyä. Hieman asiaa vaikeuttaa se, että valmiita retkiruokia on vaikeata gluteenittomana löytää. Reiterilla taisi olla yksi tai kaksi ja Realilla yksi + yksi aamiainen. Ihan kätevä ja nopea sapuska on myös riisinuudelit ja siihen lisätyt salamin tai metukan tai vastaavan palat (tyhjiöpakattuna säilyvät ok). Minä en ole kovin hienoja sapuskeja viittinyt luonnonhelmassa tehdä, koska yleensä kannan sapuskit itse sinne luontoon, niin ei viitti kauheasti niitä aineksia ottaa mukaan lisää painoa tuomaan. Etenkään jos tarkoituksena on kavuta hieman ylemmäs, eli jollekin vuorelle. Aamiaisena on ollut lasten riisivelli höystettynä mustikkakiisselillä ja proteiinijauhelisällä (valmiiksi annoksiksi tehtynä omissa minigrip pusseissa joka aamuksi). Kaurapuuro olisi tietty kanssa ok, mutta ei oikein kiinnosta herätä kolmen neljän aikaan aamulla keittelemään puuroa useammaksi minuutiksi Eikä sen keittoastiankaan peseminen luonnossa kauheasti houkuta...
Patikoidessa nautittavat välipalat onkin sitten hieman haastavampi juttu. Eli erilaisia proteiinipatukoita olisi kiva löytää. Myös hyvänmakuisia! Tulee syötyä myös pähkinöitä ja pähkinä-kuivahedelmä sekoituksia. Irtokarkit on loistavia energianlähteitä kanssa (ostan siis pussissa erilaisia ns. irtokarkkeja) sekä tietty energiageelit ja energiajuomat (jauheet, joita sekoitetaan veteen).
Ansku71 8 messages – 04/07/2009 10:28 AM
Retkieväisiin en osaa sanoa mitään, mutta välipalapuolelle tuli mieleen itse tehdyt myslipatukat. En muista nähneeni,(en tosin ole juuri etsinytkään)gluteenittomia myslipatukoita mutta olen lasten kanssa kotona tehnyt. Kotona kun on urheilevia lapsia jotka tarvitsevat energiaa peleihin. Valmistan itse myslin jotta saisin "muro"mysliä, en ole valmiina löytänyt niitäkään. Tosin onnekseni voin syödä kauraa, en tiedä miten mysli onnistuisi ihan tattari tms. hiutaleilla.
Ohjeet voin kaivaa iltasella jos löytyy kiinnostusta kokeilemiseen.
glenni 58 messages – 04/07/2009 12:18 PM
Asku71, toki löytyy kiinnostusta! Hyvin kiitollinen olisin ohjeesta!
Maltalla oli Schärin gluteenitonta myslipatukkaa, mutta ei ole täällä moisia näkynyt.
Jezu Admin – 04/07/2009 12:56 PM
glenni kirjoitti:
glenni kirjoitti:
glenni kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Sussu 97 messages – 04/07/2009 1:48 PM
Minä olen kanssa ostanut jonkun energiapatukan-proteiinipatukan joskus nälissäni ainakin Sokkarilta jossa on luontaistuotteita ym. osasto. Ja oli vielä hyväkin, olis voinut mättää useammankin,mutta kun antaa energiaa niin kaloritkin ol kohillaan, sellanen banaanisuklaan makuinen mutta en kuollaksenikaan muista merkkiä..
glenni 58 messages – 04/07/2009 9:04 PM
Jezu, kiitos! Juuri tuollaista puuroa olen kaipaillut. Ei vaan ole Provenat sattunut silmään missään kaupassa (pakko myöntää, että kolmesta kaupasta näitä vasta katsellut).
Fasteja pitää kanssa kokeilla.
Ansku71 8 messages – 04/08/2009 8:58 AM
Lisäsin myslin ohjeen vinkkeihin, samoin myslipatukoiden.
Olen itse käyttänyt samaa muromysliä myös niissä patukoissa mutta ne onnistuu varmaan myös tavallisilla gluteenittomilla mysleillä. Annos on kieltämättä suuri mutta säilyy hyvänä ainakin kuukauden verran, tosin meillä ei ole koskaan säilynyt niin kauaa...
KattiMatikka 271 messages – 04/08/2009 9:40 PM
Jos vaan osaat Glenni vähänkään saksaa, niin nettikauppa Querfood (löytyy vinkeistä) tarjoaa 49 erilaista myslipatukkaa/energiapatukkaa.higga 209 messages – 04/11/2009 10:57 PM
Toi provenan pikapuuro ei oo kauhean puuromaista, enemmän pehmeitä hiutaleita vierekkäin. Sitä oon keittänyt muutaman minuutin jotta tulee puuromaisemmaksi. Tohon puuro-ongelmaan vois käydä paremmin Holle merkkiset vauvanruokapuurot jotka on gluteenittomia. Lämpimään veteen sekoitetaan ja heti valmista puuroa. Ainakin hirssiä ja täysjyväriisiä meillä on syöty. Näitä saa Allermiinasta ja ainakin tampereen Ruohonjuuresta. Kannattaa kokeilla! Suolaa noissa tuskin on, mutta sitä on helppo lisätä maun mukaan.
milla 412 messages – 04/12/2009 5:49 AM
Minä tykkää niistä Provenan pikapuuroista. Kannattaa vaan laittaa sitä vettä vähemmän pussia kohden kuin mitä ohjeessa lukee.
higga 209 messages – 04/12/2009 3:35 PM
^^Saatko oikeasti niistä ihan puuroa? Meillä pussit on jäänyt hyllyyn kun en oo saanut niitä puuroutumaan, jotenkin kauhean kökköseksi on jäänyt. Kiehuvaan veteen oon tehnyt, liekö vika puurossa vai käyttäjässä
milla 412 messages – 04/12/2009 3:39 PM
higga kirjoitti:Kyllä saan. Laitan veden ensin mukiin sitten vähitellen sekoittaen kaadan hiutaleet sinne.
glenni 58 messages – 04/13/2009 10:30 PM
Kiitoksia loistavista vinkeistä, kaikkia täytyy tietty kokeilla
Jezu Admin – 04/26/2009 9:31 PM
milla kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
nuhppir 1 message – 05/29/2009 1:41 PM
Minä olen hoitanut retkeilyt lähinnä seuraavanlaisella speksillä. Tehdään selaisia alle viikon mittaisia vaelluksia pohjoisessa, joten tarvitsee olla ihan täyttävää ja ravitsevaa ruokaa mukana. Ruoka valmistetaan Trangialla.
Aamiaiseksi riisihiutalepuuroa ja mustikkekeittoa ja/tai
leipää, juustoa, metwurstia
kahvia/teetä
Varsinaiseksi ruuaksi yleensä Blå Bandin patapussiruokia, joihin lisään kuivattua jauhelihaa. Pohjolan perunapata valmistuu hieman nopeammin, Tex Mex on suosikki.
Hyvän ruuan saa myös kuivatusta jauhelihasta, kasviksista ja perunamuusijauheesta.
Kulkemiseen minulla on aina pähkinä/hedelmä/rusinasekoitusta esim Pirkan pähkinä-marjasekoitus on tosi hyvä ja sopivan kokoisessa pussissa valmiiksi. Suolapähkinöitäkin usein on matkassa, unohtamatta suklaata.
Pikkunälkään vaelluksilla on "lämminkupit" ihan näppäriä. Hyväksi on havaittu myös John Westin tonnikala pusseissa, jotka kulkevat mukavasti mukana.
Hillevi 17 messages – 05/29/2009 4:29 PM
nuhppir - onko tuota "lämminkuppi"-ainestakin gluteenittomana? Vähään aikaan en ole tuotetta tutkaillut, mutta muistelisin, että kaikki maut sisälsivät vehnäjauhoja. Miten on myös Blå Bandin tuotteet?
meukki 16 messages – 05/31/2009 7:53 PM
Ainakin suurin osa Blå Band Lämminkuppi-keitoista on gluteenittomia. En ole tainnut löytää vielä yhtään makua jossa olisi ollut vehnäjauhoja. Olen jonkun verran näitä keittoja eväänä maastotyöpäivinä syönyt, termospullosta vaan kuumaa vettä sekaan ja keittolounas on valmis
Jezu Admin – 05/31/2009 8:24 PM
meukki kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Tiixi89 25 messages – 11/12/2009 10:24 AM
Täällä on vanhentunutta tietoa Blå Bandin tiedoissa.Piika 1 message – 06/13/2010 2:29 PM
Runsaasti reseptejä gluteenittomalle vaeltajalle, melojalle ja hiihtäjälle:
http://cookinginlandscapes.com/
Myslipatukoista Organic Food Bar Cranberry on mun lemppari. Vastaa melkein yhtä ateriaa, mutta painaakin 70g. Saatavissa Ruohonjuuresta.
nyyti 58 messages – 06/24/2014 2:22 PM
Hei!
Olen lähdössä heinäkuussa parin päivän purjehdusreissulle ja eväät mietityttää. Tavaraa saa kyllä kulkemaan niin paljon kun veneeseen jaksaa kaupasta kantaa eli kuljetus ei ole ongelma, mutta kylmäsäilytystä ei ole. Ruokaa voi tehdä trangialla kun vene on laiturissa, eli käytännössä illalla pystyy tekemään yhden lämpimän pääruuan ja esim. aamulla kuumaa vettä termokseen. Muut eväät pitäisi pystyä syömään vauhdissa keinuvassa veneessä.
Ruokavammat mm. gluteeniton, laktoositon, ei pähkinää, ei soijaa tai papuja, ei omenaa tai persikkaa.
Hyviä ideoita? Mitä te pakkaisitte mukaan?
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.