Saako mistään luontaisesti gluteenitonta pitsaa?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
1 2
Next > End >>
  • Kalmia 48 messages11/03/2008 6:42 PM

    Olen vilja-allerginen, ja toisinaan tekisi mieleni pitsaa.. mutta saako sitä mistään, jos ei jaksa käydä vääntämään itse?

    Samoin olen miettinyt monesti, että lienevätköhän kebab-ravintoloiden ruoat kovin turvallisia?
    Olen vielä uusi tämän asian kanssa, ja hyvin hukassa.

  • Teek62 1 message11/04/2008 1:37 AM

    Kalmia kirjoitti:
    Olen vilja-allerginen, ja toisinaan tekisi mieleni pitsaa.. mutta saako sitä mistään, jos ei jaksa käydä vääntämään itse?

    Samoin olen miettinyt monesti, että lienevätköhän kebab-ravintoloiden ruoat kovin turvallisia?
    Olen vielä uusi tämän asian kanssa, ja hyvin hukassa.

    Moi Kalmia!

    Gluteenittoman pitsapohjan saat Euromarketeista-ainakin minä olin sen sieltä ostanut. Pohja on pakattu erikseen ja niitä on 2 kpl:tta paketissa.

  • Ad

  • Jezu  Admin11/04/2008 11:09 AM

    Kalmia kirjoitti:
    Olen vilja-allerginen, ja toisinaan tekisi mieleni pitsaa.. mutta saako sitä mistään, jos ei jaksa käydä vääntämään itse?

    Ainakin Moilasella on mainioita, luontaisesti gluteenittomia pitsoja. Nuo Raffaellet ovat törkeän hintaisia (6-7e), mutta maukkaita. Kannattaa kokeilla. Huomaa kuitenkin, että Raffaelle-pitsoja on myös "normaaleina" versioina, joten ole tarkka, että niissä on gluteeniton-leima.

    Täällä lisätietoa ja noita myydään ainakin Prismoista pääkaupunkiseudulla.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Kalmia 48 messages12/17/2008 8:21 PM

    Voin suositella Moilasen Tropicanaa kelle tahansa. Maksaa n. 4,40e, ja on ihan sika hyvää

    (kiitti neuvoista, löysin pakastealtaasta vaikka mitä kivaa)

  • milla 412 messages12/18/2008 6:13 AM

    Kotipizzasta saa kuulemma gluteenitonta Itse en ole kokeillut.

  • Jezu  Admin12/18/2008 11:05 AM

    milla kirjoitti:
    Kotipizzasta saa kuulemma gluteenitonta Itse en ole kokeillut.

    Pari kertaa kokeiltu ja hyvää on.

    Tosin ensimmäisellä kerralla tuli aivan törkeät vatsakivut kolmisen tuntia pitsan syönnin jälkeen (en tiedä johtuiko pitsasta), toisella kertaa ei ollut mitään oireita.

    Sinänsä pitserioiden gluteenittomat vaihtoehdot hieman hirvittävät, kun paikassa on kuitenkin paljon jauhopölyä tavallisten lättyjen pyörittämisestä.

    Täältä voi lukea lisää Kotipizzan gluteenittomista pitsoista:

    Gluteeniton Kotipizza

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • milla 412 messages12/18/2008 4:07 PM

    Toi se onkin noissa tilaus pizzoissa ym ruoissa ravintoloissa. Riski on aina olemassa, että on TÄYSIN puhdasta.

  • Ad

  • Jezu  Admin12/18/2008 9:33 PM

    milla kirjoitti:
    Toi se onkin noissa tilaus pizzoissa ym ruoissa ravintoloissa. Riski on aina olemassa, että on TÄYSIN puhdasta.

    Itseä ei niinkään "oikeat" ravintolat hirvitä, mutta varsinkin pitseriat, joissa lättyjä pyöritetään jauhokasoissa. Väkisinhän siinä täytyy vähän pölistä.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • hankris 15 messages12/24/2008 10:09 PM

    Heipä hei!
    Eikö kukaan käy Rossossa, jossa on aivan mielettömän hyvät pizzat!
    Aikaisemmin sai myös kaurapohjalla, mutta nyt on ainakin Salossa ollut vain yhtä pohjaa ja voin sanoa, että onpa hyvää!

  • motusalem 85 messages12/30/2008 6:32 PM

    Nyt kun Gluteenitonta pitsaa saa Kotipizzastakin, niin pari faktaa pohjasta pelokkaille. Ne on pakasteita yksittäisvuuissa muovikalvoon pakattuina....niitä ei todellakaan pyöritetä piserioissa....eikä muuten Rossossakaan. Että sanoisin, että huoletta voi pitserian gluteenitonta pitsaa syödä.

    Huomioikaa muuten Pitsan oikea suomenkielinen kirjoitusasu...ei pizza vaan pitsa.

  • Jezu  Admin01/01/2009 9:16 PM

    motusalem kirjoitti:
    Nyt kun Gluteenitonta pitsaa saa Kotipizzastakin, niin pari faktaa pohjasta pelokkaille. Ne on pakasteita yksittäisvuuissa muovikalvoon pakattuina....niitä ei todellakaan pyöritetä piserioissa....eikä muuten Rossossakaan. Että sanoisin, että huoletta voi pitserian gluteenitonta pitsaa syödä.

    Lähinnä sitä tarkoitin, että tavallisissa pitserioissa jauhopölyä on paljon pöydillä jne. Edellyttää aika paljon huolellisuutta tekijöiltä, ettei jauhoja kulkeudu niihin gluteenittomiin pitsoihin. Varsinkin ruuhka-aikaan kun kovalla kiireellä tehdään hommia.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • marielli 14 messages01/04/2009 12:20 PM

    Moilasta myös syönyt ja hyvää on

  • Ad

  • Jezu  Admin02/10/2009 1:06 PM

    Tässä erään bloggaajan kokemus Kotipizzan gluteenittoman version tilaamisesta:

    http://palamaailmaani.net/blogi/?p=1028

    Blogissa näytti olevan muutakin juttua gluteenittomasta elämäntavasta.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Pulla 267 messages02/10/2009 5:05 PM

    Raivostutti blogin kohta, jossa sanottiin, ettei keliaakikon omassa keittössä noudateta samanlaista tarkkuutta (sori, en osaa lainata). Mikseiköhän? Minä ainakin noudatan. Viestiä pitserioihin ym. pitäisi nimenomaan laittaa siitä, että olisivat tarkempia kuin edes kirjoittaa tuollaista.

  • Jezu  Admin02/10/2009 5:16 PM

    Pulla kirjoitti:
    Raivostutti blogin kohta, jossa sanottiin, ettei keliaakikon omassa keittössä noudateta samanlaista tarkkuutta (sori, en osaa lainata). Mikseiköhän? Minä ainakin noudatan. Viestiä pitserioihin ym. pitäisi nimenomaan laittaa siitä, että olisivat tarkempia kuin edes kirjoittaa tuollaista.

    Minä olen kanssa melko fanaattinen kotikeittiössäkin. Joka välissä pesen käsiä ja nostelen tavaroita, joissa voisi olla jotain gluteenijäämiä niin, että ne eivät missään tapauksessa kulje lautasen yli, jossa on jotain minulle kelpaavaa syötävää. Töissä tulee aina pestyä ruokailuvälineet ennen käyttöä, vaikka otankin ne "puhtaiden" laatikosta. Jos tarkoituksena on lämmitellä gluteeniton ja normaali pitsa uunissa, ne lämmitetään eri kerroilla, vaikka hyvin mahtuisi kaksi peltiä päällekkäin uuniin. Tiedä sitten onko tällaisessa tarkkuudessa mitään järkeä

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Pulla 267 messages02/10/2009 7:53 PM

    Minä kanssa vähän väliä pesen käsiäni ja otan uuden astian, jos vähänkin epäilen, että alkuperäisessä on joitain hiukkasia.

  • Ninsku 30 messages04/02/2009 1:57 PM

    Kotipizzaan luontaisesti gluteenittomat pohjat tulevat moilaselta.
    Rossosta saa enään vain yhtä pohjaa eli luontaisesti gluteenitonta. Kauraydinjauhoista tehdyn pohjan ne on poistanut kuulemma siksi, että ne meni henkilökunnalta monesti sekaisin. Tälläisen vastauksen sain kun kyselin siitä pohjasta, kun lapseni ei saa syödä kuin sitä kauraa ja se oli ainut ilo kun pääsi ravintolaan syömään.

  • Ad

  • Jezu  Admin04/07/2009 1:15 AM

    Ninsku kirjoitti:
    Rossosta saa enään vain yhtä pohjaa eli luontaisesti gluteenitonta. Kauraydinjauhoista tehdyn pohjan ne on poistanut kuulemma siksi, että ne meni henkilökunnalta monesti sekaisin.

    Tämä on kyllä ikävää. Itse olen yleensä ottanut tuon kaurapohjan, mutta eipä sitten näemmä enää tule otettua.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Angervo 19 messages04/07/2009 7:56 AM

    hankris kirjoitti:
    Heipä hei!
    Eikö kukaan käy Rossossa, jossa on aivan mielettömän hyvät pizzat!
    Aikaisemmin sai myös kaurapohjalla, mutta nyt on ainakin Salossa ollut vain yhtä pohjaa ja voin sanoa, että onpa hyvää!

    Juuri koitin tilata Keravan Rossosta kaurapohjaa ja sanoivat, että kaurapohjan valmistaja on lopettanut valmistuksensa. Jonkun verran kuulemma sen kaurapohjan perään on kyselty, joten kyselläänpä joukolla lisää jos löytäisivät uuden valmistajan.

  • glenni 58 messages04/07/2009 9:46 AM

    Itse olen tainnut vaivani kanssa jo niin pitkään joutua elämään, että en häpeäkseni ole ihan yhtä tarkka kuin tuolla pizzeriassa (tuo kirjoitusasu näyttää kivemmalta, vaikka ei kieliopin mukainen olekaan). Kyllä meillä toki pidetään pinnat puhtaana ja käsiäkin tulee pestyä, mutta ei kyllä yhtä orjallisesti. Pizzat paistamme yleensä niin, että mun paistetaan ensin ja sitten samalla leivinpaperilla miehen pizza. Yhtä aikaa emme uuniin laita, koska molempia ei saa siihen keskelle Paistojäljestä ei tule yhtä hyvää jos paistetaan kaksi pizzaa eri tasoilla samassa uunissa.

    Pastat keitetään mulle erikseen ja juoksutetaan ensin läviköstä läpi, mutta lasagne ja muut pataruoat yms. tehdään vain gluteenittomista aineksista. Huomattavasti helpompaa tehdä yksi yhteinen satsi kuin molemmille omansa.

  • kaija 38 messages04/07/2009 5:28 PM

    Saariselän Kotipizzasta saa ainakin todella makoisia gluteenittomia pizzoja. Hiihtolomalla sain nauttia niistä, NAM. Ja todellakin pizzapohjat olivat erillään, ja valmiiksi foliovuoissa. Ei tullut ainakaan itselleni mitään oireita, ainoastaan täysi vatsa ja hyvä mieli!
    Viime lauantaina laiskotti, ja ostin Jyväskylän CM:sta Moilasen gluteenittoman pizzan, hinta hieman alle 5e. Ihan syötävä, mutta makua olisi voinut olla enemmän. Tosin itse olisi voinut lisätä mausteita...

  • Sussu 97 messages04/07/2009 5:57 PM

    Minä pidän kanssa Moilasen pizzasta. Tarkkana pitää vaan olla ettei liian kauaa porruuta uunissa ja liian kovalla lämmöllä. Muuten tulee kova koppura. Lisään itse juustoa ja kinkkusuikaletta tms. maun mukaan. Hyvä, nopea vaihtoehto.

  • Ad

  • glenni 58 messages04/07/2009 9:08 PM

    Onkohan se Semperin tyhjiöpakattu pizzapohja vai kenen, mutta ihan leipähyllystä olen moisia bongannut. Ei siis pakastetta, aika paksu pohja ja siitä tuli ihan hyvä pizza.

  • Sussu 97 messages04/07/2009 9:30 PM

    Aloin ettii että onko Semperillä vai kellä tota leipähyllypohjaa ja onhan sillä! Pitääkin alkaa tarkkailla!! Huomasin muuten samalla että Keliakialiiton sivustosta voi ladata Gluteenittomat tuotteet 2009 luettelon. Kyllä on paljon luettelossa tuotteita. Huh huh. Mutta toi on kyllä hitsin hyvä!

  • KattiMatikka 271 messages04/08/2009 9:43 PM

    Pizza ja pitsa sanaa saa käyttää rinnakkain kielitoimiston sanakirjan mukaan ja omaan kirjoitustyyliin sopii paremmin tuo pizza

<< Start < Previous
1 2
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s