J-T 91 messages – 08/26/2013 7:33 PM
Hei
Olen tässä hetken jo pohtinut, että miten muut keliaakikot toimivat työpaikan mikron kanssa? Kun ymmärtääkseni muiden kanssa saman mikron käyttäminen aiheuttaa kontaminaatiovaaran.
Onko olemassa joitakin pusseja tai rasioita, joilla ruokaa voisi lämmittää? Kylmän ruoan syöminen työpaikan taukohuoneessa alkaa jo nyt maistua puulta :S
Suviih 629 messages – 08/26/2013 8:49 PM
Ihan olen samoja mikroja muiden kanssa käyttänyt, eikä mitään ongelmaa ole ollut. Jos mikro aiheuttaisi kontaminaatiovaaran niin entäs sitten uunit jne... Jos sinne nyt on jotain roiskahtanut, niin yleensä niistä kuivahtaneista roiskeista ei mitään putoa siihen lämmitettävään annokseen. Ja ainahan voit halutessasi viedä työpaikalle oman mikrokuvun jonka laitat ruoan päälle tai ostaa ikeasta niitä eväsrasioita, joissa on se pieni ilmaluukku mikrolämmitystä varten (voi lämmittää ruoan kansi tiiviistä astian päällä kun vain napsautta sellaisen parin millin kokoisen ilma-aukon auki). Ja jos työpaikkasi mikrokupu näyttää roiskeiselle, niin senhän voi pesaista nopeasti käsin ennen kuin laittaa sen ruoan päälleGluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
J-T 91 messages – 08/26/2013 9:00 PM
Ok, kiitos
Jostakin vain kuulin/luin tuosta, ettei keliaakikko saisi käyttää mikroa "tavisten" kanssa, niin en ole sen jälkeen uskaltanut edes kuvunkaan kanssa.
Muutama kuukausi keliakian kanssa vasta mennyt niin perusasiatkin vielä "hieman" hakusessa :S
Mutta jos sitten uskaltaakin niin täytyypä kokeilla, josko vaan varman päälle pelaisin ja ostaisin oman kuvun töihin
Suviih 629 messages – 08/26/2013 11:12 PM
Samaa leivänpaahdinta ei kannata käyttää, mutta mikrojen, hellojen yms. kanssa ei ole tarvetta välttää, kun niihin se ruoka laitetaan siinä omassa astiassaan, eikä se joudu suoraan murusten sekaan.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
katjairene 57 messages – 08/27/2013 9:11 AM
Meillä mikrot oli ihan törkysessä kunnossa, ruokaa roikkui katosta ym. Itse ratkaisin ongelman käyttämällä omien ruokien lämmityksessä kupua jota kukaan muu ei käyttänyt. Eipä päässyt ruuan jämät tipahtelemaan mun ruokiin. Mainitsin kyllä asiasta aina kun huomasin että jonkun ruuat räjähtelivät seinille mutta eipä miesvaltaisella työpaikalla yhden ruokavammasen valitukset paljon kiinnostanutgimme 11 messages – 08/27/2013 10:34 AM
Mikroa kyllä joo on ihan turvallista käyttää.
Itse olen kerran saanut oireita työpaikan ruokalasta, kun aamuisin paistoivat (ja paistavat edelleen) monta pellillistä leipiä ja iltapäivällä tekivät kalalounaan samassa kiertoilmauunissa. Leivistä tullut jauhopöly siis aiheutti kontaminaatiovaaran ja oireita tuli. Nykyään ongelma on ratkennut sillä, että tekevät gluteenittomat uuniruoat omassa pikku-uunissaan Hyvää palvelua!
Jezu Admin – 08/28/2013 2:12 PM
Mainio keskustelun avausKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Sannipanni 3 messages – 08/28/2013 8:31 PM
Itse menen tuollaisissa asioissa ihan maalaisjärjellä ja vältän hysterisoimatta tätä tautia liikaa. Todennäköisesti mikrosta/uunista ei mitään murusta ruokaan tule. Tai jos olisi niin törkyinen, että ruoat tippuvat katosta, niin kyllähän sen mikron haluaisi putsata muutenkin. Ihan ne ei-keliaakikotkin.
Ja muutenkin jonkun pienenpienen jauhohitusen pelkääminen olisi mielestäni aika hysteerista, sillä kyllähän sitä keliaakikko saa häviävan pieniä määriä gluteenia syödä muutenkin, esim. vehnätärkkelyksessä tai vaikka Kukko-oluessa. Toki on eri asia, jos oireita tulee, ja joutuu olemaan luontaisesti gluteenittomalla ruokavaliolla muutenkin, eikä perus gluteeniton (erittäin vähägluteeninen) riitä.
Itse käytän jopa samaa leivänpaahdinta ja margariinirasiaa kuin muutkin perheenjäsenet. Oireita ei ole, suolinukka on parantunut ja veriarvot ovat kunnossa. Kannattaa siis kuunnella itseään. Tämän taudin kanssa voi pärjätä myös vähän rennommalla otteella.
paulikki 7 messages – 08/28/2013 9:55 PM
Täällä myös yksi, jolle asia nousi ajankohtaiseksi uuden työpaikan myötä. Meillä mikro on kerrassaan saastainen eikä ne mikrokuvutkaan ihan puhtaita ole. Olen miettinyt tuota kontaminaatioasiaa monet kerrat. Yleensä suosin ruokia, jotka voi lämmittää rasian tai pakkauksen kannen alla. Katson myös tarkkaan, ettei lautasiin, laseihin tai aterimiin ole jäänyt tiskauksen jälkeen ruoan rippeitä.
Oma ketsuppi mietityttää, samaten oman levitteen pitäminen yhteisessä jääkaapissa. Vaikka keliakiastani useimmat tietävät, etenkin vanhemmille mieshenkilöille sairaus tuntuu olevan lähinnä mielenterveydellistä...
Oon kyllä pärjännyt työpaikan keittiön suhteen terveenä, mutta työpaikan viereiset Amica-ravintolat ovat tuottaneet pettymyksen. Olen muutaman kerran saanut oireita syötyäni ko. lounaspaikoissa.
Mulla on kyllä todella herkkäoireinen keliakia, ei tulisi kuuloonkaan että voisin käyttää samaa leivänpaahdinta, levitettä tai juustoa muun perheen kanssa. Onneksi hoitovaste on ollut hyvä (suolinukan suhteen) vaikka oireita tuleekin välillä.
J-T 91 messages – 08/29/2013 9:22 PM
Ok, eli yhteenvetona: mikroa siis uskaltaa käyttää kuvun tai rasian kanssa
Erittäin hyvä tieto, niin uskaltaa taas syödä lämmintä ruokaa töissä.
Sannipanni kirjoitti:
MPe 1 message – 11/19/2013 4:19 PM
Meillä on työpaikalla suurin osa mikronkäyttäjistä naisia eikä sen mikron siisteys ole parhaasta päästä. Millaista mahtaa olla heillä kotona?
Kun sanomisista ei mitään opittu, puhdistan mikrokuvun ennen ja jälkeen ruoan lämmittämisen. Helpompi niin, ei tartte olla taukohuoneen narisija.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.