Jezu Admin – 08/12/2013 1:03 PM
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Lianna 55 messages – 08/12/2013 2:03 PM
Joo, tuote on luontasesti gluteeniton!
Jontsa 67 messages – 08/12/2013 2:45 PM
No jo oli aikakin Toivottavasti on yhtä hyvä kuin Hesen uusi sämpylä.
honda 89 messages – 08/12/2013 8:14 PM
miksi moilas oy ei myy sämpylöitä kaupassa jos kerran niitä saa hampurilais paikoista.ihmettelen asiaa....
Juulin 187 messages – 08/13/2013 7:26 AM
Voi olla, että heillä on sopimus, että myydään vain Mäkkärillä. Ja että Mäkkäri on pyytänyt/maksanut Moilakselle, että kehittävät juuri heille uuden sämpylän.
Eikä tämän kautta ole järkeä, rahallisesti, myydä kaupassa, kun Mäkkäri haluaa ostajia heidän "ruokaloihinsa".Ostavathan he muutakin kuin sen hampparin.
Vesiperhonen 20 messages – 08/13/2013 11:43 PM
Juulin kirjoitti:
Vesiperhonen 20 messages – 08/13/2013 11:51 PM
Jontsa kirjoitti:
J-T 91 messages – 08/16/2013 10:32 AM
Kuinkahan huolettomasti näin niinkun yleensä mäkkärissä tai hesessä uskaltaa gluteenittomia syödä?
Soffiine 44 messages – 08/16/2013 1:40 PM
Vielä kun saisi gluteenittoman leivityksen vaikka Hesen ja Mäkkärin kana-ja kalapihveille. Helpoltahan se matkan päällä tuntuu keliakiaa sairastavastakin kurvata autolla drive-in -kaistalle ja hakea syötävää pikaruokalasta.
Kaupat ja ruokateollisuus saisivat miettiä keliaakikkoja ja asiakkaidensa tarpeita aika paljon enemmän.
Eikä se ole "vain muoti-ilmiö" jos ihmiset ajattelevat oikuttelevia vatsojaan, refluksitautejaan, diabetesta ja ylipainoa, ja tahtovat ruoastaan pois vehnän. Se on hyvää palvelua ja asiakkaiden huomioimista jos tällaiseen "huhuiluun ja etsintään" osataaan nopeasti vastata.
jeah 5 messages – 08/16/2013 9:03 PM
Olen samaa mieltä Soffiinen kanssa. Olen pitkään odotellut kala ja kanapihvien sopivuutta keliaakikoille.
Täytyy toivoa, että nämä muoti-ilmiöt vauhdittaisivat asiaa.
gimme 11 messages – 08/25/2013 8:44 PM
Mun on pakko hehkuttaa näitä gluteenittomia hampurilaisia! Söin eilen Mäkkärin gluteenittoman hampparin ja sämpylä oli todella hyvä! N. 15 vuotta niitä kivikovia ja sitkeitä hampurilaisia joutui kestämään, mutta odotus palkittiin! Suosittelen!
Ja J-T: Itse syön kyllä rohkeasti, koskaan en ole reagoinut hamppareista! Joissain Heseissä olen kyllä törmännyt siihen, että ranskalaiset paistetaan samassa öljyssä nuggettien kanssa, eli eivät voi taata gluteenittomuutta. Mutta Mäkeissä, joissa olen käynyt, on omat öljyt ranskiksille
ponipimu 239 messages – 09/05/2013 10:25 PM
Viime viikonloppuna Kokkolan mäkkärissä käytiin ja kun sain oman ateriani ja haukkasin hampparia, syljin takaisin ja olin ihan ihmeissäni.
Se sämpylä näytti ihan tavalliselta, mutta maku oli outo. Jotenkin makea ja seesaminsiemenet maistuivat "palaneilta". Piti hartaasti tutkia sämpylää ja verrata miehen tavalliseen sämpylään ja kyllä se oli gluteeniton. Mutta olin kyllä hämmästynyt. Söin kaiken kun nälkä oli, eikä tullut oireita
Mutta se maku vieläkin ja ihmetys kun rakenne oli niin erilainen, varmaan tässä on tottunut neljän vuoden aikana jo niin siihen sitkeämpään versioon ettei millään usko että sämpyläkin voi olla ihanan pehmeää..
Tallulah 476 messages – 09/06/2013 10:37 AM
Olenko mä ainoa joka ei pitänyt tuosta uudesta sämpylästä? Mun mielestä se maistui pelkälle jauholle!
Hennamarjatta 21 messages – 09/06/2013 9:26 PM
Tyttöni 13 v ei koskaan oppinut tykkäämään siitä vanhasta gluteenittomasta hampurilaisesta, joten niinä harvoina kertoina kun mäkkärissä kävimme, hän söi pelkät ranskalaiset. Luin tältä sivulta uudesta sämpylästä ja puoliväkisin laitoin hänet maistamaan uutta hampurilaista. Hän suorastaan ahmi ruokansa ja oli iloinen, kun vuosien jälkeen sai mäkkäriltä hyvän hampurilaisen.
Suviih 629 messages – 09/17/2013 6:39 PM
Nyt kävin itsekin testaamassa ja vauGluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Snapster 3 messages – 11/24/2013 8:59 PM
Kyllä! Liityn uuden hampurilaisen fanijoukkoon. Pitkän aikaa joko söin pelkät ranskalaiset tai sain hampurilaiskaupan päälle pahan mielen, mutta nyt... Ah! Taivaallisen pehmeä sämpylä, ihanan paljon ihanasti paahtuneita seesaminsiemeniä päällä, sisältö pysyi sämpylän sisällä... Loistavaa! Hyvä Moilasen tuotekehittelijät! Hyvä Mäkki!
Hyvä hamppari, parempi mieli.
glutfri 1 message – 05/10/2014 2:42 PM
Minule kerrottiin ravintoterapeutilla, että ranskalaisia ei voi syödä näissä hampurilaispaikoissa, sillä vaikka ranskalaiset itsessään ovatkin gluteenittomia, paistetaan ne kuitenkin samassa rasvassa nugettien yms leivitettyjen tuotteiden kanssa. Tätä ei välttämättä tule ajatelleeksi laisinkaan.
Jezu Admin – 05/10/2014 8:03 PM
glutfri kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Rupert 74 messages – 05/10/2014 9:34 PM
Toisekseen onko samassa rasvassa paistaminenkaan kovin iso riski? Mielestäni kontaminaatioriski on lähinnä silloin jos nugetit uivat samassa rasvassa täsmälleen samaan aikaa ranskalaisten kanssa, sillä muuten nugeteista irronneet murut kyllä palavat kuumassa rasvassa nopeasti, enkä oikein usko, että hiiltynyt jauhohippu enää mitään gluteenia sisältää.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.