Väitös keliakian hoidosta

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • KariK 27 messages03/19/2011 6:33 PM

    Tänään oli sanomalehti Pohjalaisessa juttu otsikolla "Uusia hoitomuotoja kehitteillä keliakiaan". Kyseinen juttu koski filosofian tohtoriksi valmistuneen Satumarja Stenmanin väitöstä, jonka nimi oli suomeksi "Gluteeni keliakiassa: in vitro haitallisuus ja sen ehkäiseminen idätettyjen viljojen entsyymeillä". Väitöskirjan aiheena Stenmanilla oli keliakian uuden lääkehoidon kehittäminen ja sen testaaminen erilaisilla solumalleilla.

    Valitettavasti Pohjalaisen artikkelia ei löytynyt sähköisessä muodossa, mutta löysin kuitenkin väitöksen lehdistötiedotteen Tampereen yliopiston sivuilta. Mielenkiintoisia tulevaisuuden näkymiä toi minulle kohta "Esimerkiksi ruista voitaisiin näin turvallisesti lisätä gluteenittomiin leipomotuotteisiin.". Vieläkö voisi joskus ruisleipääkin syödä .

    http://www.uta.fi/laitokset/kirjasto/julkaisukeskus/vaitos.php?item=57603

  • Pulla 267 messages03/19/2011 6:48 PM

    En kyllä ymmärrä, miksi väkisin pitäisi ympätä kiellettyjä viljatuotteita gluteenittomiin tuotteisiin. Sama on vehnänkin kanssa. Luontaisesti gluteenittomia tuotteita on vähän, vaikka ne sopivat kaikille.

  • norppa 59 messages03/21/2011 3:18 PM

    "Useat potilaat ympäri maailmaa kokevat kuitenkin gluteenin täydellisen poistamisen ruokavaliosta hankalaksi varsinkin sosiaalisissa tilanteissa sekä matkoilla. Gluteenittomasta dieetistä poiketaan siksi helposti."

    Mihin väitös perustuu? Kuinka useat dieetistä helposti poikkeavat?

    "Pilkotut peptidit eivät enää aiheuttaneet voimakasta tulehdusreaktiota"

    Tuliko tulehdusta kuitenkin vaikkei se ollut voimakas?

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s