Jezu Admin – 09/26/2009 3:20 PM
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 messages – 09/26/2009 8:04 PM
Viskistä pidän. Eiköhän se tislauksen jälkeen gluteenitonta ole. Näin ainakin olen ymmärtänyt. Glenfiddich ja Jura hienoja kokemuksia, Jura etenkin silleen kivasti savuntuoksuinen. Pari menee, sit alkaa tökkiä
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Kimble65 26 messages – 09/27/2009 2:14 PM
Kyllä minä ainakin tulkitsen esim. Keliakialiiton informaation niin, että viski on ihan yhtä gluteenitonta kuin muutkin viinat. En silti yleensä nauti sitä hirveitä määriä kerralla - minusta se on jo kolmen neljän paukun jälkeen hyvän aineen tuhlausta, koska siinä vaiheessa maistuu mikä tahansa
Jemmasta löytyy tällä hetkellä Ardbeg 10y, Lagavulin 16y, Bowmore Mariner 15y, Bruichladdich 17y - eli kyllä ne Islayn merkit ovat pääsuosikkejani - sekä Auchentoshan 10y ja Edradour Cask Strength. Ja tietysti irlantilaista jos vaikka tekee mieli tehdä totia tai kaataa kahviin - tällä hetkellä Tullamore Dewiä.
Jezu Admin – 12/12/2009 7:14 PM
Ehkäpä tästä voi tehdä ihan yleisen viskikeskustelunKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
ponipimu 239 messages – 12/12/2009 10:27 PM
minä en nyt muista mitä viskiä meillä yleensä on, mutta jotain irkkua se on kun kahvin ja kermavaahdon kanssa sitä nautitaan.
itse en ole väkevien ystävä ollenkaan, mutta näin talviaikaan maistuu iris coffee ja amarettoshotti.
Kimble65 26 messages – 12/13/2009 3:43 PM
Alkoholivero tule prosenttien mukaan - eli saman verran veroa menee kossupullosta kuin samankokoisesta pullosta yhtä vahvaa viskiä, veroton hinta on vain viskissä yleensä kovempi (ja tietysti oktaaniluku on usein korkeampi).
Kyllähän nuo single maltit maksavat maltaita maailmallakin, myös verottomasti ostettuna - ja toisaalta jossain muualla viina voi olla tarjoustuotekin, mutta ei meillä.
Mutta ainakin minun viskinjuontitahdillani voin kyllä ihan hyvin maksaa aineesta verollisenkin hinnan - tulee vain fiinimpi olo kun juo kalliimpaa tavaraa...
Jezu Admin – 12/13/2009 7:28 PM
Kimble65 kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kimble65 26 messages – 12/16/2009 11:44 PM
Tuli mieleen tällainen yleisluontoinen huomio, joka minun kohdallani pätee sekä viskiin että sinänsä moneen muuhunkin asiaan; keliakiadiagnoosin jälkeen (itsellä noin vuosi sitten) on maku kehittynyt pelkistetympään suuntaan - eli kaikenlaiset "kuorrutukset" ovat jäämässä pois, vaikka se ei aina olisikaan pakon sanelemaa.
Juomien kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että haluan nautintoaineeni (esim. viski) yhä puhtaampana - huomaan, että olen viime aikoina jättänyt viskilasista pois jopa sen vesitilkkasen, jonka ennen siihen lisäsin. Miten te viskinne nykyisin nautitte?
Kimble65 26 messages – 12/16/2009 11:48 PM
Jezu kirjoitti:
Jezu Admin – 12/17/2009 12:33 AM
Kimble65 kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 messages – 12/17/2009 11:48 AM
Kuivana ja ilman jäitä, ei tuu kurkku kipeäksi, ja maistuu hyvä aine aidommin
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Daniel 3 messages – 03/04/2013 10:15 AM
Sain kuulla eräältä viskin ystävältä että osa viskeistä voi olla suodatettu paahdetun ohran läpi tislauksen jälkeen, maun ja värin parantamiseksi. Ikäväkyllä itse en ole löytänyt mistään mainintaa mille viskille näin tehdään.
taigis 101 messages – 03/04/2013 11:19 AM
Itse en viskistä pidä, mutta ihan heittona teille seuraavaa!glutfree 90 messages – 03/10/2013 2:40 PM
Kyllä viskiä voi käyttää sekoituksissa ihan siinä missä vodkaa tai giniäkin. (esim. whisky sour, tai irish coffee) Eikä se sen enempää häväistys ole, makuasioita, joista ei ehkä pidä kiistellä Itse pidän Jack Danielsista, silloin harvoin kun väkevämpiä tulee otettua, ja juurikin kipeälle kurkulle...tutkinut en sitten ole sen paremmin, että paraneeko kurkku sillä, mutta ainakin se helpottaa kurjaa oloa kun on flunssa tuloillaan.
Kari 364 messages – 03/10/2013 8:27 PM
Yleensä nautin viskin sellaisenaan.
Irish Coffee tosin kuuluu hyvän illallisen jälkeisiin lemppareihini. Vain yksi per ilta, jos nyt sitten ei satu olemaan juuri poistumassa olevaa yskä-flunssaa. Kuuma juotava toivottavasti auttaisi..
Noista sekoituksista puheen ollen; olin aikoja sitten töissä Ukrainassa vuoden verran. Hotelliaamiaisella totesin paikallisilla naisilla olevan lempijuoma = iso tuoppi olutta puolilleen ja toinen puolikas smetanaa. Sekoita hyvin ja juo nautinnolla. Kaikki hymyilivät päälle, eli täytyi maistua hyvältä. Ei, en maistanut koskaan, seurasin vain sivusta tapahtumia
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Jezu Admin – 10/12/2014 5:57 PM
Kiitos viskigaten, lisäsin tällaisen vinkin palveluun:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 messages – 10/15/2014 11:13 PM
Olin vaimon kanssa Britanniaa bussilla kiertämässä 1984 viisi viikkoa, siis ei oltu vielä naimisissa, hyviä ystäviä.
Skotlannissa useammassa B&B, siis Bead and Breakfast -paikassa aamiaisella rouva tarjoili appelsiinimehua: "rouvalle shampagne here you are" ja "herralle whisky for you".
Ei todellakaan viskin sanominen ole kielletty.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.