Carsu

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5
  • Ihokeliakia ja raskaus 07/12/2014 7:33 AM

    Pellavansiemeniä ei raskaana saa syödä, mutta muuten joo.. Pitänee tehdä omat seokset vaikkei niistä yhtä hyvää leipää saa aikaan..

  • Ihokeliakia ja raskaus 07/11/2014 9:15 AM

    Heippa!
    Haluaisin kysellä mikäli täällä joku on sairastaessaan (iho)keliakiaa ollut raskaana? Mitä jos on vahingossa syönyt gluteenita, onko vaikuttanut mitenkään? Itse olen nyt ensimmäistä kertaa raskaana, ja ensimmäistä kertaan moneen vuoteen, kyynärpäihin on ilmestynyt niitä tuttuja keliakiapatteja varmaankin seisovan pöydän antimista, täytyy olla vastedes tarkempana.. Mutta kun kyseessä nyt on ensimmäinen raskaus, niin olen melkoisen hysteerinen asian suhteen Eli jos jollain on kokemusta, niin pliis kertokaa

    Lisäksi muuten kysyisin, kun neuvolassa neuvottiin syömään 6-8 leipäviipaletta päivässä, mutta silti välttämään sokeria, että mitenhän se onnistuisi? Kaikissa käyttämissäni jauhoseoksissa on valmiiksi lisättyä sokeria (koostumuksen parantamiseksi?), ja valmiissa gluteenittomissa leivissä on myös sokeria melko lailla...

  • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 07/02/2013 8:46 AM

    J-T, ensinnäkin tsemppiä! Mulla todettiin (iho)keliakia noin 5v sitten, olin silloin 25. Tuntui ihmeen helpolta, mutta myöhemmin olen sitten monet itkut itkenyt. Mieheni on ollut minulle korvaamaton tukipilari, hän näkee jo suuni asennosta millä mielellä mennään esim hotellin aamupalalle ja yrittää kaikin tavoin löytää herkkuja yms jotta minulle tulisi parempi mieli. Juurikin esim "yleiset aamupalat" joissa on buffetti ovat edelleen välilllä vaikeita. Tietenkin se harmittaa että muille on tarjolla tuoreita sämpylöitä, ruisleipää, croisantteja yms, jotka tuoksuvat niin hyvälle että melkein voi maistaa ne. Mutta se helpottaa kyllä aikaa myöden!
    Itse olen myös ainoa keliaakikko suvussa, ja ystäväpiirissäkään ei ole kun yksi minun lisäksi. Mutta kuten sanottu monta kertaa, tuotteita on tällä hetkellä tarjolla jo huimasti enemmän kuin 5v sitten, ja niitä tulee koko ajan lisää. Tärkeintä on asennoitua niin, että "näillä mennään" mutta on myös TODELLA tärkeää antaa itselleen aikaa ja lupa olla surullinen ja ahdistunut, jopa v***tuuntunut; ei kukaan tätä itselleen valitsisi

    Eli tiivistettynä, keliakia on ihan jees kun oppii elämään sen kanssa. Muista antaa tilaa ihan kaikille tunteille ni hyvä siitä tulee ajan kanssa

    P.S. Mua helpotti alkuun Fria nimisen ruotsalaisen leipomon leivät yms, jotka maistuu ihan "oikealle" leivälle

  • Keliakian hoito 11/12/2012 9:46 AM

    Moikka!
    Onko teillä seurattu veriarvoja kerran vuodessa verikokeella? Entä otettu gastroskopiaa uudestaan, keliakian toteamisen jälkeen? Itse sain allergiasairaalasta aikanaan ohjeet, että gluteeniton ruokavalio, ja sitten kerran vuodessa verikokeet. Olen tapellut Diacorin kanssa aiheesta, kun meidän työterveyslääkäri kyseli "miksi pitää ottaa verikoe, ja mitä sieltä seurataan"... Sain keliakialiitolta hoitomallinkin, jonka lähetin työterveyshoitajalle, mutta hänen vastaus oli että "vain oma työterveyslääkäri voi ohjata erikoislääkärille". Jep, ja kyse siis kuitenkin vaan verikokeen ottamisesta, johon tuskin tarvitaan erikoislääkäriä...

    Mutta nyt soittelin omalle terveysasemalle, siellä voidaan ilmeisesti ottaa verikoe, mutta omahoitaja totesi että hoito-ohjeessa jonka allergiasairaala oli tehnyt luki, että myös gastroskopia pitäisi tehdä uudestaan.. en kovin mielelläni siihen uudelleen menisi, mutta miten teillä muilla? Seuraako joku teidän keliakiaa?

    Diagnoosista / gastroskopiasta nyt neljä vuotta aikaa, puoli vuotta gluteenittomalla ruokavaliolla oltuani veriarvot olivat jo kohdillaan...

  • Gluteenittomat pizzapohjat 11/12/2012 9:34 AM

    Ehdottomasti paras pizzapohja tulee tällä reseptillä, maistuu ihan "normaalille" pizzalle, ja on helppo kaulita ja työstää:

    25g hiivaa (tai 1pss kuivahiivaa)
    2 dl vettä (37 asteista tuorehiivalle, 42 asteista kuivahiivalle)
    1 rkl psylliumia
    ½ dl oliiviöljyä (tai esim auringonkukkaöljyä)
    ½ tl suolaa
    210-240g hienoa jauhoseosta (esim Semperin Fin mix, 3½-4 dl)

    Sekoita ensin hiiva, vesi ja psyllium monitoimikoneen kulhossa ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kun hyytelö on valmista, lisää muut ainekset (säästä hieman jauhoja kaulintavaiheeseen) ja työstä taikinaa monitoimikoneessa kunnolla, jopa 10 minuutin ajan. Anna taikinan kohota kulhossa, lämpimässä paikassa (esim mikrossa, se on tarpeeksi tiivis) noin 30 minuutin ajan. Kun taikina on kohonnut, kaulitse siitä joko pellin kokoinen tai kolme pienempää pyöreää pizzaa, täytä ja paista 250 asteisessa uunissa noin 12-15 minuttia. NAM!

  • Gluteenittomat tuotteet Tammiston Citymarket 11/12/2012 9:32 AM

    Samaa mieltä Ainoa pieni piikki on siinä, että tämä gluteeniton hyllykkö on suoraan tuoretta leipää / paistopistettä vastapäätä.. Kyllä harmitti ekan kerran kun katteli niitä vakuumipakattuja kuivia gluteenittomia tuotteita, ja samalla haisteli ihanan tuoreen leivän tuoksua "vehnä-puolelta".. Mutta kaikkea ei voi saada, ja onneksi kuitenkin ovat panostaneet hyllyyn ja tarjontaan! usein myös jotain tarjouksia, joten kiitos siitä täältäkin

  • Gluteenitonta Tampereella? 07/25/2012 10:08 AM

    No nyt en sitte tiiä onks tästä jo joku sanonut, mutta itse käyn Tampereella aina Vohvelikahvilassa
    http://www.vohvelikahvila.com/makeat.htm
    Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, niin suolaiset kun makeatkin vohvelit saa gluteenittomana ja on tosi herkullisia Mennään ensi viikolla Vaasaan häihin, ni pakko ajaa mennen tullen Tampereen kautta tän paikan takia

  • Leivän paahtosuoja? 07/17/2011 12:00 PM

    Itse ostin näitä mukaan laivalle noin 1kk sitten Kannelmäen Prismasta Helsingissä. Siellä niitä oli myös siellä leivinpaperi yms hyllyssä. Mutta kaupan henkilökunta ei kyllä osannut neuvoa, itse löydettiin

  • Arvaa kumpi on gluteeniton 02/17/2010 1:30 PM

    Joo näyttää tutulta Noi Branderin gluteenittomat pullat oli semmosta sahajauhoa kyllä.. Ostin semmosen ja söin siitä sitte vaan hillon ja kermat

  • Gluteenittomat cannellonit? 01/28/2010 1:54 PM

    Resepti löytyy:
    http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Tuorepasta/112/?sc=tuorepasta vaikuttaa hyvältä, en tosin ole itse vielä muistanut kokeilla

<< Start < Previous
1 2 3 4 5

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    21 tips

    Products
    3 products

    Images
    5 images

    Links
    1 a link

    Forum
    43 messages, 6 topics

    Comments
    31 comments

    Registration time
    09/07/2009 3:51 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,057s