Nuutti

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6
 • Vaalikiertueet 03/07/2011 1:37 PM

  Meidän koulussa oli vaalipaneeli viime viikolla ja keskustelin siellä ehdokkaiden kanssa. Yllätyksekseni Perussuomalaisten ehdokkaalla, Laura Jokelalla, oli itsellään keliakia. Sanoi kannattavansa tuen korottamista.

 • "Se on automaattisesti gluteeniton" 10/26/2010 6:01 PM

  Tallullah, teet muille keliaakikoille vain hallaa noilla kommenteilla. Jos levität tarjoilijoille tietoa että joo, eihän se pieni määrä haittaa kun "herkimmät ei saa oireita" niin niillä on käsitys siitä että ei haittaa pieni määrä. Sitten muut kärsivät kamalista oireista, vaikka sinulle ei niitä tulisikaan. En lähde siitä keskustelemaan että tuleeko suolinukkaan vauroita vai ei, mutta eikö se riitä että joillakin oireet oon ihan hirveitä??

  porajata; näyttää aivan meijän koulun ruokalan ruokalistalta!

 • Gluteenitonta Tampereella? 10/18/2010 9:07 PM

  Niin, eihän se sitä tarkoita että ruokia erillisessä keittiössä aina tehdäänkään, mutta on se pikkasen eri asia paistetaanko samassa rasvassa tai pannulla gluteenittomat sekä vehnäruoat. Kaikki vaan eivät saa oireita ollenkaan vaikka nukka vauroituu.

  Ja muuten, avomieheni työskentelee kokkina ravintola-alalla. Tiedoksi vain että osassa ravintoloista joissa on kaksi keittiöpuolta, niin toisessa yleensä valmistetaan erityisruoat. Jos ei, niin esimerkiksi jos tulee ryhmävaraus vaikkapa ryhmälle jossa on paljon keliaakikoita, niin toinen keittiö puhdistetaan sitä varten että iso määrä gluteenittomia ruokia voidaan tehdä sillä puolella "turvallisemmin".

 • Vuohelan tuotteiden hinta 10/16/2010 4:00 PM

  Vuohelan karjalanpiirakat ja pasteijat on älyttömän hyviä, mutta mäkin aina käyn kyyläämässä näitä -30% ja -50& alennuksia; muuten jätän hyllyyn. Jossain vaiheessa ostin Vuohelan ohut hapanleipä, tai mikä olikaan, maksoi 4,5e, ei mikään alyttömän kamala hinta mielestäni. Toissapäivänä ostin Keliapuodista viisi lihapiirakkaa, maksoi 18e ja risat. Ihan järkyttävää! Onneksi pystyy pakastamaan niitä ja syömään säästellen..

  Tosin tuntuu kurjalta, kun haluaisi ostaa tuoretuotteita ja samalla tukea näitä leipomoja sitä kautta että jatkossakin tuotteita on myynnissä, mutta hinnat on hirveitä.

 • Ikäviä tilanteita 10/09/2010 5:49 PM

  En tiennyt että raxistakin saa gluteenitonta! Ollaan miehen kanssa välillä kävelty raxin ohi ja vitsailtu että "heh heh, mennääks raxiin". Ootteko käynyt, onko tullut oireita?

 • Flunssan kourissa 10/07/2010 11:34 AM

  Mulla syksy ja koulunkäynti alkoi myös flunssan merkeissä; Koulua on mennyt nyt n. 1,5 kk ja ensin tuli keuhkoputketulehdus ja sen mukana kuume, muutamaa viikkoa myöhemmin korvatulehdus molempiin korviin ja nyt olen ollut neljä päivää oksennustaudissa. Teininä ei halunnut mennä kouluun mutta ei silti tullut kipeäksi, nyt sitten vanhempana haluaa mennä kouluun eikä millään pääse. Kurja kun kokeita jää tämän vuoksi tekemättä, toivottavasti pystyy tekemään kunhan tervehtyy..

 • Töissä koettua 10/05/2010 11:11 PM

  ponipimu kirjoitti:
  muutamalle olen sanonut että jättää sen leivän kauppaan, niin minäkin teen, eikä ole vaikeaa! ja paskaset naurut perään heh heh.

  kakkupäivä oli eilen ja itseäni viihdyttääkseni pyysin kertomaan mille se kermavaahto nyt maistuu ja tuntuuko jo vyötäröllä kun rasva kihelmöi. aika noloja ilmeitä oli mutta kyllä mulla oli hauskaa!

  Hahahaha! Sain parhaat naurut, kiitos siitä! "Niin minäkin teen, eikä ole vaikeaa"! Pitääpä joskus käyttää, ehdottomasti!!!

 • Töissä koettua 10/04/2010 7:54 PM

  Olen samaa mieltä että ei voi olettaa kaikkien automaattisesti tietävän/muistavan että minulla on keliakia, en minäkään muista kaikkien kavereiden allergioita tai laktoosi-intoleransseja.

  Mutta sen ymmärrän hyvin että alkaa käymään hermoon, jos työkaverit päättää synttäreidensä kunniaksi leipoa kakun töihin ja jos niitä synttäreitä on joka kuukausi. Sehän ei ole mikään "tilaisuus" johon etukäteen voi ilmoittaa. Ei sitä voi sanoa työkavereille, että kun sulla on seuraavan kerran synttärit nii osta mulle jotain gluteenitonta.

  Äidilläni on laktoosi-intoleranssi ja saa pahoja oireita laktoosista. On ollut samassa työpaikassa jo 7 vuotta, ja jokaikinen kerta ilmoittaa pomolleen että laktoositonta pullapitkoa kiitos, mutta jostain syystä ei mene perille tai ei vaan huvita valita sitä.

 • Gluteenittomat kalapuikot? 09/27/2010 7:59 PM

  Minä ostin yksi päivä Kampin K-marketista noita Findus rapeaksi paneroituja kalafileitä. Olivat ihan törkeen hyviä ! Itse en ole diagnoosini jälkeen (eli n. 2 vuoteen) syönyt mitään paneroitua, niin oli ihan taivaallista syödä noita. Avomieskin kehui pitävänsä.

 • Kouluruokailusta 09/24/2010 10:40 PM

  Mulla koulukaverit naureskelevat mun ruoalle, sanovat että näyttää vauvansoseelta - niin kuin se näyttääkin.

  Koulussa kuitenkin ehkä se pahin tilanne (jota osasin kyllä odottaa), oli kun kaverit olivat lähdössä lounastauolla pizzalle, kun ei kouluruoka maittanut. Siinä sitten selitän että ei mistään turkkilaisesta pizzamestasta saa gluteenitonta, ja eräs niin nuija jätkä alkoi inttämään vastaan että en voi tietää saako, mun pitää kuulemma lähteä mukaan edes kysymään. Kun lopuksi uskoi ettei saa, niin ehdotti aivan tosissaan, että ostaisin läheisestä k-marketista itselleni vaikka viisi omenaa, joista tulisi vatsa täyteen, ja voisin tulla mukaan pizzalle syömään nämä omenat. Vedin niin kamalat kilarit siitä, että ei ole jätkä tämän jälkeen enää sellaista ehdotellut. Kysyin siltä että söisikö se viisi omenaa lounaaksi, vastaus oli tietysti ei, ja sanoin että miksi sitten ehdottaa mulle sellasta? vaikka onkin keliakia, niin mun ei tarvitse alkaa tinkimään kunnon ruoasta.

  Pahin juttu tässä oli se, että jätkä asuu vielä kotona, ja hänen äitinsä ja pikkuveljensä on sairastanut useamman vuoden keliakiaa. luulisi että olisi vähän edes ymmärtänyt..

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Products
  1 a product

  Forum
  56 messages, 4 topics

  Comments
  15 comments

  Registration time
  05/23/2009 12:45 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,028s