Gluteeniton-termin merkitys muuttuu – 03/13/2009 11:07 AM
Kyllä selvä porsaanreikä on siinä, että kaikkia keliaakikoita ei oteta huomioon. Ei olisi ylitsepääsemätön vaiva, jos valmistajien täytyisi edes mainita suomen kielellä, mistä ainesosat ovat peräisin.
Virallisestihan sitä ei oikein tunnusteta, että jotkut keliaakikot ovat herkempiä.
Mahtaakohan syynä olla vehnän ylituotanto, että sitä täytyy salaa kuluttajille myydä vähän joka tuotteessa...
Pahoilla mielin pois kahviosta – 03/13/2009 11:02 AM
Jotain syytä tietenkin täytyy esittää.
Tuota olen moneen paikkaan kaivannut, että antaisivat asiakkaalle pöytään paketteineen sen syötävän. Yhdessä paikassa sain niin, kun erikseen pyysin.
Vielä tästä tietystä kahvipaikasta: Ehkä niillä yksittäispakatuilla tarkoitetaan Schärin muffinsejakin? Nehän ovat laatikossaan yksittäispakattuja.
Ei se vohveli, jonka aiemmin mainitsin, yksittäispakattu ole: sen paketissa on neljä palaa. Vaikeaksi menee...
Pahoilla mielin pois kahviosta – 03/13/2009 12:06 AM
Aioin lisätä tuon saman, mutta pelkäsin, että saan syytteen kiittämättömyydestä... MIelestäni ei ole kuin kahta keksisuklaata. Vain sitä toista vohvelia on ko. Cittarissa.
Onhan nyt esimerkiksi yksikössä "gluteeniton pasta". Jos menisi kassalle ja sanoisi, että otan tämän yhden pastan
Pahoilla mielin pois kahviosta – 03/12/2009 11:08 PM
Tarkennan: yksittäispakattuja Schärin tuotteita.
Syy aiempaan käytäntöön, ettei gluteenittomia tuotteita myydä, oli se, että vieressä on jauholeipomo. Gluteenittomat oli sen takia poistettu myynnistä. Ehkä syynä oli enemmän "ergonomia" kuin gluteenittomat tuotteet, vähän väärästä päästä oli alettu siivota - mielestäni.
Mutta nyt noin. Täytyy joskus käydä testaamassa.
Virhediagnoosit – 03/12/2009 10:36 PM
Juu, ihan sen takia haluan selvennystä, ettei synny se käsitys, että jos on nukkavaurio, mutta verikokeiden tulos on negatiivinen, syy ei ole keliakia. Itse kun kuulun keliakia-tapauksiin, joissa verikoe on aina ollut negatiivinen ja gastroskopiakin melkein puhdas. (Iho ei.)
Kiinnostaisi tietää, onko jotain tieteellistä lähdettä, jossa selvitetään, mistä suolinukkatuho voi johtua (muusta kuin keliakiasta).
Toinen, mitä olen miettinyt, on se, mistä voisi johtua positiivinen vasta-aine veressä, mutta ilman keliakiaa. Keliakiahan varmennetaan koepaloista.
Gluteeniton-termin merkitys muuttuu – 03/12/2009 7:13 PM
Huh huh, minkähän takia sitten täytyy olla noita kahta lajia tuotteita, kun kaikki kerran ovat "yhtä turvallisia"?...
Virhediagnoosit – 03/12/2009 7:09 PM
Mistä sen tietää, että kyseessä olisi noista syistä johtuva "virhediagnoosi"? Eihän tuollaista gluteenilliseen ruokaan palaamista koskaan kokeilla, jos suolinukkavaurio on löytynyt. Epäilen.
Iho-oireet – 03/12/2009 4:59 PM
Karkkeja en oikeastaan syö ollenkaan enkä ole diagnoosin jälkeen syönyt. Suklaata syön, mutta vain varmoiksi todettuja.
Minulla ei koskaan mitään rakkuloita ole tullut, vaikka ainakin parikymmentä vuotta kärsin hoitamattomasta ihokeliakiasta ennen diagnoosia. Iho-oireeni ovat melko lieviä, vaikkakin tyypillisiä sikäli, jos lukee tyypillisiä esiintymisalueita ym.
Muunnettua tärkkelystä en myöskään syö ellei alkuperää ole mainittu.
Noita siirappeja jonkin verran käytän.
Mutta nyt yksi oireiden aiheuttaja on luultavasti vähemmän kun yhden leivän jätin pois käytöstä.
Pahoilla mielin pois kahviosta – 03/11/2009 11:34 PM
Sain nyt vastauksen, että tästä lähin kaupan hyllystä voi ottaa kahvileiväksi Schärin tuotteita ja maksaa ne kahvion kassalle. Ei nyt ihan tuoreen pullan veroista, mutta jotain kuitenkin! Kannattaa siis antaa palautetta.
Moilasen tuotteet – 03/10/2009 10:11 PM
Laitan tännekin kysymyksen, josta on aiemmin ollut puhetta. Epäilin aina uudestaan tuleviin ihokeliakiaoireisiini syyksi syömiäni Moilasen kiviarinarieskoja ja pitsapohjaa. Aiemmin jo tuolla toisella keskustelupalstalla joku kertoi saavansa niistä oireita. Lopetin niiden syönnin ja oireet loppuivat.
Kysyisinkin nyt ihokeliaakikoilta (siis herkästi oirehtivilta!), syöttekö ko. tuotteita ja onko oireita.
Minusta on törkeää, että Moilanen mainostaa tekevänsä gluteenittomat tuotteet omassa tehtaassaan ja kuitenkin paljastuu, että kiviarinarieska ja pitsat tehdään samalla linjalla tavallisten kanssa (vaikka linjasto pestäänkin välillä). Mielestäni samalla linjalla tekeminen pitäisi aina ilmoittaa.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
267 messages, 34 topics
Comments
9 comments
Registration time
12/06/2008 3:46 PM