Jytte-jauhojen paremmuus? – 03/27/2011 5:20 PM
Jytte-jauhoissa on psylliumia mukana, joten tästä syystä jauhot leipoutuvat mielestäni hieman paremmin kuin sellaiset, joissa psylliumia ei ole.
Itse en oikein pidä Jytte-jauhojen mausta, joten en yleensä käytä niitä yksistään vaan sekoitan muiden jauhojen kanssa. Lähinnä leipiin tulee käytettyä, makeissa leivonnaisissa maku puskee mielestäni liiaksi läpi. Kerran olen syönyt vaaleasta Jytte-jauhosta tehtyä täytekakkua ja ei kyllä tehnyt mieli ottaa lisää, sen verran outo oli maku.
GlutExo, gluteeniton erikoisleipomo – 03/12/2011 4:08 PM
GlutExo kirjoitti:
Studio55 Antti Heikkilän haastattelu – 03/11/2011 8:40 PM
peekoo kirjoitti:
Studio55 Antti Heikkilän haastattelu – 03/11/2011 6:00 PM
Lala kirjoitti:
Studio55 Antti Heikkilän haastattelu – 03/11/2011 2:45 PM
Lala, kyllä minun puolesta saa kritisoida viljojen käyttöä, mutta samalla tulee muistaa, että myös vastapuoli saa tuoda mielipiteensä julki. Tiedän, että jotkut ovat kokeneet VHH-ruokavalion itselleen sopiviksi ja ok, he syövät niin kuin haluavat, mutta myös niillä, jotka haluavat pitää viljat ruokavaliossaan on oikeus ne pitää. Monet ovat kokeneet myös kasvissyönnin parantaneen oloaan huomattavasti. Itse olen ns. keskitien kulkija ja pyrin syömään monipuolisesti, niin viljaa, lihaa, kasviksia kuin maitotuotteitakin.
Antti Heikkilän näkemykset nyt vain menevät minun mielessä samaan kastiin kaikkien muiden ihmediettien kanssa joita on maailma pullollaan.
Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! – 03/11/2011 1:17 PM
No joo, nyt kävin Kuopion toisessa cittarissa ja siellä oli kyllä tunturileipäsiä, mutta tarjouksesta ei mitään mainintaa
Studio55 Antti Heikkilän haastattelu – 03/11/2011 1:14 PM
En ymmärrä sitä, että ihmiset luottavat sokeasti yhden ainoan lääkärin ajatuksiin. Itse ainakin haluan nähdä tutkimustuloksia, jotka tiedemaailma on hyväksynyt, ennen kuin luotan johonkin asiaan täysin. Antti Heikkilän jutut menee minun mielessä samaan luokkaan kuin nämä "syö veriryhmäsi mukaan" jne. jutut. Tämän miehen puheet vain ovat saaneet tuulta alleen, kun sopivasti samaan aikaan on karppauksesta tullut jonkinlainen muoti-ilmiö (itse ainakin kuulin karppauksesta ennen kuin kuulin Antti Heikkilästä).
peekoo, ainakin Savon Sanomissa oli juttu tästä gluteenirajojen muutoksista, samaa asiaa mistä keliakialiitto on tiedottanut jo jonkin aikaa sitten. Siitä aiheesta löytyy keskustelua täältä
Ja tuosta keliakian yleistymisestä, ei 100 vuotta sitten edes tunnettu sairautta nimeltä keliakia. Sen ajan mahdolliset keliaakikot ovat olleet vain "huono mahaisia". Itse uskon, että keliakian yleistyminen johtuu diagnostiikan ja sairauden tunnettuvuuden paranemisesta (lääkärit tietävät sairauden ja sitä osataan etsiä). En jaksa uskoa, että viljojen jalostamisella olisi jotain tekemistä keliakian kanssa (ja huom. jalostaminen ja geenimuuntelu on kaksi eri asiaa).
Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! – 03/04/2011 7:02 PM
Höh, ei näyttänyt olevan tunturileipäsiä Kuopion K-supermarketissa (eikä mitään mainosta tuosta tarjouksesta). Pitänee cittarilta käydä katsomassa josko olisi.
Raskauden ehkäisystä. – 03/02/2011 12:51 PM
Keliakian ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla ehkäisyyn. Lääkäri ja apteekin henkilökunta osaavat varmasti auttaa ehkäisykeinon valinnassa, kannattaa jutella heidän kanssaan.
Lisäaineet – 03/01/2011 8:38 PM
Tuolta pisti silmään esimerkiksi E415=ksantaanikumi eli sokeriliemestä bakteerikäymisen avulla valmistettu sitkonkorvike (jota itsekin lisään gluteenittomaan leipään hyvin rakenteen saamiseksi), E440=pektiini eli sama hyytelöimisaine mitä hillosokeri sisältää (saadaan mm. omenasta), E500=natriumkarbonaatti eli sama nostatusaine jota on leivinjauheessa, E330=sitruunahappo.
Ei kannata panikoida E-koodeista ennen kuin selvittää niiden merkityksen, usein niiden takana on aivan tuttuja juttuja ja esimerkiksi hedelmistä eristettyjä osia. Gluteenittomissa jauhoissa ja leivonnaisissa se hyvä rakenne tehdään usein nimenomaan näillä erilaisilla lisäaineilla, ilman niitä voisi rakenne olla huomattavasti huonompi.
Niin kauan kun tuoteselosteessa on enemmän luonnollisen kuuloisia raaka-aineita kuin aivan omituisia lisäaineita, en ota stressiä lisäaineista, niiden prosentuaalinen osuus siinä tuotteessa on kuitenkin todella pieni.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
136 tips
Products
22 products
Images
190 images
Links
14 links
Forum
629 messages, 55 topics
Comments
139 comments
Registration time
01/19/2009 10:18 PM