Tallulah

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Gluteenittomat pääsiäismunat? 03/11/2016 10:46 AM

  Listalta puuttuu ainakin Moo Free, joka on myös maidoton. Löytyy Punnitse&Säästä -kaupoista.

 • Gluteenitonta/vegaanista nepalilaista ruokaa? 02/16/2016 4:11 PM

  Mount Everest Kansallisteatterin vieressä, jokainen ruoka-annos on gluteeniton. Uskoisin että vegaanistakin ruokaa löytyy.

 • Tallinkilla ollenkaan Gtonta tarjolla? 07/09/2015 2:20 PM

  Baltic Queenilla, kuten muillakin laivoilla, suurin osa buffetin ruuista on gluteenittomia. Samoin joka ravintolasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Millään laivalla ei ole ollut ainakaan pariinkymmeneen vuoteen se tilanne että ruoka olisi pihvi ja ranskalaiset.

 • Ruokavaliokorvaus poistuu 06/01/2015 9:58 AM

  nanadas kirjoitti:
  Vou, koska sie olet opiskellu? No annahan vinkkejä miten ostat mitään gluteenitonta, jos 450e opintotuki, siitä mennee 300e vuokraan, puhelinlaskut, lääkkeet ynnä muu siihen päälle? Ja jos aiot vaikka syödä koulussa niin se on pari euroa kerta, joillain kolmisen euroa. Voin kertoa että ei siihen ruokaan tämän jälkeen paljon jää, varsinkaan terveelliseen elämään, että ostais muka jotain salaattia tai niitä gluteenittomia juttuja. Kyllä se pienikin apu on apu ku sitä tarvii.

  Opiskelin 90-luvun alkupuolella. Kaupasta sai yhtä näkkäriä, jonka hinta oli jotain 28 markkaa, pakasteleipiä ei tainnut olla vielä ellei sitten ihan just silloin tullut ensimmäiset (hinta oli noin 15 markkaa). Pastavalikoima taisi olla 2 vaihtoehtoa eikä jauhoissakaan hirveästi valinnanvaikeutta tullut (niiden hintoja en muista)... Enemmän silloin silti leivottua tuli kun joskus halusi kuitenkin muutakin kuin näkkäriä! Yliopistolla tuli tietysti syötyä päivittäin, koska se ruoka on edullista ja saa kaikki salaatit ja muut. Sen vuoksi salaattia ei usein kotona tehnyt ellei sitten tehty ruokaa joskus kaveriporukalla! Ja se on saman hintainen kaikille opiskelijoille. Opiskelijan perusruokavalio tuolloin oli riisiä, tonnikalaa ja siihen joku pakastevihannespussi. Eipä ole tonnikalaa sen jälkeen tehnyt mieli. Tampereella opiskelleet myös tuntevat hyvin Vikkulan maksalaatikon Harvoin silloin itselleen tuli ruokaa laitettua kun kerran arkena söi kunnon ruuan koululla. Kotona käydessä jotain pientä toin, joskus pari palaa leipää mutta lähes täysin omillani olin kotoa lähdön jälkeen.

  Ainahan opiskelijat ovat kituuttaneet ja itseni oli pakko opintolainaa nostaa (se taas että opiskelija velvoitetaan ottamaan opintolainaa on täysin perseestä, mutta se on toinen keskustelu). Perusruoka on gluteenitonta ja koulun ruoka kaikille saman hintaista. Lisäkustannus tulee leivistä, jauhoista ja pastasta ja harva niitä niin paljon kiskoo että koko budjetti kaatuu siihen. Ja jos kiskoo niin silloin ei se 23.60e myöskään paljon auta. Kumma kyllä, opiskeluaikana söin enemmän leipää kuin koskaan!

 • Ruokavaliokorvaus poistuu 05/29/2015 11:45 AM

  Keliaakikkojen keskustelu tästä ruokavaliokorvauksen menettämisestä on yksi idiooteimmista keskusteluista mitä olen aikoihin lukenut. Ai että ihan kuvittelivat tämän korvauksen olevan muotidieettaajille? Juu niin varmaan.
  Jos on lepsu ruokavalion suhteen jo nyt niin mitä hittoa korvauksen poistuminen siihen vaikuttaa? Ministerin keliakia ei vaikuttaisi pätkääkään. Sinällään hassua että koko ajanhan tälläkin palastalla on valitettu kuinka se korvaus on niin naurettavan pieni ettei sillä ole mitään merkitystä, nyt kun sitä ollaan viemässä niin keliaakikoiden henki yhtäkkiä riippuukin siitä.

  Gluteenitonta ruokavaliota noudatettiin ihan yhtä hyvin ennen vuotta 2002 (vaikka gluteenittomat tuotteet maksoivat enemmän kuin nyt), samoin diagnooseja tehtiin sitä ennenkin. Milläköhän perusteella nyt sitten ihmisiä ei kiinnostaisi vuonna 2016 mikä heitä vaivaa? Miksi terveys vaarantuisi kun ei se ennenkään vaarantunut vaikkei senttiäkään tukea tullut?

  Kummasti selvisin opiskeluajan opintotuella keliaakikkona, eiköhän nykyiset ja tulevat opiskelijat myöskin selviä.

 • Ruokavaliokorvaus poistuu 05/28/2015 12:38 PM

  Jezu kirjoitti:
  Olisin voinut laittaa vaikka vielä 20 senttiä lisää röökiaskin hintaan.

  Niin minäkin. Mutta en olisi sitä siirtänyt ruokavaliokorvaukseen vaan koulutukseen. Järkyttävää miten koulutuksesta leikataan, se pitäisi olla viimeinen säästökohde.

 • Ruokavaliokorvaus poistuu 05/27/2015 4:16 PM

  Mistä teidän mielestänne sitten pitäisi säästää enemmän jos tuo perutaan? Vielä enemmän koulutuksesta? Leikataan enemmän opintotukia? Fakta on se että säästöt tulevat koskemaan jokaista ja jokaisen terveyttä ja joka alalla on säästettävä, ja reilusti. Fakta on myös se että jokainen tulee vinkumaan näistä säästöistä, kaikesta muusta pitäisi säästää mutta ei omastaan.

 • Ikäviä tilanteita 05/12/2015 11:16 AM

  Tulipa sitten semmoinen vastaus kahvilasta, että mietin oikeasti vieväni asiaa eteenpäin... Vastaus oli että koska heillä käy vapaaehtoisesti gluteenitonta syöviä, tuote voi olla niin kaikkien keskellä, ja että terveystarkastaja on hyväksynyt sen. He ovat siis sitä mieltä edelleen, että sitä voi sanoa gluteenittomaksi vaikka on täynnä vehnämuruja. Hän kyllä sanoi myös että heillä on samaa tuotetta muualla ja se on suojattu (tätä muuten ei mulle sanottu kahvilassa). Koskeeko joku laki kahviloita tässä asiassa? Eli voiko kahvila oikeasti väittää tuota gluteenittomaksi ja se on ihan ok?

 • Ikäviä tilanteita 05/11/2015 3:53 PM

  Enpä olisi uskonut tähän ketjuun kirjoittavani. Harvoin mulla meinaa mennä käämit ruuan suhteen, mutta tänään niin kävi! Olin eräässä kahvilassa, jossa olen usein käynyt mutta olen ottanut vain juoman enkä ole tarjottavia edes katsonut sen kummemmin olisiko niissä mulle jotain tarjolla. Siinä tiskillä on pullat yms avoimilla lautasilla, tai pikemminkin tasoilla kun ne on aivan tasaiset, niitä on eri korkuisia. Huomasin että alimmalla tasolla oli lautasella brownieita jotka oli merkitty gluteenittomiksi. Siis alimmalla. Vieressä tavallisia kakkutasoja täynnä murusia. Samoin että ette voi väittää tuon olevan gluteenitonta kun siinä on ties kuinka paljon murusia, kyseessä ei siis ollut mahdollisuus että murusia on vaan siinä todella ON niitä PALJON. Työntekijä sanoi että niin mutta siihen ei tehdessä laiteta mitään gluteenia, johon vastasin että se ei silti ole gluteeniton! Johon työntekijä vastasi että tietystikään herkimmät eivät sitä voi syödä... Herkimmät eli kaikki keliaakikot. Työntekijän ainoa vastaus tähän oli vain ok.

  Olen työn kautta tilannut tuosta paikasta ISOJA tilauksia, ja viimeksi mulle oli nimenomaan tuo brownie. Ties kuinka paljon murusia söin siinä mukana. Työntekijän reaktio osoitti että siellä ei oikeasti tiedetä mistä on kyse, joten aion laittaa suoraan omistajalla viestiä, saa nähdä meneekö sekään perille. Ja seuraavan tilaisuuden tarjoilut taitaa tulla jostain muualta, minä kun ne tilaukset hoidan...

 • LIHOMINEN! 04/17/2015 10:39 AM

  Tuo melko gluteeniton ruokavalio on mielenkiintoinen. Mielestäni ruokavalio on joko gluteeniton tai ei ole. Gluteeniton ei ole viljaton eikä gluteenittomat leivät useinkaan ole vehnättömiä.

  Gluteeniton leipä ei lihota yhtään sen enempää kuin mikä tahansa muukaan ruoka. Lihot jos syöt enemmän kaloreita kuin kulutat. Samankokoisissa leipäviipaleissa gluteenittomassa on yleisesti ottaen enemmän kaloreita ja vähemmän kuitua.

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  3 tips

  Forum
  476 messages, 3 topics

  Comments
  39 comments

  Registration time
  10/21/2009 1:06 PM

©2023 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,019s