Taas piti keksiä Juhannukseksi jotain erilaista ohjelmaa ja tällä kertaa päädyimme Wieniin. Kuljetus hoitui näppärästi Finnairilla, joka tarjoili molempiin suuntiin gluteenittoman sämpylän. 3 yön majoitustarpeista huolehti InterContinental Wien.
Ensimmäinen päivä sujui kaupunkia kierrellen ja ruokapaikkaa etsien. Flanagans-irkkupubi tarjosi Strongbowta, mutta ruokalistalta en rohjennut tilata mitään. Kävimme myös paikallisen keliakialiiton mainitseman INIGO-ravintolan (Bäckerstraße 18) ovella, mutta tarjoilija oli aivan pihalla gluteenittomuudesta ja gluteenittomia (kasvis)vaihtoehtoja olisi (ehkä) ollut tarjolla kaksi kappaletta. Onneksi lähettyviltä löytyi aivan sattumalta mf16-ravintola, jossa gluteenittomuus ymmärrettiin ja sain erittäin herkullisen kala-annoksen. Talonviini oli täällä naurettavan halpaa ja oikein hyvää.
Toinen päivä aloitettiin aamiaispaikan etsimisellä ja kuinka ollakaan eksyimme Crossfields Australian Pub -aussipaikkaan (Maysedergasse 5), jossa on jatkuva aamiaistarjoilu. Täältä sai Magnersia 1.5 litran kannuissa ja peräti kengurua. Vaikka menussa ei ollut merkintöjä gluteenittomuudesta, ymmärsivät mistä on kysymys ja sain kengurupihvini ilman ylimääräisiä kastikkeita vihannesten kera. Oli muuten hyvää. Paikan plussana mainittakoon myös ilmainen WLAN. Loppupäivä sujui kieroajelun ja shoppailun merkeissä. Tiedustelimme myös kreikkalaisesta Der Krieche -ravintolasta (Barnabitengasse 5), saako heiltä gluteenitonta (nykyään näyttää olevan erillinen gluten-free menu). Ystävällinen tarjoilija kertoi selkeästi mikä onnistuu gluteenittomana, mutta päädyimme silti hotellille syömään. Hotellin oma Restaurant Mediterraneo oli loistava, mutta hintava (3 ruokalajin menu viineineen 65 euroa). Kun pöytään löytyi hyvin englantia osaava tarjoilija, homma alkoi sujua. Sain jopa tummaa, gluteenitonta leipää. Palvelu oli erinomaista ja tätä paikkaa voin todella suositella.
Kolmas päivä startattiin Cafe Schwarzenberger -kahvilassa (Kärntner Ring 17), jossa itse en rohjennut tilata kuin kahvin ja keitetyn kananmunan. Muuten menu vaikutti varsin jauhopainotteiselta. Kiertoajelu jatkui ja kävimme myös upean Schönbrunin linnan mailla sekä eläintarhassa pyörimässä. Iltapala hoitui Crossfieldissä ja tällä kertaa erikoiseen menuun mahtui strutsia ja jopa heinäsirkkoja (maistuivat aivan popkornilta, osa jäi kyllä syömättä). Ilta huipentui Praterin huvipuiston kuuluisassa maailmanpyörässä.
Neljäntenä eli lähtöpäivänä kävimme jälleen Crossfieldissä, jossa uusi tarjoilija hieman ihmetteli gluteenittomuutta, mutta homma toimi lopulta hyvin ja sain eteeni ison häränpihvin vihannesten kera. Tämän jälkeen oli hyvä lähteä mersulla kohti lentokenttää.
Wien oli oikein kotoisa paikka, tosin ruokailu oli aavistuksen haastavaa. Missään ei törmätty gluteenittomiin menuihin ja sopivan ruokapaikan valinta tuntui hakuammunnalta. Jossain ehdotetut leivittämättömät Wieninleikkeet eivät houkutelleet. Gluteenittomat Sacher-tortutkin jäivät kokematta. Loppuun pitää vielä mainita, että hommatkaa metrokortti. Se on edullinen vaihtoehto kiertoajeluihin sekä (huijaaviin?) takseihin verrattuna ja sillä pääsee joka paikkaan, myös Schönbruniin.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.