Gluteeniton Rahkavoitaikina
250g voita
250g rahkaa
2 tl psylliumia
1 tl ksantaania
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta.
100 g voita kaavilointia varten.
Täyteeksi:
Luumumarmeladia, omenakaneli marmeladia, aprikoosi marmeladia, erilaisia tuorejuustoja marmeladin lisäksi.
Voiteluun:
halutessasi kananmunaa
Sekoita rahka ja psyllium pehmeän voin joukkoon.
Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe ja ksantaani.
Sekoita taikina tasaiseksi joko käsin, monitoimikoneella tai yleiskoneella.
Anna taikinan kovettua viileässä vähintään tunti tai mielellään yön yli.
Notkista kylmä taikina leivinalustalla niin ettei se ole rakeista vaan pehmoista kaulittavaksi varten.
Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Höylää kylmästä voista juustohöylällä ohuita voilastuja vasemmalle sivulle taikinalevyä.
Käännä oikeapuoli taikinalevystä voilastujen päälle.
Kaaviloi taikina alkuperäiseen muotoon.
Taita taas kahtia takinalevy ja vie se peitettynä kylmään vähintään 30 minuutiksi.
Kun nämä vaiheet olet toistanut neljä kertaa ja lepuuttanut taikinaa joka vaiheen välissä kylmässä, niin taikina on valmista kaulittavaksi ja siitä voi tehdä torttuaihioita, eli viidennellä kerralla vasta.
(Kaaviloi taikina ½ sentin paksuiseksi levyksi.)
Kun olet tehnyt torttuaihiot valmiiksi pellille vie se vielä 30 minuutiksi kylmään, jonka jälkeen vasta laita täytteet, jos paistat heti torttuja.
Voitele tortut halutessasi ja paista 225 asteisessa uunissa noin10-15 min.
Vinkki:
Voit tehdä taikinan leipomisen helpottamiseksi jo edellisenä iltana.
Jos suinkin mahdollista jäädyttäkää valmiit torttuaihiot raakana pellin tai tarjottimen päällä hyvin peitettynä ettei sivu makuja pääse torttuihin muista pakaste tuotteista.
Jäädytyksen jälkeen ne voi laittaa kannelisiin rasioihin tai tiiviisti muovipusseihin mistä niitä on sitten helppo ottaa paistettavaksi varten.
Pakasteesta otetut tortut annetaan olla hetki huoneenlämmössä, täytetään ja halutessaan voidellaan hyvin sekoitetulla kananmunalla jossa on tilkka vettä.
Kylmät tortut paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 10-15 min. jossa ne alkavat ihanasti kohota ja saavat samalla sen lehtevyyden/rapeuden.
Tarkempi ohje löytyy täältä kuvien kera. Gluteenittomat Lehtevät Joulutortut
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.