Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää resepti. Pienen Googlailun jälkeen Ruokamenot-sivustolta löytyi superhelpot sämpyläruudut, jossa oli käytetty varsin runsasti kaurahiutaleita. Muokkasin kyseisen reseptin gluteenittomaksi ja se löytyy tästä alta. Ehkä kaurahiutaleita olisi voinut käyttää desin verran enemmän, jotta taikina ei olisi ollut niin tahmaista käsiteltävää.
Ainesosat
5 dl vettä
4 dl Semper puhdaskaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä
6 dl Semper Grov Mix karkea jauhoseosta
1 kananmuna (pinnan voiteluun)
Valmistaminen
1. Sekoita reilusti kättä lämpimämpää (+42c) veteen kaurahiutaleet, kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy. Käytä sekoitukseen esimerkiksi muovilastaa tai -haarukkaa. Sekoita hyvin.
2. Lisää karkea jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Ei tarvitse edes käsiä sotkea.
3. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina pellille. Normaalikoiselle pellille tulee noin 2 cm kerros taikinaa.
4. Ripottele pinnalle jauhoja, jottei taikina tartu sormiin. Taputtele taikina tasaiseksi levyksi tai muotoile paksummaksi leiväksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
5. Leikkaa leipä tässä vaiheessa sopiviksi paloiksi taikinarullalla tai veitsellä ja ripottele kaurahiutaleita pinnalle.
6. Riko kananmuna esimerkiksi lasiin ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Sivele leivän pinta kananmunaseoksella.
7. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla, noin 15-20 minuuttia.
Kun leipä on valmis se kannattaa saman tien taitella paloiksi (älä polta sormiasi) ja laittaa jäähtymään ilmavaan kasaan isolle lautaselle liinan alle. Jos leivän jättää jäähtymään pellille, sen pohjaan voi kertyä kosteutta.
Leipä onnistui mielestäni mainiosti ja maku on varsin neutraali. Kananmunakuorrute sitoi kaurahiutaleet mukavasti leivän päälle. Tulen varmasti tekemään lisää, sillä tämä vei kaurahiutalepaketista vain neljänneksen
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.