Helppo gluteeniton pataleipä -resepti

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Helppo gluteeniton pataleipä -resepti

Tässä teille jaettavaksi, omasta mielestäni, helpon ja onnistuneen gluteenittoman pataleivän ohje:

3 dl gluton kaurahiutaleita
1 dl tummia riisijauhoja
2 dl vaaleaa jauhoseosta (Semper)
2 dl gluton kaurajauhoja
1/2 tl psylliumia
1/2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 dl haalean lämpöistä vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vesi joukkoon. Sekoita taikinaksi. Kohotetaan huoneenlämmössä n. 12 tuntia. Laita pata kylmään uuniin ja uuni 200 astetta. Uunin ollessa valmis (lämpötila saavutettu), kaada taikina öljyttyyn pataan ja paista kannen alla 45 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Leipä jää matalaksi, mutta halutessa voi kokeillä lisätä reilummin hiivaa. Itselläni vuolukivipata käytössä, josta ainakin tulee ihanan rapea kuori. Maku mielestäni loistava!

Reseptin ja kuvan jakoi nimimerkki Reiska ja Emäntä Gluteeniton-Facebook-ryhmässä.

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Tips from same category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Tip related images

Tip has no related images yet.

More information

  • Author
    Jezu 
  • Added
    02/25/2018 6:00 PM

Give rating for tip

Log in to rate this a tip and to see it's average rating.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,032s