Puumalan kylmäsavulohi on suurta herkkuani. Se on vain niin hyvää. Kyseinen lohi on tarpeeksi suolaista, vähän savuista ja koostumukseltaan muuta kuin vetistä mössöä. Kylmäsavulohesta saa myös erittäin herkullisen pizzan. Aloita pizzan valmistus keittämällä tomaattikastike.
Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen ja nosta pelti uuniin.
Gluteeniton pizzapohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
4 rlk öljyä
1/2 tl suolaa
2 dl tummaa jauhoseosta
1,5 dl vaaleaa jauhoseosta
Lämmitä vesi ja liuota siihen hiiva. Lisää muut ainekset. Alusta tasaiseksi. Anna kohota hetki.
Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
Tomaattikastike:
150 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
2 kesän uusia sipuleita, tarvitset osan varsista pizzan päälle
1/2 tl paprikajauhetta
muutama rouhaisu pippuriseosta
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl fariinisokeria
tuoretta basilikaa ja oreganoa
Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipulimurska pari minuuttia oliiviölhyssä.
Lisää pannulle tomaattimurska, suola, sokerit ja mausteet.
Anna kiehua matalalla lämmöllä parikymmentä minuuttia.
Täyte:
250g kylmäsavulohta ohuiksi suikaleiksi leikattuna
1/2 prk smetanaa
10-15 lehteä tuoretta oreganoa
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja viipaloituna
pari sipulin vartta pilkottuna
150 g juustoraastetta
Leivitä pohjan päälle tomaattikastike. Asettele kastikkeen päälle muut täytteet. Lisää smetanaa teelusikalla pieniksi "kasoiksi" pizzan päälle. Levittele pinnalle silputut sipulinvarret sekä oregano. Lisää päälle juustoraaste. Nosta leivinpaperin päällä oleva pizza kuumalle pellille ja laita uuniin.
Paista n. 15 min 225-asteisessa uunissa.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.