Sikahyvä leipä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Sikahyvä leipä

Tässä leivässä ovat kaikki osatekijät kohdallaan: sen maku ja rakenne ovat hyviä, se on helppo tehdä ja onnistuu aina, ei tarvita koneita, eikä tule paljon tiskiäkään.
Tulos on takuuvarma kun käytät saman merkkisiä aineksia kuin ohjeessa on käytetty.
Aineksista tulee yksi vuokaleipä (n. 20 viipaletta). Itse teen aina kaksinkertaisen annoksen, viipaloin leivät jäähtyneenä ja pakastan. Otan sitten kerrallaan tarvitsemani määrän viipaleita ja sulatan leivänpaahtimessa, mikä myös antaa leivälle oman kivan makuvivahteensa.

2 dl tattarihiutaleita (Virtasalmen Viljatuote)
1 dl Hirvelän kaurakuitusta
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
5 dl vettä
50 g hiivaa
½ rkl suolaa
1 muna
½ dl rypsiöljyä (Keiju)

Sekoita kulhossa tattarihiutaleet, kaurakuitunen sekä tummat ja vaaleat jauhot.
Mittaa toiseen kulhoon lämmin vesi ja liuota siihen hiiva.
Lisää suola, kananmuna ja öljy.
Lisää jauhoseosta ensin sähkövatkaimella vatkaten sen verran, että seos alkaa paksuuntua. Lisää loput jauhot kerralla puisella haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
Kumoa voideltuun vuokaan ja kohota peitettynä hellan päällä. Yleensä se on jo yli reunojen kohonnut siinä ajassa kun uuni lämpenee sopivaksi. Laitan aina pannunalusen vuoan alle, ettei hiiva ”pala”, eli liian kuumassa taikina ei nouse.
Sitten vain leipä 200 asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Jos uhkaa tummua liikaa, laita paistamisen loppupuolella leivinpaperi vuoan päälle.
Kumoa leikkuulaudalle ja jäähdytä liinan alla ennen kuin viipaloit.
Nauti hyvällä ruokahalulla!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Tips from same category

  • Gluten-free beers

    Author Jezu  ‐ 10/03/2010

    I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...

  • Gluten-free karelian pies

    Author Jezu  ‐ 12/28/2010

    This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...

  • Gluten-free "mämmi" (2 pans)

    Author Jezu  ‐ 08/15/2011

    Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...

  • Gluten Free Corn Fritters

    Author Sascha ‐ 03/19/2013

    Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...

  • Lay's Stax chips

    Author Jezu  ‐ 11/09/2010

    Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...

  • Key Lime Pie recipe

    Author Jezu  ‐ 10/26/2016

    Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...

  • Alpro Soya

    Author Jezu  ‐ 08/30/2010

    Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!

  • Jelly Belly

    Author Jezu  ‐ 11/18/2010

    There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...

  • onnen resepti

    Author 88whitehead ‐ 08/28/2023

    onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Tip related images

Tip has no related images yet.

More information

Give rating for tip

Log in to rate this a tip and to see it's average rating.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,045s