Tässä leivässä ovat kaikki osatekijät kohdallaan: sen maku ja rakenne ovat hyviä, se on helppo tehdä ja onnistuu aina, ei tarvita koneita, eikä tule paljon tiskiäkään.
Tulos on takuuvarma kun käytät saman merkkisiä aineksia kuin ohjeessa on käytetty.
Aineksista tulee yksi vuokaleipä (n. 20 viipaletta). Itse teen aina kaksinkertaisen annoksen, viipaloin leivät jäähtyneenä ja pakastan. Otan sitten kerrallaan tarvitsemani määrän viipaleita ja sulatan leivänpaahtimessa, mikä myös antaa leivälle oman kivan makuvivahteensa.
2 dl tattarihiutaleita (Virtasalmen Viljatuote)
1 dl Hirvelän kaurakuitusta
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
5 dl vettä
50 g hiivaa
½ rkl suolaa
1 muna
½ dl rypsiöljyä (Keiju)
Sekoita kulhossa tattarihiutaleet, kaurakuitunen sekä tummat ja vaaleat jauhot.
Mittaa toiseen kulhoon lämmin vesi ja liuota siihen hiiva.
Lisää suola, kananmuna ja öljy.
Lisää jauhoseosta ensin sähkövatkaimella vatkaten sen verran, että seos alkaa paksuuntua. Lisää loput jauhot kerralla puisella haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
Kumoa voideltuun vuokaan ja kohota peitettynä hellan päällä. Yleensä se on jo yli reunojen kohonnut siinä ajassa kun uuni lämpenee sopivaksi. Laitan aina pannunalusen vuoan alle, ettei hiiva ”pala”, eli liian kuumassa taikina ei nouse.
Sitten vain leipä 200 asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Jos uhkaa tummua liikaa, laita paistamisen loppupuolella leivinpaperi vuoan päälle.
Kumoa leikkuulaudalle ja jäähdytä liinan alla ennen kuin viipaloit.
Nauti hyvällä ruokahalulla!
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.