1½ l vettä
juuri edellisestä taikinasta tai esim.viipale hapanleipää
7½ dl Virtasalmen Viljatuotteen karkeaa tattarijauhoa
3 rkl Virtasalmen Viljatuotteen psylliumia
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen pellavansiemenrouhetta
1–1½ rkl merisuolaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen täysjyväriisijauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa tefjauhoa (tai maissijauhoa)
leipomiseen: tattarijauhoa
Mittaa kulhoon vesi, tattarijauhot ja juuri. Peitä astia puhtaalla liinalla tai kannella, mutta älä sulje kantta tiiviisti. Anna vellin hapantua ½–1 vuorokauden ajan.Valmiin juurivellin pohjalta nousee kuplia, kun sitä sekoittaa. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää seos taikinaan vähän kerrallaan. Taikina jää ensin hyvin löysäksi, mutta kiinteytyy psylliumin turvotessa. Kohota taikinaa vähintään pari tuntia. Pidempikään kohotus ei haittaa. Levitä taikina jauhotetuin käsin leivonta-alustalle n.1-1,5 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota esim. juomalasilla tai pyöreällä muotilla taikinasta leipäsiä. Muista ottaa ”nyrkin kokoinen” juuri pakastimeen seuraavaa leivontakertaa varten. Anna leipästen kohota ennen paistamista puolisen tuntia. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Säilytä leipäset ilmavasti tai pakasta, jotta leivän runsas kosteus ei homehduta leipää. Ilman hiivaa leivottava hapanleipä onnistuu varmimmin täydenkuun tietämillä. Taikinajuuri jalostuu kerta kerran jälkeen paremmaksi.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.