Gluteenitonta Hki-Vantaan lentoasemalla

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Susa 61 viestejä8.6.2011 15:04

  Onko tietoa, millainen tarjonta Helsinki-Vantaan lentoasemalla on gluteenittomia kahvila-/ravintolatuotteita? Löytyykö mistään gluteenittomia sämpylöitä tai makeaa lentoa odotellessa?

 • riisikakku 4 viestejä8.6.2011 17:26

  Vastaanpa nyt heti kun asia niin tuoreessa muistissa. Oma kokemukseni reilun viikon takaa lauantai aamusta kun olimme lähdössä Roomaan. Kentälle lähdettiin viiden aikaan aamulla ja ajattelin että syön aamupalan vasta sitten kentällä. Pieleen meni odotukset. Se kahvila josta vielä reilu vuosi sitten sain minua varten tehdyn sämpylän olikin poistunut . Muutama kahvila siellä oli edelleen, joista normaalia ruokavaliota noudattaville oli tarjolla kolmioleipiä. Päädyimme lopulta lähtöportin 24 luona olevaan kahvilaan, joka näytti tarjoavan myös tuoreita täytettyjä sämpylöitä ja croisantteja. Toiveikkaana kävin kysymässä että saako myös gluteenitonta, niin vastaus oli Daimkakkua ja muffinsseja. Siihen aikaan aamusta ei oikein Daimkakku ja muffinssit maistuneet ja kaipasin jotain tukevampaa. Sanoivat että lentoasemalla on siellä yläkerrassa joku ravintola joka aukeaa klo 11, josta saa gluteenitonta ruokaa. Se ei minua siinä aamulla klo 6 paljon lohduttanut. Onneksi tuon kyseisen kahvilan tarjonnasta löytyi sentään mansikkajugurttipurkkeja ja jopa yksi pieni banaani. Niiden voimin sitten pärjäsin.

  Kävin kysymässä auki olleesta Stockmannin myymälästäkin että olisiko mitään gluteenitonta, niin sanoivat että normaalisti valikoimaan kuuluu joitakin gluteenittomia tuotteita, mutta nyt kun heillä menossa remontti, niin ne ovat poistuneet valikoimasta . Kannattaa siis syödä hyvin kotona ennen lähtöä, niin pärjää ehkä sitten sillä Daimkakulla.

  Lentokoneessa sentään tuli positiivinen yllätys. Lennolla tarjottiin minulle kelmuun pakattu Frian sämpylä. Tosin niitä olisi voinut olla vaikka kaksikin kun ovat kooltaan niin pieniä. Muille kun oli tarjolla valtavat täytetyt sämpylät. Mutta hyvä että edes näin .

 • Mainos

 • tuuliviiri 13 viestejä8.6.2011 17:34

  Samat kommentit kuin edellä. Kokemus noin kuukauden päästä ja oli iltapäivä silloin. Kysyin kahdesta alatasosta olevasta kahvilasta gluteenitonta ja vain makeaa tarjottavaa olisi ollut. Yläkerran ravintolasta olisi saanut gluteenitonta sämpylää tms. mutta matkatovereiden mielestä ko. paikka oli liian kallis. Niinpä sitten söin suklaata ja kaivoin laukusta näkkileipää varaamastani paketista

 • Jezu  Ylläpitäjä8.6.2011 18:49

  En ole vielä missään päin maailmaa törmännyt lentokenttään, jossa gluteenitonta olisi hyvin tarjolla. Suomi saisi olla tässä asiassa edelläkävijä. Keliakialiitto kouluttamaan Finaviaa?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Pike 4 viestejä8.6.2011 20:07

  Oma kokemukseni kentältä parin viikon takaa (vk21); alakerran Picnic Café valmisti minulle maittavan gluteenittoman täytetyn sämpylän. Gluteenittomat täytetyt sämpylät kuuluvat Picnic Caféen normaalivalikoimaan, avoinna 24h

 • Susa 61 viestejä9.6.2011 16:51

  Jaahas, eipä siis niin kovin mairittelevalta kuulosta. Hyvä sentään, jos edes yksi paikka mistä jotakin gluteenitonta voisi saada. Toivottavasti ei ollut vain hyvää tuuria, että oli joku asiasta tietoinen työvuorossa.
  Ehdottomasti hyvä idea olisi saada Keliakialiitto kouluttamaan Finaviaa & Finnairin matkustamohenkilökuntaa & cateringiä & kentällä toimivia ravintoloitsijoita keliakiaan ja gluteenittomaan ruokavalioon liittyen!

 • KattiMatikka 271 viestejä11.6.2011 20:15

  Nyt en muista kahvilan nimeä mutta olisiko ollut Bar delight. Sellainen kahvila seinustalla, jossa on tietokoneen latauspisteitä ja kahvikarttoja tms. Sieltä löytyi gluteenittomia karjalanpiirakoita ainakin tässä pari kuukautta sitten.

 • Mainos

 • Susa 61 viestejä4.7.2011 13:32

  Cafe Torilla kävin aamukahvilla noin klo 7 aikoihin reilu viikko sitten ja ainakaan tiskillä en tuolloin nähnyt leipiä tai muutakaan gluteenitonta, mutta en myöskään erikseen kysynyt, koska oli jo kiire. Jugurttia ja hedelmäsalaattikippo taisi vitriinissä olla. Finavian Service Center vastasi lähettämääni sähköpostikysymykseen, että lentoaseman kahviloissa olisi tarjolla gluteenittomia tuotteita esim. sämpylöitä, pasteijoita ja makeita leivonnaisia. Esimerkkinä mainitsivat Coffee Spoon-kahvilan. Kyseisen ravintolan tarjontaa en ehtinyt tarkistaa, sitä paitsi se sijaitsee ns. väärässä paikassa lähtöaulassa, ennen turvatarkastusta. Cafe Picnic taas sijaitsee saapuvien lentojen kerroksessa.

 • Susa 61 viestejä4.7.2011 13:36

  Keliakialiitolta sain muuten myös vastauksen, että he tulevat syksyllä päivittämään lentokentän kahviloiden ja ravintoloiden gluteenittomat palvelut ja tiedottavat asiasta Keliakialiiton verkkosivuilla. Yhteistyötä Finnair Cateringin kanssahan Keliakialiitto on tehnyt vuosia.

 • SiiriK 6 viestejä10.7.2011 20:50

  Itse sain siellä "EU:n ulkopuolelle" menevien puolella eli passintarkastuksen jälkeen maittavia Moilasen karjalanpiirakoita kinkku-juustotäytteellä sellaisesta paikasta, jossa myytiin näyttävästi nuudeleita. Ravintolan nimeä en valitettavasti muista mutta koko terminaalin vihonviimeinen ravintola lähtöporttien 35(?)-37 lähellä. Valkoiset pyöreät nahkasohvat, kiva paikka muutenkin.

 • katjairene 57 viestejä11.7.2011 18:27

  Minä sain myös gluteenittoman karjalanpiirakan läheltä porttia 35 olevasta ravintolasta. Hintaa eivät meinanneet löytää millään tuotteelle, pitkän arpomisen jälkeen minulta rahastettiin 3 euroa!!! En ole ikinä saanut niin halpaa gluteenitonta mitään kahvilasta/ravintolasta

 • katjairene 57 viestejä8.5.2012 15:49

  Bongasin Keliakialiiton extranet keskusteluista seuraavaa:
  Kirjoittajana Minna Halve, ylläpitäjä palstalla

  "Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintoloista/kahviloista (suurimmasta osasta vastaa Ssp Finland) on saatavilla gluteenittomia tuotteita. Heiltä saamani tiedon mukaan gluteenittomia tuotteita on saatavissa lähes kaikista kahvila ja ravintola pisteistä, valikoimat vaihtelevat eri pisteissä.
  Gluteeniton tuotevalikoima Ssp finlandin kohteissa:
  Kahvilat:
  Karjalanpiirakka ja munavoi, lihapiirakka, täytetty munakas, suklaakakku, kahvileipälajitelma, hedelmäsalaatti, gluteeniton salaatti (Cafe Alvar)

  Ravintolat:
  Erilaisia salaatteja, keittoja sekä pääruoka-annoksia. Kaikki hampurilaiset saatavina myös gluteenittomina.

  Valitettavaasti he eivät mainosta gluteenittomia tuotteita joten niitä on osattava itse kysyä. Asiasta voi ja kannattaa antaa palautetta jotta myös gluteenittomat palvelut saadaan näkyviksi."

 • Mainos

 • Mamma 117 viestejä10.7.2012 12:07

  Helsinki-Vantaa lentokenttä: www.sspfinland.fi sivuilta löytyy listaus kaikista kahviloista/ravintoloista joista saa gluteenitonta aamiaista/ruokaa. Aika kattava listaus. Oluen ystäville gluteenitonta olutta tarjoilee the Oak Barrel pub, terminaali 2, portti 22-26.

 • Suviih  629 viestejä20.1.2013 15:45

  Cafe Torista sai todella muhkean täytetyn gluteenittoman leivän. Oli valmiina tarjolla vitriinissä.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Mainos: Vähennä gluteenitonta ruokahävikkiä ja tilaa edulliset hävikkituotteet Matsmartilta. Nyt tarjolla Myllärin gluteenittomia jauhoja! Tilaa gluteenittomat hävikkituotteet tästä.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s