Gluteenitonta Roomassa?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Suviih  629 viestejä15.7.2009 13:04

  Suunnitteilla olisi matka Roomaan uuden vuoden aikoihin ja nyt kaipaisinkin vinkkejä Roomassa käyneiltä. Italian keliakialiiton nettisivuilta löysin tällaisen listan Rooman alueen gluteenitonta tarjoavista ravintoloista:

  http://www.celiachia.it/afcristoratori/ristoratori.asp?idregione=9

  Onko kukaan testannut noita ravintoloita? Millainen hintataso niissä on?

  Entäpä hotellit, oletteko saaneet jossakin hotellissa erityisen hyvää palvelua gluteenittomien ruokien suhteen?

  Puhuvatko tarjoilijat yleensä hyvää englantia (itse en puhuu sanaakaan italiaa...)?

  Kaikki vinkit ovat tervetulleita ja ravintoloiden osoitteista olen erityisen kiitollinen.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Zlatan 44 viestejä10.8.2009 11:59

  Pari vuotta sitten käytiin Roomassa ja hyvin meni. En käynyt yhdessäkään italian liiton mainitsemissa ravintoloissa vaan ihan normaaleissa ravintoloissa. Mielestäni tarjoilijat puhui suht hyvää englantia ja kun sanoi "Senza glutine" niin lähes kaikki ymmärsi mitä tarkoitin. Monessa paikassa kerrottiin muun muassa että risottoa en voinut syödä koska se keitettiin pastavedessä. Koska olen antipastien hyvä ystävä niin sitä pastaa ei silloin tarvitsekaan vaan voi suoraan hypätä kala-tai liharuokiin alkuruoan jälkeen.
  http://www.osteriadelgalloroma.it/ käytiin ja heillä oli glut. pastaa ja myös glut. bruschettaleipää alkuruoaksi.
  http://www.pierluigi.it/ on ravintola missä tekivät minulle oman loistavan rapu/äyriäisrisoton muiden syödessä normaalin risoton. (muutenkin oli loistava ravintola ja hyvä palvelua)

 • Mainos

 • Suviih  629 viestejä16.9.2009 18:26

  Ostin itselleni tuon keliakialiiton matkaoppaan ja siinä oli maininta, että Italiasta saa apteekeista gluteenittomia tuotteita reseptillä. Onko kellään kokemusta kysytäänkö Italiassa apteekeissa todella reseptiä jos menet erityisruokavaliotuotteita ostamaan?

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Pulde 16 viestejä16.9.2009 23:13

  No mä olen ostanut gluteenitonta about kymmenestä apeekista eri puolilta Italiaa, eikä kyllä koskaan oo kukaan reseptia kysellyt. Hassu ajatus! Vaikea edes jotenkin uskoa.

  Toisinaan ne tuotteet on kyllä "tiskin takana" mut ihan pyytämällä sai

 • LG1982  164 viestejä17.9.2009 00:36

  Tuotteita saa ilman mitään reseptiä, mutta gluteenittomat tuotteet saa halvemmalla reseptiä vastaan. Italiassa taitaa saada reseptillä tietyn määrän tuotteita peräti ilmaiseksi, jos en ihan väärin muista. Turistille reseptiä ei kuitenkaan taida irrota tai ainahan yrittää saa eli vaatia reseptiä ja samaa hoito/etutasoa kuin paikallisilla eurooppalaisen sairasvakuutuskortin kautta.

 • Suviih  629 viestejä17.9.2009 09:11

  Ok, minä jo ajattelin että ei voi olla totta
  Mutta on oikeasti todella harhaanjohtavaa tuommonen maininta liiton julkaisussa, kun siinä ei tosiaan ollut mitään mainintaa että kyllä sieltä myyvät ilman reseptiäkin (muutenkin koko kirjanen tuntui aika rahastukselle, kun siihen oli laitettu kamalasti mainoksia joista kaikilla ei ollut edes mitään tekemistä matkailun kanssa).

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Zlatan 44 viestejä8.10.2009 13:48

  samat sanat kirjasesta, rahastuksen makua siinä.

 • Mainos

 • Suviih  629 viestejä29.12.2009 16:13

  Reissuun on aikaa enää alle viikko, onko jollakulla vielä hyviä viimehetken vinkkejä Roomaan? (muutkin kuin gluteenittomuuteen liittyvät vinkit otan ilolla vastaan )

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Kari 364 viestejä29.12.2009 16:56

  Olin vuosi sitten Milanossa. Lounaspaikkaa etsiessä oli paljon "sisäänheittäjiä" ravintoloiden edessä. Ääni muuttuikellossa kun esitin G-ruokavaliopyynnön italiankielistä lappua näyttämällä. Yhtäkkiä heillä olikin tosi ohutta tarjonta. Pasta ja pizza kun menee heti nou-nouksi. Kannattaa näyttää tuota printtiä netistä ihan tilausvaiheessa.

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Micialicious 11 viestejä30.12.2009 13:34

  Vuosi sitten olin Roomassa ja alkeellisella italian taidolla selvisin. kyllä sielä suunnilleen pärjää kun osaa senza glutine(sentsa gluuttine) mä asuin lähellä keskustaa aluella nimeltä st.agnese ja siellä oli leipomo jostai mm.suussasulavia glutenittomia tuulihattuja. että mikäs siinä.

  muita tipsejä roomaan: varo varkaita metrossa
  rooma on ihana paikka. hyvää matkaa!

 • taigis 101 viestejä17.3.2010 13:37

  Eilen Roomasta palanneena, muutama havainto.
  Olin matkalla ryhmän kanssa ja meille oli varattu etukäteen ruokailut, gluteenitonkin oli ilmoittu, myös ravintoloihin. Kukaan ei siitä kuitenkaan etukäteen tuntunut tietävän.
  Mutta, kun asia selitettiin tarjoilijoille, oppaan ja kielikäännöksen avulla, tuntui asia olevan aivan selvää. Gluteeniton ja keliakia tiedettiin ja he osasivat kertoa mitä voin syödä ja mitä jättää väliin. Yhdessä paikassa sain jopa gluteenitonta pastaa, muualla se korvattiin riisillä. Tai yhdessä paikassa ei "ehditty" keittää riisiä, muut söivät pastaa, minä sain tomaattikastiketta, jossa uiskenteli kaksi häränsilmäksi paistettua kananmunaa. Syvä lautanen ja haarukka.....öks!!
  Osasivat ottaa huomioon leivitetyn lihan ja kalan, sain vaihtoehtona usein vähän parempaa kuin muut Toisten syödessä tiramisua, minä usein söin hedelmäsalaattia , maustettuna manteliliköörillä. Yhdellä aterialla sain kermahyydykettä suklaakastikkeella kuten muutkin.
  Leipää en saanut missään, omaa oli mukana.

  Supermarketista löysin 2 erilaista keksilaatua ja muffinsseja. Leipiä en ainakaan huomannut, saattoi niitä silti olla.
  Apteekissakin piti käydä, flunssa iski,, siellä katselin hyllyjä "sillä silmällä", ei ainakaan hyllytavarana näkynyt gluteenittomia tuotteita.

  Yleisvaikutelmana, Italiassa tunnetaan keliakia paremmin kuin monessa muussa keskieuroopan maassa!

  ps. Sää oli aurinkoinen, 13-20C, mutta tuuli oli vielä keväisen koleaa

 • Jezu  Ylläpitäjä24.3.2010 23:54

  Omakin Rooman reissu alkaa kolkutella nurkan takana ja odotan sitä vesi kielellä. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä etukäteen, erityisesti Suviihin mainiosta tarinasta ja karttamerkeistä.

  Viime hetken vinkit ovat tervetulleita ja jos on jotain must see -paikkoja keliaakikon kannalta, niin vielä saa huudella. Colosseumit ja muut turistirysät on tarkoitus käydä kiertämässä

  Saas nähdä löytyykö omalta reissulta enää mitään uutta kerrottavaa

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • Suviih  629 viestejä25.3.2010 14:33

  Jezu kirjoitti:
  Viime hetken vinkit ovat tervetulleita ja jos on jotain must see -paikkoja keliaakikon kannalta, niin vielä saa huudella. Colosseumit ja muut turistirysät on tarkoitus käydä kiertämässä

  Colosseumilla muuten tuntui opastetun kierroksen hinta laskevan aina mitä lähemmäksi itse rakennusta pääsi. Aukion reunalla tultiin tarjoamaan opaspalveluita 25e/hlö hintaan, 10 metrin päässä seuraava tarjosi 15e/hlö hintaan.. nuorisolippu ilman opastuksia maksoikin sitten alle 10e

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Jezu  Ylläpitäjä7.8.2010 00:35

  Tässä vihdoin omat kokemukseni viime kevään Rooman reissulta:

  Rooma sopii keliaakikolle

  Hieman saman toistoa aiempiin vinkkeihin verrattuna, mutta olkoot. Tuleepahan vahvistettua se, että Rooma on mainio paikka keliaakikolle

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • PencilNeck 4 viestejä23.5.2011 20:51

  Itse olen menossa Roomaan heinäkuun lopussa. Tarttee varmaan tehdä rapsa reissun jälkeen.

 • Jezu  Ylläpitäjä23.5.2011 20:56

  PencilNeck kirjoitti:
  Itse olen menossa Roomaan heinäkuun lopussa. Tarttee varmaan tehdä rapsa reissun jälkeen.

  Ehdottomasti - kuvien kera

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • jensba 31 viestejä25.5.2011 12:08

  Olen kokonaan unohtanut kertoa omasta Rooman matkastani marraskuussa 2010.
  Alkuun täytyy todeta että olin lähes koko matkan ajan ihan kamalassa flunssassa sekä kuumeessa. Tämä ehkä vähän myös vaikutti kokemuksiini sillä olo oli aika tuskainen ja kyllähän se otti aivoon olla koko reissu kipeänä.
  Mutta, itselleni jäi sellainen olo Roomasta että gluteenitonta ei ymmärretty monessakaan paikassa, ei edes italiaksi. Yleensä sain syötäväkseni joko salaattia tai "maustamatonta" kanaa. Voin kertoa että harmitti kyllä todella paljon, kun muu porukka söi ihania pastoja ja pitsoja.
  Toisaalta sain kyllä elämäni parhaat pizzat ja pastan matkalla, mutta olin ottanut etukäteen paikan selville ja heillä oli erikseen gluteeniton menu. En tietenkään voinut pakottaa muita "ei keliaakikkoja" aina tähän samaan ravintolaan, joten aika pitkälti salaattilinjalla menin. Apteekista ostin spagettia, mutta se jäikin sitten loppujen lopuksi kotiin viemisiksi.

  Varmasti jos olisi sellaisessa seurassa joka jaksaisi metsästää kanssasi gluttiruokaa/ravintolaa olisi kokemus ihan eri. Itsekin olin ottanut useamman paikan osoitteen mukaan, mutta koska olin niin kipeä, en jaksanut etsiä kuin vain tuon yhden lähimmän. Toivottavasti ensi kerralla vähän paremmissa voimissa Roomaan!

 • Mainos

 • Suviih  629 viestejä25.5.2011 12:55

  Omat kokemukseni olivat täysin päinvastaiset kuin jensballa, kertaakaan en tarvinnut edes kielikäännöstä koko matkan aikana (tosin minulla oli melko kattava lista ravintoloita valmiiksi katsottuna, sillä lähdin reissuun periaatteella, etten lähde Roomaan viikoksi mutustamaan pihvejä ). Matkaseurana oli oma mies ja hän kyllä ymmärsi, että ruokapaikat valittiin sen mukaan, että minäkin saan varmasti gluteenitonta ruokaa. Jezu onkin tähän ketjuun jo lisännyt linkin tarinaani.

  Jossakin kahvilassakin kysäisin gluteenitonta ja vaikka eivät ymmärtäneet asiaa englanniksi, niin ymmärsivät kyllä sanat senza glutine ja pahoittelivat kun heiltä ei mitään gluteenitonta löytynyt. Tosin, siellä cappuccinot olivat niin ihania, ettei niiden kanssa erityisemmin mitään kaivannutkaan. Jäätelökioskeja oli todella paljon ja niistä sai jäätelön aina kuppiin, eivätkä laittaneet vohveliakaan kun vain pyysi.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Suviih  629 viestejä6.12.2012 13:23

  Näin kolmen vuoden jälkeen Rooma kutsuu uudestaan Tuo vanha linkki Italian keliakialiiton sivuille ei enää toimi, joten tässä uusi:

  http://www.celiachiaitalia.com/locali-senza-glutine.html

  Tuo tosin ei ole Italian keliakialiiton sivusto, vaan jokin toinen Italialainen keliakiasivusto, joka on tehnyt todella hyvän listauksen gluteenitonta tarjoavista ravintoloista, hotelleista, kaupoista jne. ympäri Italiaa. Listauksien perusteella Roomaan on auennut uusia gluteenitonta tarjoavia pizzerioita ainakin Trasteveren alueelle ja myös muutama uusi gluteeniton kauppa keskustan kupeeseen. Katsotaan mitä uutta kerrottavaa reissun jälkeen on Rooman gluteenittomasta tarjonnasta, kuvia ainakin meinasin näpsiä nyt enemmän kuin viimeksi.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Suviih  629 viestejä17.1.2013 19:54

  Terveiset taas Roomasta Tämä paikka jaksaa yllättää keliaakikon aina uudestaan ja uudestaan. Monta uutta ravintolaa gluteenittomine pitsoineen ja pastoineen on löytynyt ja ehkä yllättävin täysin vahingossa tehty löytö oli kahvila, jossa kaivoivat tarjolle kolmenlaista kahvileipää kun kuulivat että olen keliaakikko ja olivat pahoillaan kun gluteeniton tiramisu oli päässyt loppumaan! Lisäilen paikkoja kartalle kuvien kera kunhan taas olen kotona ja koneen ääressä. Hotellin vieressä on jäätelöbaari, jossa kaikki tuotteet vohveleita myöten ovat gluteenittomia! Vehnäversioita heillä ei edes ole tarjolla. Aika monta kertaa hotellille tullessa on jotenkin erehtynyt ovesta..

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Suviih  629 viestejä20.1.2013 16:11

  En jaksa kirjoittaa enää ties kuinka monetta vinkkiä Roomasta, joten kerron uusimmistä löydöistä tässä. Kaikki nämä on merkitty myös tuonne vinkkeihin karttamerkkien ja kuvien kera Lisäksi vanhoihin vinkkeihin lisäsin uusia kuvia.

  Trasteveressa on auennut keliaakikoille suunnattu ravintola Mama! Eat. Tarjolla on erikseen gluteeniton menu, jossa valinnanvaraa todellakin riittää.. tuli valinnanvaikeus ja täällä piti käydä syömässä pari kertaa, että pääsi maistelemaan mahdollisimman montaa annosta. Suosittelen lämpimästä, palvelu toimi, ravintola oli viihtyisä ja ruoka herkullista. Myös gluteenitonta olutta olisi ollut saatavana.

  Kaduilla kulkiessa törmäsi gluteenitonta mainostaviin paikkoihin muutaman kerran. Testattua tuli Enoteca Barberini, joka sijaitsee Barberinin aukiolla. Paikka oli viinibaari/ruokaravintola ja lauantai-iltana täällä oli paljon paikallisia istuskelemassa drinkeillä. Täälläkin tuli syötyä kahdesti. Pasta oli hyvää, mutta toisella kerralla tilattu merenelävä pasta oli uskomattoman hankala syötävä (hyvän makuinen kuitenkin), kastiketta oli vähän turhan paljon...

  Piazza Navonan ja Pantheonin läheltä löytyi Zafferino-niminen ravintola, joka kiinnitti huomion värikkäällä "Gluten free pasta available" -kyltillä. Carbonara oli todella kermainen, mutta herkullinen.

  Taverna Barberini mainosti myös gluteenitonta ulkona olevalla kyltillä. Paikka vaikutti ulko-oven perusteella piskuiselle, mutta sisältä löytyi suurehko ravintola valkoisine liinoineen ja kauniine katteineen. Tämä on 4-kielisestä menusta päätellen suunnattu turisteille, mutta suosittelen käymään. Pasta oli todella hyvää.

  Jäätelön suhteen keliaakikolle varmoja paikkoja ovat Grom-gelateriat. Näissä on erikseen merkitty viljantähkä-merkillä ne jäätelöt, jotka sisältävät keksiä tms. eivätkä sovellu keliaakikoille. Lisäksi hotellin vierestä löytyi Fatamorgana-gelateria, jossa joka ainoa tuote vohveleita myöten oli gluteeniton.

  Rooma tuntuu vain parantaneen tarjontaansa keliaakikoille. Yksistään Fiumicinon lentoasema yllätti iloisesti, kun 1-terminaalin B-alueella olleesta isosta My Chef ravintolasta (mäkkärin vieressä) sai gluteenitonta pastaa. Pasta tosin oli DS:n pakasteaterioita ja tarjoiltiin mikron kautta, mutta maku oli hyvä ja nälkäiselle keliaakikolle pääasia oli, että löytyi muutakin kuin salaattia ja hedelmiä

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Marianne82 27 viestejä20.1.2013 16:55

  Ihanaa, kun laitatte tänne näitä kokemuksia. Olen juuri miettimässä seuraavaa matkakohdetta, ja nyt tiedän mikä se on - Rooma

 • Mainos

 • Sulevi 2 viestejä15.3.2013 11:20

  Kiitos kattavasta tietopaketista. Olen perheeni kanssa lähdössä Roomaan huhtikuun puolivälissä. Ei pitäisi ainakaan nälkään kuolla näiden hienojen ruokavinkkien jälkeen. Kiitos.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s