Kroatiaan

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • SiiriK 6 viestejä20.6.2011 13:34

  Hei! Viikonloppuna matka kohti Kroatiaa alkaa. Kyseessä on viikon lomamatka mutta täältä en löytänyt mitään tietoa Kroatian gluteenittomuudesta. Myydäänkö kaupoissa gluteenittomia tuotteita ja millaista ruokaa Kroatiassa löytää? Onneksi pidän salaateista, niilläkin pärjää viikon oikein hyvin!

  Kiitos pikaisista vinkeistä, jos jollakulla niitä on!

  t. SiiriK

 • Jezu  Ylläpitäjä20.6.2011 15:33

  Haulla löytyy ihan mukavasti Kroatiaan liittyvää:

  Haku: Kroatia

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • inke 5 viestejä21.6.2011 09:36

  Tulin juuri lauantaina Kroatiasta. Dubrovnik oli kiintopiste, mutta liikuimme myös muuaalla.
  Parhaiten gluteenitonta löytää saksalaisesta dm-kaupasta. Siellä on tarjolla sekä leipää että makeaa ja myös myslejä ja jauhoseoksia. Dubrovnikissa paras valikoima dm:ssä oli Gruzin sataman liikkeessä.
  Ravintoloissa kielikäännöksen näyttämisen jälkeen yleensä oikean annoksen saanti onnistuu, mutta yksi ongelmainen ruokapaikkakin oli.
  Grillattua lihaa ja kalaa on tarjolla yleensä aina, eikä kastikkeita ole joka annoksessa.

  Kroatia on hieno paikka, joten hyvää lomaa!

 • inke 5 viestejä21.6.2011 09:50

  Lisäyksiä vielä edelliseen. Riippuen siitä, mihinpäin Kroatiaa olet menossa, voi olla, että kyseisiä dm-kauppoje ei ole. Eli aina kannattaa varautua omalla leivällä. Muutoin pärjää kyllä, kun katsoo valmiiksi menusta, mitä voisi syödä ja varmistaa vielä sen kielikäännöksin ja kyselemällä. Aina on tarjolla hedelmiä ja nyt on Kroatiassa kaikki vihannekset parhaimmillaan. Aprikoosit alkoivat kypsyä viime viikolla. Nam!

 • SiiriK 6 viestejä10.7.2011 20:42

  Reissu Dubrovnikiin tehty ja vain vajaa kilo tuli lisää painoa! Nälkää ei siis tarvinnut nähdä: grillattua lihaa, kalaa (tuoretta tonnikalaa maaseudulla autoillessa!!), salaatteja... Kiitos tuosta dm-vinkistä, sieltä hain lähinnä naposteltavaa uima-altaalle

  Hotellissa oli hulppea aamupala mutta onneksi mukana olivat myös omat leivät. Ensimmäisenä aamuna olin ihan onnesta mykkyrällä: omeletteja, pekonia, vihanneksia, hedelmiä jne. Seuraavana aamuna maltoin hieman seurata tarkemmin "Show-kitchen" -kokkia ja kauhukseni huomasin, että välillä samalla tasolla paistettiin pannukakkuja ja sen jälkeen munakasta ja pekonia... ei siis niitä. Mutta parina aamuna kokki paistoi minulle keittiössä omat munat ja pekonin, sen jälkeen päätin vähän keventää.

  Ensimmäinen ulkomaan reissu keliaakikkona ja hienosti sujui, kielikäännöstä käytin ehkä pari kertaa. Seuraavaa reissua säästämään siis!!!

 • Katie 17 viestejä5.12.2012 13:59

  Vanhempani olivat syksyllä käymässä Dubrovnikissa ja lähistöllä, ja kuulemma todella monen ravintolan menussa luki teksti tyyppiä "kerrothan jos olet allerginen pähkinälle/kalalle/viljalle/gluteenille/äyriäisille/kananmunalle niin mukautamme annoksen sinulle sopivaksi". Kummallakaan ei ole keliakiaa eli eivät kokeilleet mitä siellä käytännössä saisi, mutta vaikuttaa ainakin lupaavalta! Ilmeisesti ruuat olivat myös suht yksinkertaisia "kasvikset + liha"-mallia ja monet kastikkeetkin vaikuttivat siltä ettei niitä ole sakeutettu millään. Kohteesta jäi siis kaikin puolin positiivinen vaikutelma!

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Mainos: Vähennä gluteenitonta ruokahävikkiä ja tilaa edulliset hävikkituotteet Matsmartilta. Nyt tarjolla Myllärin gluteenittomia jauhoja! Tilaa gluteenittomat hävikkituotteet tästä.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,008s