Jezu 

Keskusteluviestit

29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
  • Keliaakikko ruokaostoksilla -video 4.12.2014 23:08

    Keliakialiitto on tehnyt informatiivisen videon uusille keliaakikoille kuinka löytää gluteenittomia tuotteita marketista:

    Miten löydän kaupasta keliaakikolle sopivia tuotteita? Keliaakikko ruokaostoksilla

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 4.12.2014 21:51

    porajata kirjoitti:
    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

    Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa

    Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.

  • Gluten-free bread and pasta from faba beans 1.12.2014 21:45

    VTT Technical Research Centre of Finland have developed gluten-free bread and pasta from faba beans. VTT's press release tells more:

    The sensory characteristics, structure and colour of the faba bean bread are better than those of, for example, products made by combining maize, rice and soy flours.

    ...

    Using similar methods, VTT has also developed a gluten-free pasta product from 100% faba bean flour or faba bean fractions with or without fermentation treatment. The products were comparable to pasta made from durum wheat semolina.

    ...

    Faba bean is an excellent source of protein, and is thus a good meat substitute. Its protein content can be up to 25 to 35%, which is twice that of wheat grain. The faba bean contains plenty of vitamins, minerals, dietary fibre and bioactive compounds that are important to your health.


    Read VTT's press release: Gluten-free faba bean for bread and pasta

  • Uusi leipä 1.12.2014 21:11

    Todella mielenkiintoinen tämä VTT:n hanke. Leivästä sanotaan muun muassa seuraavaa:

    Härkäpapuleipä on aistittavilta ominaisuuksiltaan, rakenteeltaan ja väriltään parempaa kuin esimerkiksi maissi-, riisi- ja soijajauhoista valmistetut tuotteet.

    ...

    Härkäpapu on erinomainen proteiinin lähde ja on siksi hyvä korvike lihalle. Sen proteiinipitoisuus on jopa 25 - 35 prosenttia, mikä on kaksi kertaa suurempi kuin vehnällä. Härkäpapu sisältää runsaasti terveyden kannalta tärkeitä vitamiineja, mineraaleja, ravintokuitua sekä bioaktiivisia yhdisteitä.


    Samaa härkäpapuainesta on käytetty myös pastan valmistamiseen:

    VTT kehitti myös gluteenittoman pastan 100-prosenttisesta härkäpapujauhosta. Tuotteet ovat aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan tavallisen durum-vehnästä valmistetun pastan kaltaisia.

    Todella mielenkiinnolla odotan milloin ensimmäiset tuotteet löytyvät kaupan hyllystä

    Tässä VTT:n tiedote aiheesta: VTT: Gluteenittomasta härkäpavusta leipää ja pastaa

  • Glu.fihin ovat kaikki tervetulleita! 28.11.2014 23:33

    Facebookista löytyy useita keliaakikoille ja gluteenittomasta elämästä kiinnostuneille suunnattuja ryhmiä. Osa ryhmistä on salaisia, osa julkisia. Osaan niistä on kerätty runsaastikin keliakiaan ja gluteenittomaan elämään liittyvää tietoutta. Näihin ryhmiin eivät kuitenkaan kaikki pääse käsiksi ja niistä tiedon etsiminen on hankalaa - kaikki eivät edes käytä Facebookia! Uusien ryhmien luonti ja vanhojen sulkeminen aiheuttaa keliaakikoiden sekä muiden gluteenittomuudesta kiinnostuneiden keskuudessa hämmennystä, jopa kiukkua. Tämän vuoksi halusin kirjoittaa tämän Glu.fin julistuksen:

    Glu.fi on keliaakikoille ja gluteenittomuudesta tietoa haluaville suunnattu nettiyhteisö. Palvelun tarkoitus on antaa sen käyttäjille helppokäyttöinen mahdollisuus jakaa ajankohtaista tietoa ja vinkkejä gluteenittomasta elämäntavasta sekä saada ja antaa vertaistukea. Glu.fi on noudattanut näitä periaatteita koko olemassa olonsa eli yli kuuden vuoden ajan. Palvelu on tasa-arvoinen kaikille gluteenittomasta aihepiiristä kiinnostuneille ja tahdon toivottaa kaikki, joita gluteeniton elämä koskettaa tavalla tai toisella, tervetulleiksi. Kuka tahansa voi lisätä palveluun gluteenittomia sisältöjä; vinkkejä, reseptejä, kuvia, tuotteita, linkkejä ja nämä sisällöt löytyvät aina helposti ja nopeasti Googlella. Virheellisen tiedon yhteisö korjaa nopeasti. Lisäksi palvelu on aina ollut täysin ilmainen ja tulee olemaan sitä myös tulevaisuudessa.

    Jos siis haluat jakaa oman keliakiatietoutesi, gluteenittomat reseptisi tai vaikkapa matkavinkkisi toisille keliaakikoille tai muille gluteenittomuudesta kiinnostuneille, rekisteröidy palveluun ilmaiseksi ja lisää sisältö! Näin tietous on vapaasti kaikkien käytössä.

    Loppuun vielä kiitos kaikille palveluun sisältöä lisänneille - ilman teitä palvelusta ei olisi mitään hyötyä kenellekään. Kiitos!

    Glu.fin ylläpitäjä
    Jesse Valli

  • Supersekavat gluteeniton-merkinnät 24.11.2014 13:36

    glutfree kirjoitti:
    No ompas kaikkineen epäselvää...ja todellakin, moni varmaan pikaisella lukaisulla ajattelee, että koska ko gluteeniton teksti on vielä lihavoituna,tai että se on luettelossa ylipäänsä, se oletettavasti sitten on gluteenitonta.

    Korostin tuon gluteeniton-sanan erikseen, että erottuu paremmin mössöstä. Ei käsittääkseni ollut boldattu alkuperäisessä versiossa. Älytöntä ylipäätään, että sieltä ko. sana löytyy

  • Supersekavat gluteeniton-merkinnät 24.11.2014 00:13

    Espoossa on huolestuttu Espoo Cateringin koululaisille tarjoamista "ravinneköyhistä valmisteista." Itse olen enemmän huolissani älyvapaasta tavasta merkitä "gluteenittomuus". Saatko sinä selville mitkä Safkatutkan listaamista annoksista ovat gluteenittomia? Tässä pari esimerkkiä:

    Jauheliha-makaronilaatikko (muna-maito)

    Kevyt maito; Naudan jauheliha (Naudanliha, suola); Sarvimakaroni (Hiivaleipävehnäjauho, vesi); Sipuli; Kananmunamassa (Pastöroitu kananmunamassa, emulgointiaineet (E 471, E 475), säilöntäaine (E 202), happamuudensäätöaine (E 330), suola. Laktoositon, maitoproteiiniton, gluteeniton); Suola; Paprika jauhettu; Viispippuri rouhittu (Valko-, musta-, mauste-, rosé- ja viherpippuri). Tuotteet sisältävät makua, rakennetta ja säilyvyyttä parantavia aineita.

    Italialainen soija-tomaattikastike (Kasvisruokailijat)

    Vesi; Soijarouhe kypsä (Vesi, soijarouhe, sipuli, suola, väri (sokerikulööri), oregano, basilika, mustapippuri. Laktoositon, maitoproteiiniton, gluteeniton); Tomaattikuutio; Kukkakaali (kukkakaali); Tomaattisose; Sipuli; Kastiketiiviste Vaalea (Vehnäjauho, kasviöljy, kasvisrasvoja (osa kovetettu), suola); Taloussokeri; Valkosipulimurska; Suola (Jodioitu suola); Timjami; Mustapippuri. Tuotteet sisältävät makua, rakennetta ja säilyvyyttä parantavia aineita. Tuote on laktoositon, maitoproteiiniton.


    Mielestäni ravintoselosteesta ei saa löytyä sanaa gluteeniton, jos tuotteessa on yksikin gluteenipitoinen ainesosa.

    Lue koko juttu ja anna palautetta Espoo Cateringille:

    Safkatutkta: Espoon lapset syövät tulevalla viikolla lähes pelkästään rankasti prosessoituja ravinneköyhiä valmisteita

    Jonnalle kiitos vinkistä

  • Gluteeniton Fuerteventura? 23.11.2014 14:40

    Reetta kirjoitti:
    Kävitkö, Jezu, Corralejossa ?

    Onko vinkkejä mahdollista reissua varten ?

    Kyllä kävin pari vuotta sitten Oli hieno kohde ja mukavan lämmintä myös tammikuussa. Tässä muutama vinkki saarelle:

    The Point Restaurant
    McDonalds Fuerteventura

    Kaiken kaikkiaan gluteenittomuus hoitui oikein hyvin kaikissa ravintoloissa missä kävimme ja isommista kaupoista löytyi hyvin evästä laitettavaksi huoneistohotellissamme

    Suosittelen vuokraamaan auton pariksi päiväksi ja tutustumaan saaren molempiin päihin

  • Ravintolapäivä 15.11.2014 15.11.2014 14:24

    Tähän Facebook-päivitykseen on kertynyt muutamia vinkkejä:

    Ravintolapäivä 15.11.2014

  • Leipomo gluteeniton Helsinki? 7.11.2014 12:56

    Kannattaa tutustua Helsingin Konalassa sijaitsevan Kakkutuvan valikoimaan:

    Kakkutupa Oy

29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    409 vinkkiä

    Tuotteita
    617 tuotetta

    Kuvia
    992 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2367 viestiä, 650 aloitusta

    Kommentit
    651 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2025 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s