Tallulah

Keskusteluviestit

39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
 • Sosiaaliset vaikutukset 9.11.2009 09:22

  En koe olevani yhtään sen hankalampi kuin kukaan muukaan, omalla käytöksellään voi tähän vaikuttaa, minulla vain on erityisruokavalio. Jos ei muuta tee kuin valittaa ja räyhää niin varmasti on hankala (mutta ei keliakian vuoksi). Joskus sitä vain joutuu perumaan tulonsa, elämä on.

 • Missä matkaillut keliaakikkona? 9.11.2009 09:20

  Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Venäjä, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Slovenia, Italia, Itävalta, Sveitsi, Liechtenstein, Luxemburg, Espanja, Kreikka, Ranska, Saksa, Hollanti, Belgia, Englanti, Kiina, Hongkong, Singapore, Australia, USA, Kanada... Siinä joitakin.
  Peking oli todellinen helmi, siellä kun ei sen vehnän kanssa lutrata kuten länsimaissa. Ai että kun sinne pääsisi vielä toiste niihin ihaniin ravintoloihin! Kaikki matkat olen tehnyt keliaakikkona sillä olen sairastanut lapsesta saakka, ja olen vielä kasvissyöjä, suurin osa matkoista myös kasvissyöjänä. Ei mitään ongelmia, aina on hyvää ruokaa löytynyt joka paikasta. Kielikäännöstä en ole koskaan pitänyt mukana, enkä omia leipiä tai mitään omia eväitä.

 • Sosiaaliset vaikutukset 8.11.2009 19:37

  Koska teille on tullut eteen ravintola josta ei saa mitään gluteenitonta? Mulle ei ole tullut kertaakaan, ei missään maassa ja niitä on yli 40 kierretty, ja kaikki keliaakikkona.

 • Sosiaaliset vaikutukset 6.11.2009 22:00

  ^Eikös tässä ollut kyse aidoista sosiaalisista vaikutuksista eikä niistä mitä voisi olla? Edelleen väitän että kyse on oireesta jonka vuoksi niitä vaikutuksia tulee, eikä se taas ole riippuvainen keliakiasta. Kuka tahansa saattaa sairastua koska tahansa, mistä syystä tahansa. Totta kai se olisi inhottavaa lähteä mutta ei sillä sen kummempaa vaikutusta ole.

 • Ikäviä tilanteita 6.11.2009 21:58

  ^Eli kun asiakas on itse juonut tavallista olutta niin se on aasiakaspalvelijan vika kun keliaakikko sai oireita? Keliaakikon asenteessa ja käyttäytymisessä ei koskaan ole vikaa vaikka kuinka rähjäisi? Onhan se tietysti hyväksyttävää, onhan sentään keliaakikko kyseessä... Tuota asennetta ja käytöstä en itse vain voi käsittää, mut on varmaan kasvatettu hieman eri tavalla.

 • Ikäviä tilanteita 6.11.2009 13:52

  Keliaakikko voi itse myös vaikuttaa näihin tilanteisiin. Lukaiskaa vaikka tämä: http://www.aasiakas.net/index.php/2009/onko-oluessa-gluteenia/

  Olen todella monesti ihmetellyt miksi keliaakikon täytyy rähjätä? Sekö auttaa jatkossa asiaa ennemmin kuin asiallinen käytös?

 • Sosiaaliset vaikutukset 5.11.2009 19:26

  Miksen mä koskaan älyä selittää oikeasti mitä mä tarkoitan... *note to self*
  Siis tarkoitan ettei siinä kyseessä ole keliakia joka niitä sosiaalisia vaikutuksia aiheuttaa, vaan jokin oire, joka voi tulla kenelle tahansa. Siinä mielessä sillä ei ole merkitystä kenen on vika vai onko kenenkään, sillä sen oireen vuoksi sieltä lähdetään joka tapauksessa.
  Ja OT, mutta tilaisuudenhan pitää olla aika pitkä jos kyseessä on siellä ruuasta saatu oire sillä oireet eivät kuitenkaan tule samalla hetkellä ruuan syömisen jälkeen. En nyt ulkoa muista kauanko se ruuan kulkeutuminen kestää, joku varmaan muistaa tarkemmin.

 • Sosiaaliset vaikutukset 5.11.2009 17:35

  Myös muilla kuin keliaakikoilla on vatsaoireita. Viestistäsi saa sen kuvan että joko vain keliaakikolla on vatsaoireita ja/tai vain keliaakikko lähtee niiden takia pois tilaisuudesta. Keliakialla ei ole mitään sosiaalisia vaikutuksia sen enempää... jos tulee kipeäksi, lähdetään pois! Sillä logiikalla kuumeellakin on sosiaalisia vaikutuksia.

 • Makuaisti "menetetty" 1.11.2009 11:15

  ^Jotkut gluteenittomat todella maistuu samalle kuin vehnästä tehdyt (ja tämä ei ole mun mielipiteeni). Mulle edelleen gluteenittomat maistuu gluteenittomilta, monet valmisleivät on käsittämättömän sitkeitä, pullat jää kitalakeen kiinni jne... Makuaisti yleensäkin tottuu, mihin tahansa, ja makuaisti muuttuu. En vain näe sitä yhteyttä gluteenittomuuteen.

 • Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? 1.11.2009 11:13

  Mulla keliakia on oireeton, joten ei aavistustakaan olenko vahingossa syönyt (luultavasti olen) mitään gluteenia sisältävää. Kokeiden mukaan kunnossa kuitenkin olen joten mitään pitkää altistusta ei ole tapahtunut.

39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  476 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s