Tallulah

Keskusteluviestit

39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
 • Oireet - harvinaisemmatkin? 1.11.2009 11:09

  Ei sitä tiedä mikä liittyy keliakiaan ja mikä ei. Keliaakikolla kun voi olla myös keliakiasta riippumattomia oireita... Jokainen hetki kun maha on sekaisin ei liity keliakiaan. Olen joskus lukenut aika uskomattomiakin epäilyksiä mikä nähdään keliakian oireina (mm. kuivat silmät johtuvat keliakiasta...). Siksi tuohon sun kysymykseen on aika vaikea vastata. Yleisimmät oireet tietysti ovat vatsavaivat, sehän nyt on selvää.

 • Makuaisti "menetetty" 25.10.2009 17:53

  Näitä viestejä ei näköjään pysty muokkaamaan. Siis mun mielestä keskustelu siitä onko gluteeniton vai vehnäinen parempaa ON TURHAA kun jokaisella....

 • Makuaisti "menetetty" 25.10.2009 11:46

  ^Mulle taas pizzapohjasta on aina sanottu että se on parempi gluteenittomana. Mun mielestä keskustelu siitä onko gluteeniton vai vehnäinen parempaa kun jokaisella on se oma makuaistinsa, riippumatta siitä onko keliakia vai ei.

 • Makuaisti "menetetty" 24.10.2009 20:30

  Jos jonkun taviksen mielestä joku gluteeniton maistui pahalle niin ei kai se nyt tarkoita sitä että kaikki gluteeniton maistuu kaikkien tavisten mielestä pahalle? Toivottavasti et loukkaannu mutta tuo on kyllä aika järjetöntä yleistämistä. Kuten olen sanonut, mulla on ollut keliakia 29 vuotta eikä ole koskaan tuollaista tullut mieleeni. Eri ihmisillä kun vain on erilainen makuaisti. En minäkään pidä monestakaan ruoka-aineesta eikä mun suuhuni kaikki gluteeniton todellakaan maistu hyvälle. Ja mun kaverit kyllä tasan tarkkaan sanoisi suoraan jos mun mielestä joku gluteeniton olisi hyvää ja heidän mielestään pahaa. Eipä ole kertaakaan niin käynyt. Päinvastoin, monesti mun mielestä joku gluteeniton on ollut ihan hirveää ja niiden mielestä ihan ok!

 • Tarviin tukea!!! 23.10.2009 17:02

  ^En tietysti ole jokaisessa Suomen Rossossa kyllä käynyt, mutta on niitä varmaan parikymmentä tullut testattua, ja sama ollut jokaisessa. Korjatkaa jos on joku Rosso jossa näin ei ole aina ollut!

 • Tarviin tukea!!! 23.10.2009 12:55

  ^Rossoilla on kaikilla sama ruokalista, ja samat gluteenittomat saa jokaisesta Rossosta mitä tästä maasta löytyy. Eri ravintoloista saa eri tuotteita gluteenittomina, mutta monista italialaisista saa jo gluteenitonta pastaa, joistain pizzaakin. Hyväksi havaittu on muuten se että jos heillä ei ole gluteenitonta pastaa, vaihtaa sen risotoksi!
  Aika monen annoksen pystyy tosiaan tekemään gluteenittomaksi hyvinkin vähällä vaivalla. Salaatti monesti on gluteeniton mutta se koko annos ei koska salaatin kanssa tulee yleensä leipä. Sama juttu keittojen kanssa, keitto itsessään voi olla gluteeniton joten jättää vain sen annokseen tulevan leivän pois. Kannattaa katsoa siis merkinnän lisäksi se lista mitä se sisältää niin tietää voiko sen saada gluteenittomana.

 • Kirkasvalolamput 23.10.2009 11:36

  Kaveri on käyttänyt tuota jo pitkään, ja hänellä oli pahat migreenit, mutta tuo valo ei ole sitä kertaakaan laukaissut. Hänellä se on auttanut aamuihin tosi paljon! Jos joku ihminen on aamu-uninen niin se on hän!! Hänellä on sellainen jonka hän säätää kirkastumaan vähitellen ja hän herää sitten siihen valoon. Paljon miellyttävämpi kun kelloradion palosireeniujellus voisin kuvitella... Sen vuoksi olen itsekin ajatellut tuon hankkimista kun aamut ei oikein helposti lähde käyntiin, etenkään pimeään aikaan.

 • Mitä kaipaatte entisestä elämästä? 23.10.2009 11:33

  ^Korvapuustin kaltaista voi tehdä myös gluteenittomana.
  Karjalanpiirakoita voi tehdä gluteenittomina.
  Tiramisua voi tehdä gluteenittomana.
  Pastaa saa gluteenittomana
  Myös gluteeniton leipä on tuore kun se on just leivottu...
  Mustikkakukosta en tiedä mutta kai sitäkin voisi kokeilla!
  Ruisleipä on se jonka korvaajaa ei varmaan ole, mutta gluteenittomaan tummaan leipään tottuu, kuten kaikkiin uusiin makuihin.
  Olutta voi edelleenkin juoda, eikös Suomi ollut ainoa maa jossa se edes on keliaakikolta kielletty ja siihen saattaa olla tulossa täälläkin muutos?

  Mä en muista kaivata mitään kun sitä entistä elämää ehti olla niin vähän, mutta mun "paheeni" on Geisha. Joskus jouluna on vaan pakko saada yksi konvehti kun se on niin taivaallisen hyvää!

 • Keliakiaa enemmän naisilla? 23.10.2009 11:27

  Oho, multa on jäänyt tuollainen tieto täysin väliin. Sitten perun viestini tuon kohdan! Mistäköhän tuo muuten johtuu kun sitten ihokeliakiaa on enemmän miehillä?

 • Keliakia ja deittailu 23.10.2009 11:25

  ^No se oli ehkä tuommoinen tehostettu sanonta jotta asia tulee varmasti selväksi... ;D ;D

39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  476 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s