jo10vuotta

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Kastanjareseptejä? 26.11.2009 12:36

  Tämä tulee vähän myöhään, mutta jos kastanjasi ovat vielä käytettävissä niin tässä eräs ohje, jonka sain Madeiralla 20 v asuneelta suomalaiselta.
  Huuhtele kastanjat. Laita kastanjat suolaveteen kiehumaan, kunnes saat veitsellä halkaistua pienen aukon kastanjoiden päähän. Sitten vain valutetaan kastanjat ja laitetaan pellille uuniin paahtumaan tai miksei grilliinkin.
  Minun piti kokeilla, mutta kastanjapussini jäi hotellin pöydälle Madeiralle.
  Minuuttimääriä en osaa sanoa, koska en ole kokeillut.

 • Madeira ravintolat? 15.9.2009 09:12

  Onko kukaan matkustellut Madeiralla? Miten on siellä gluteenittomien annosten saanti? No se tuskin on vaikeampaa kuin Roomassa, jossa sielläkin sai sopivat annokset, vaikkakin monien selitysten avulla. Madeiran matka odottaa lokakuulla ja ainakin varaudun aamiaissämpylöillä matkaan.

 • ABC 15.9.2009 09:08

  Tämä viesti tulee vähän myöhään kesän matkustelua ajatellen. Haluan kuitenkin tuoda esille ABC:n jossa on aina saanut gluteenitonta ruokaa ja se vielä varmistetaan kassalla keittiöstä(ilman eri pyyntöä). Myös olen saanut leivän salaatin kanssa, tosin se on pitänyt pyytää. Kyseessä on Alavuden ABC, joka on mökkimatkamme varrella ja siten tulee testattua valikoimaa useamman kerran kesässä. Muissa ABC-ketjun ravintoloissa on saanti ja palvelu ollut vaihtelevaa joskus jopa negatiivista.

 • TATTARI ?? 20.8.2009 14:19

  Olen samaa mieltä Myllyn Paras-tuotteista. eivät ole täysin turvallisia, vaikka tattarihiutalepaketissa lukeekin gluteeniton. Se ilmeisesti kuitenkin valmistetaan samalla linjalla muiden viljojen kanssa, koska paketissa on varoitus muista viljoista.
  Keskisen myllyn tuotteet ovat hyviä. Nyt kuitenkin paikallisessa City Marketissa on lopetettu keskisen Myllyn tattarijauhon myynti ja viimeiksi kun kävin, ei löytynyt myöskään hiutaleita. Mutta, jos kysymyksessä onkin hiutaleitten osalla saatavuus, menenkin kohta uudelleen katsomaan, josko siellä olisi hiutaleita.
  Tattarihiutaleita löytyy sitten tietenkin muiltakin valmistajilta, jotka tekevät vain gluteenitonta, mutta ne ovat hieman kalliinpia (glutano?).

 • Keliapuoti tiedottaa 3.6.2009 14:30

  Täytyypä pistää muistiin, jos sielläpäin liikuskelee. Varsinkin, jos sää on näin viileää, voisi pistäytyä kaupungilla.

 • Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio 8.5.2009 13:16

  glenni kirjoitti:
  En oikein ymmärrä tuota kuidunsaantia. Koska itse painotan, että tulee niitä kasviksia ja hedelmiä syötyä lähemmäs kilo päivässä - ei riittäs edes viis kiloa normi leipää samaan kuitumäärään ko tolla pääsee...

  Ruokavaliosuositukset ovat tietyn vallallaolevan tiedon tuotteita. Tämän huomasin silloin, kun nuorimpani sairastui 1-tyypin diabetekseen. Suosituksissa annettiin hiilarimäärät päiväaterioita kohden ja aluksi noudatimme niitä orjallisesti, kunnes ryhdyin käyttämään järkeäni ja niin lisäsimme hedelmieä ja kasviksia ja vähemsimme leipää aterioista. Näin insuliinin tarve tietenkin väheni. Diabeetikko on erittäin urheilullinen ja voi todella hyvin, vaikka kevensimme ruokavaliota. Esimerkiksi vuosittaiset flunssat on ohitettu joskun kokonaan ja usein kevyesti. Ja leipä on sitten usein ruista (hänellä ei onneksi ole keliakiaa).

 • Keliakia ja ulkomaiset viljat 8.5.2009 12:55

  On sitä Suomessa kahviloitakin, jotka muutama vuosi sitten pyytäessäni jotakin gluteenitonta, tarjosivat spelt-jauhoilla leivottua sämpylän tapaista. He vielä kertoivat parin tutun keliaakikon ostavan aina näitä tuotteita. Eivätkä saa kuulemma oireita. Että tiedoissa on aukkoja. Kaikki "perusviljat" ruis, vehnä ja ohra eri muodoissaa sisältävät gluteenia ja ovat näin ehdottomasti kiellettyjen listalla, mikäli aikoo hoitaa keliakiaansa.
  Eria asia sitten on, että on olemassa muitakin gluteenittomia viljoja kun meillä perinteisesti käytettyjä (tattari, riisi, hirssi ja kaura). Ainakin quinoa ja joku muukin, mutta ei nyt tule mieleen.

 • Apteekin keliakiatesti 6.5.2009 09:52

  Kokeilin tuota apteekin testiä noin vuosi sitten. Testin ostoon ryhdyin, kun kuulun sukuun, jossa keliakiaa esiintyy suht. monella. Saimme Tampereen keksussairaalasta kutsun vapaaehtoiseen keliakiatutkimukseen, kun taas yksi sukumme vesa sairastui keliakiaan. Itselläni todettiin keliakia jo 90-luvun lopulla. Kaikki kuitenkin haluttiin testiin sekä todetut että "terveet" suvun jäsenet. Tällöin siis kokeilin myös apteekin testiä ja tuloksena oli että kaikki ok. Treen keskussairaalan tutkima verinäyte antoi myös saman suuntaisen tuloksen, eli ruokavalio on kunnossa keliakian osalta.

  No, silti kiloja en saa lisää, vaikka kuinka yritän, muutama nimittäin saisi tulla, mutta sehän on toinen juttu.

 • Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio 6.5.2009 09:40

  Täytyypä kokeilla tuota leipää. Olen jo vuosia tehnyt leipää oisko keliakialiiton sivuilta löytyneellä ohjeella. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää. Olen säveltänyt ohjetta lisäämällä seesamin-, auringonkukan-, ja pellavansiemeniä. Joskus porkkanaraastetta tai pähkinöitö ym. ja poistanut siirapin. Lisäksi teen leivän gluteenittomaksi todetusta tattarijauhosta melkein kokonaan. Leipä ei säily kovin pitkään, mutta pakastan sitä muutaman siivun pusseihin. Maistuu hyvältä ilman levitteitä tai juustoja ym.

 • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 28.3.2009 18:02

  Törmäsin tänään käsittämättömään juttuun. Gluteenittomia keksejä oli tarjoushinnalla!!! Citymarketissa oli Glutanon kerroskeksit (pyöreä paketti ja maku vanilja)0,99 e paketti (150g). Normaali hinta jotain 2,50e. Tutkin heti tietysti päivämäärän, koska ajattelin, että koira täytyy olla haudattuna tällaiseen tarjoukseen. En kuitenkaan löytänyt mitää epäilyttävää. Oli varmaan Glutanon kamppanja, koska siinä oli esillä monia saman valmistajan keksejä. En ole kovin keksin perso, mutta joskus kahvin kanssa töissä on kiva popsia. Jospa tämä tapahtuisi joskus myös leivän tai jauhojen kohdalla.

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  17 viestiä, 2 aloitusta

  Kommentit
  1 kommentti

  Rekisteröitynyt
  29.1.2009 11:30

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s