ranex

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
 • Sortavala 24.2.2016 14:44

  Viimeisen kuudenvuoden ajan olen ravannut Sortavalassa noin kerran kuukaudessa. Osassa ravintoloita ei tarvitse enään ees selittää, tulee ruoka oikealaisena eteen. Kielikäännökisiä olen jakanut jokaiseen toimivaan ravintolaan.
  Laatokka hotellissa pitää sisäänkirjautuessa ilmoittaa että tarvitsee gluteenittom aamupalan, niin sekin onnistuu. Kaupoista en ole onnistunut löytämään gluteenittomia tuotteita jotka olisi merkitty. Mutta yleensä joku vartija tai myyjä on tavannu ensin lappua ja sitten tuotetta, sitten kertonut onko kyseinen tuote minulle sopivaa.
  Mutta joka kerta olen varuilta ottanut näkkäripaketin mukaan, monesti se reissannu takaisinkin. Venäjän tulli kerran kyseli: mitä on laukussa, mie näytin ja samalla tökkäsin kielikäännöksen ja asia oli sillä selvä.

 • Gluteeniton Pariisi 24.2.2016 14:34

  Selvisin hengissä taas Pariisin reissulta, nyt on posiitivista kerrottavaa, riisin sijaan oli ravintolassa gluteenitonta spagettia, keittivät koko paketin,mutta oisin jaksanna odottaa viellä viisiminuuttia, että makaroni olisi ollut pehmeää, siihen lisäks paistettu pihvi. Reissatessani olen huomannu että gluteeniton ruoka jätetään maustamatta.
  Auttaa voimakkaasti, kun seurue istuu jo pöytään ja viimeisenä näyttää kielikäännöksen, näin on melekein pakko jotain viimeiselle tarjota,kun muut ovat jo kerennet tilaamaan. Muutamat Ranskankieliset sanat helpottavat kaupankäyntiä, tää nyt ei kuulu ruoka juttuihin, mutta kirpparilla kaikki rupes ymmärtämään englantia kun kaupan käynnistä oli kyse, jopa tinkiminen onnistui hyvin.

 • Gluteenitonta Kanarialla? 29.10.2015 08:27

  Aika hyvin löytyy nykyisin sin glutein merkkejä ruokapakkauksista canarialla, ei tarttee enää juuri käännösten kanssa pelleillä, riittää että tilatessa ilmoittaa sin glutein. Carrefour on minusta ykkönen gluteenittomien hankintaan Vecindariossa kauppakeskus Atlanticossa. Lähes joka kaupasta löytyy sin glutein hylly. Jotenkin vaan leivät tuntuvat canarialla olevan kuivempiä kuin täällä.
  ELBA aeropurto Vecindario hotellissa oli loistavasti merkitty myös gluteenittomat tuotteet aamupalalla.Tosin gluteenitonta leipää en ees kysynyt, kun olin oman leivän kanssa varautunut aamupalle.

 • Lentokoneruoat ei enää gluteenittomia? 29.10.2015 08:18

  Finnairin nykyinen gluteeniton on saman kuin kasvis ja lentoemo väitti sanoi että muuta ei ole. Menomatkalla on Canarialle kickherne muhennos, tyrniappelsiini mehu, vihersalaati ja sämpylä ilman pakettia. Kyselin ekana sämpylän perään, ei tietoa onko gluteeniton saman näköisiä söi kaikki muutkin, syötin sämpylän tyttärrelle joka ei ole keliaakikko. Mehun juotin emännälle kun en tyrnistä tykkää, ite sitten söin riisit ja herneet lämpimästä annokseksta ja maistelin sitä kick herne mössöä, syömättä jäi.

  tulomatkalla oli sama ateria ja lähes samat tuotteet ja nyt lentoemo sano että kaikki erikoisruokavaliot käy kaikille, mie vaan totesin että kasvis ruoka ei aina ole välttämättä gluteeniton, syöntin ateriani samalla tapaa kuin tulolennolla perheenjäsenilleni.

  Tästä eteenpäin oli lentoyhtiö mikä tahansa, otan aina omat eväät mukaan.
  Finnairin mustikkamehu on hyvä kun siihen lisää omasta pullosta pikkaisen votkaa sekaan

  No kerrottakoon taas että olihan se lihakukko taas menolennolle varattuna siivutettunna muovirasiassa ja sille sitten kyytipojaks pari pikkupulloa punkkua.Tulomatkaks sitten samaisessa rasiassa ihan meetvurstivoileivät juustolla ja kurkulla. Kukkohan oli täältä lähtöisin www.annamaijangluteenittomat.com

 • Gluteeniton Pariisi 29.10.2015 07:58

  onkos uutta tietoa Pariisista? Ekan kerran kävin viime helmimuussa ja 4 ravintolasta "heitettiin" pellolle kun huonolla ranskalla ja keliakia käännöksellä koettiin kysellä ruuan perään. Sitten Japanilainen ravintola ymmärsi jotenkuten, mutta syödessä luin tai siis tapbletilla kuvasin ja kääntäjällä käänsin soijapullon kyljestä tekstin vehnää. Onneks ei oireita tullu, Hotellin aamupalalta sain omien leipien päälle voinappeja ja tee kupposen. Onneks sitten löysin kaupan jossa oli loistava gluteeniton hylly, niin sen antimilla ja punaviinilla pärjäsin viikonlopun. Nyt oon taas Helmikuun alussa lähdossä samaan paikkaan ja nyt kun jo vähän tutumpi ympäristö, niin luulen pärjääväni hyvin,Katukahvilassa paistettu kana kiehtoisi, mutta ne jollain liemellä valeee kanaa paiston yhteydessä, niin se vähän arveluttaa.
  En ole löytänny sellaista edullista hotellia jossa ois keittomahdollisuus läheltä Issy Muolineuxin messukeskusta.

 • Gluteenitonta Kanarialla? 10.12.2013 14:22

  Just tulin Kanarialta Puerto Ricosta, yllätyä oli että ruokalistoihin oli merkitty jo valmiiksi gluteeniton ja Hiberdinoisssa oli Beiker tuotemerkillä laaja valikoima tuoteita.
  Inglesissä kävin apilaniityssä, mutta se oli pettymys, kaveri tunsi kokin ja kävi kattomassa paikkoja ruokailun jälkeen todeten että jos en ois syönny ennen käyntiä, en söis ollenkaan ko. paikassa.
  Ulvova myllärin krapulapitsa oli ihan syötävä.
  Las Palmasin lentoasemalla siinä canaria myymälässä oli gluteenittomia keksejä myynnissä.
  Helsinki vantaalta en juuri gluteenittomia tällä kertaa bongannu, stokkakin oli maksalaatikon poistannu valikoimista.

  Jopa suolapurkin kyljestä bongasin sin glutein tekstin jota kylläkin olen aina pitänyt itsestään selvyytenä.

  Pakko mainostaan Anna-Liisan lihakukkoa lentokone eväänä, se on ihan ykköstä eli parasta mitä voi ottaa koneeseen evääksi.

 • Uusia gluteenittomia tuotteita 30.3.2013 11:58

  jokos tämä linkki on täällä
  http://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/ammattilaiset/foodservice/ tuotteet/tuoteryhma/tuote?tuo=85090&t_ryhma=LEIVONNAISPAKASTEET&tyk kaa_param=Don%27t&productId=85090&t_nimi=Valio+gluteeniton+kahvilei palajitelma+40-78+g%2F24+kpl&tuory=728
  ei näitä viellä taida saada normi kaupoista, mutta ainakin tiettyjen meijjereitteitten myymälästä saa. samanlainen paketti leipääkin on tarjolla, mutta siitä ei viellä kokemusta, tämä "pulla" satsi maksoi 30e ja on hyvää.

 • Eväät Lentokoneeseen 23.10.2012 19:38

  Nyt on reissu tehtynä ja männessä oli kevytkylmälaukkuun pakattuna, vuohelan pieniä hapanleipiä ja saarioisten häränpihvejä joita sitten teräsrtin lentokentältä ostetulla kippari juustolla, oli ihan riittävä ja hyvä ateria(+Pien pullo punkkua). Vinkkinä portin 19 luonna olevalla kioskilla on Moilasen tuotteita pakastettuna(hki-vantaa)

  Suorastaa hyvä oli gluteenittomien tuoteitten tarjonta Gran Canarialla.
  Lähes joka kaupasta löytyi jotain, erikoisinta oli että limppareissakin oli sin glutein merkintä. "vesendariossa" lähellä lentokenttää oli tosi pitkä hyllykkö tavaraa tarjolla ja toisella puolen käytävää sitten kylmäsäilytystä vaativat tavarat jopa Ambar olutta 80cent pullo.
  NoGlut tuotemerkillä on ihan kohtalaisia tuotteita. Ravintolat missä ruokailtiin, niin heti ymmärtivät, kun tilas annosta sin gluten merkityksen, siitä iso plussa.

  Paluu lennolle tein sitten eväspalaset, keittettyjä kananmunia ja keksejä, jotka tulivat turvatarkastuksessa kylmälaukussa, jota ei ees avattu.
  LasPalmasin kentältä löyty vaan shächerin pepita keksejä.

  Vanhin lapsista ei varutunnu millään tavalla lentojen huonohkoon tarjontaan, mutta lähtiessä älys ostaa normi piirakoita ja siihen sitten päällistä. Että aikas hyvin normi ihmiset pärjää pelkillä kentän antimillakin. ainiin edullisimmat juomat taitaa olla finnairin puodissa, puolikas limppaa tai vettä 2e, LasPalmasissa sittentaas automaatit on edullisimpia juomien ostopaikkoja puolikas vesi 1,35 ja limppa 2,50.

  Ite voisin seuraavalle lennolle ostaa stokkan kaupasta maksalaatikon (glut) , kun vaan muistais ottaa muovihaarukan mukaan.

  toivottavasti tästä oli apua seuraavalle tiedon murusia keräävälle.

 • Eväät Lentokoneeseen 17.9.2012 20:35

  Kiitoksia paljon jo saaduista vastauksista, nyt tässä alkaa kuumeinen miettiminen mitähän kaikkea sitä vois ottaa mukaan. Porukassamme on kaks keliaakikkoa, joten molemmille pitänee ottaa samanarvoiset eväät.

  Hyvä oli tietää, että eivät eväitä ota pois, vaan tosiaan pelkkiä nesteitä tuo säännös koskee.

  Viimereissulta muistelisin että Arguineguinen Spar marketissa on gluteeniton hyllökkö ja läheisessä apteekista kanssa löytynee jotain sopivaa syötävää,
  Samalla aina nälkäisten teinien eväsongelma ratkaistaan, eli heillekkiin kunnon eväät mukaan, niin ei oo nälästä aiheutavaa turhautumista tiedossa.

  Kun ollaan täältä etään perälta,niin joudutaan olemaan lentokentän tuntumassa hotellissa ja siellä saa tuhdin aamupalan nautittua, ennen aamupäivällä lähtevää lentoa ja ilta ruualle kerkiää taas sitten perillä.

  Onkos kukaan ostanut hotelleista evästarpeita, sen tiiä että varmaan on joku pikkasen saattanut ottaa luvatta jotain matkaan.

  senkun vaan lisäätte juttuja eväistä, voi viellä tarkentaa itelle mitä sitä tosiaan ottaa mukaan.

 • Eväät Lentokoneeseen 16.9.2012 14:03

  Halppis yhtiöllä olen menossa kanarialle ja huomasin että eipä saakkaan tilattua etukäteen ruokaa ja varsinkaan gluteenittoma.
  Mitäs kaikkea ootte koneeseen saannut vietyä, joutuuko turvatarkastuksessa miten paljon eväistä selittelemään?
  Itse olen miettinny seuraavata menyytä: vuohelan revittyjä pussillinen ja sitten väliin yksittäis pakkattua juustoa sekä paketin siivutettua gotleria. janojuomaksi taxfreestä joko vettä tai kierrekorkillista viiniä.

  Tulolento askarruttaa, mikähän säilys lämmössä, kun lentolähtee vasta iltapäivällä ja 5-6 h pitäs eväitten säilyä syömäkelpoisena.Pakastus mahdollisuutta ei ole käytettävissä?
  keittettyjä kananmunia ja banaania jajos jostain apteekista löytys pientä naposteltavaa.

  Kyllähän sitä 6h ilman syömistä jaksaa, mutta kun vielä pitää verensokereita tasapainoitella, niin siks tämä kysymys ryöppy.

  PS saako Gran Ganarialta gluteenitonta olutta mistää. ettei menis viininlitkimiseksi koko matka

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  21 viestiä, 2 aloitusta

  Kommentit
  4 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  15.5.2009 09:24

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s