sagaliini

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
 • Kouluruokailusta 25.9.2010 13:44

  Minulla vanhin lapseni on ala-asteella koulussa, hänellä on erilaisia ruoka-aineallergioita, joiden vuoksi hakee lähes aina allergisten pöydästä ruoan. Hänellä on usein kommentteja, että kaverit kadehtivat, kun hän sai sitä tai tätä (esim. vesimeloonia, kun ei omenaa pysty syömään), mutta myös harmittelee, kun ei jotakin saanut syödä. Minulla on päiväkodissa vielä kaksi lasta, joista toisella on keliakia ja toisella vilja-allergia, näiltä kahdelta en ole saanut kuulla valituksia, etteivät olisi saaneet syödä jotain, mitä muut syövät.

  Lasteni ja lasten kavereiden vanhempien kautta olen saanut sen käsityksen, että erilaiset ruoka-aineallergiat ovat sen verran yleisiä nykyään, ettei välttämättä ainakaan ala-asteella kiusata sen vuoksi. Mutta koska erilaisia rajoituksia alkaa olla nykyään niin paljon, niin erilaisia ruokailijoita yhdistellään. Esim. monet muslimit haluavat lapsilleen koulussa kasvisruokaa, jotta saavat varmasti sianlihatonta.

  Jos lapselleni tarjottaisiin koulussa toistuvasti kasvisruokia, joita tämä ei söisi, niin ottaisin yhteyttä kouluterveydenhoitajaan ja keittäjään, jotta lapsen ruokavalioon kiinnitettäisiin huomiota eikä keittäjä niputtaisi samaan kasvissyöjien kanssa automaattisesti.

 • Toffeesekoitus, gluteeniton? 21.9.2010 15:28

  Mutta voiko tuota Fazerin linjaa yleistää muihin tuotteisiin? Itse ole yleistänyt sen koskemaan myös monia muita, joissa lukee, että saattaa sisältää vehnää, kun olen olettanut, että on kyse varotoimenpiteestä superallergikkoja kohtaan eikä koske keliaakikkoja. Niin kuin nuo toffeet, pakkauksessa ei lue, että saattaa sisältää gluteenia eikä aineosissa ole mitään siihen viittaavaa, joten minä lähtisin siitä, että ei ole vehnää ja antaisin lapsen syödä.

 • Toffeesekoitus, gluteeniton? 20.9.2010 21:15

  Miten te suhtaudutte esim. Fazerin suklaisiin, joissa myös on varoitus, että saattaa sisältää vehnää?

  Jätättekö aina syömättä/antamatta lapselle tuotteita, joissa on varoitus, että saattaa sisältää gluteenia/vehnää? Itse olen olettanut, että noissa ne määrät ovat kuitenkin minimaalisen pieniä, Fazerin suklaissa koskee lähinnä superallergisia. Meillä esim. vilja-allergikko ei ole niihin koskaan reagoinnut. Itse olettaisin tuon toffeen kuuluvan samaan sarjaan Fazerin tuotteiden kanssa.

  Minulla on käsitys, että tuotantolinjat kuitenkin siivotaan valmistusten välillä, mutta superallergiset eivät siedä sitä, että samalla tuotantolinjalla valmistetaan jotain. Keliaakikon pitäisi kuitenkin sietää?

  Keliaakikon äiti

 • Diagnosoimaton keliakia? 1.9.2010 19:13

  Yhtenä vaihtoehtona on myös vilja-allergia, se on eri asia kuin keliakia eikä siten nosta keliakian vasta-aineita. Yhden lapseni kohdalla lääkäri mietti intoleranssia rukiille, kun lapsi ei ruista oikein koskaan ole sietänyt (saa epämääräisiä vatsavaivoja ym), mutta vilja-allergia on epäselvä eikä keliakian vasta-aineet ole koholla. tosin tällä lapsella prick-testeissä nousi paukamat kaikista viljoista, mutta sietää esim. vehnää suuria määriä. Toisella lapsellani on keliakia ja kolmannella on suolistoperäinen vilja-allergia, joten viljojen aiheuttamat erilaiset oireilut ovat varsin tuttuja.

 • Kellogs? 11.8.2010 10:33

  Coco popsien pitäisi sopia, ainakin näin minulle pari vuotta sitten kerrottiin. ravintoarvoltaanhan ne ovat huonoa syötävää, kuitua ei ole oikeastaan ollenkaan. omalle 5-v keliaakikolle teen sekoituksia, jossa on mukana esim vanilliinihunajamuroja (viljatuotteen) ja coco popseja.

 • Lapsen keliakian toteaminen 24.6.2010 19:43

  Hilistin, selvisikö teillä neuvolalääkärillä mitään? Itselläni on 5-v keliaakikko ja 3-v vilja-allerginen, kummallakin samanlaisia oireita vehnän syömisestä.

 • Lapsikeliaakikon jalkakivut 27.5.2010 05:40

  Kiitos vastauksesta. Meillä on tällä kyseisellä lapsella välissä jaloissa kasvukipuja ja silloin kipu on yleensä kummassakin jalassa, enemmän siis pohkeissa. Mutta välissä väittää pelkästään jomman kumman polven olevan kipeä, kuten toissayönä, ja silloin kipu tuntuu huudosta päätellen olevan paljon kovempaa kuin kasvukivuissa.

  Neuvolalääkäriltä kysyin neuvoa, kun talvella oli samanlainen jakso polvikipuilua ja silloin se kipu polvissa oli myös aamuisin ja päivisin, ei pelkästään öisin. Mutta silloin kipuvaihe meni muutamassa viikossa ohitse, nivelet toimi lääkärin mukaan ihan normaalisti ym kaikki ulkoisesti näytti olevan kunnossa. Silloin ei ollut yhtä kovaa yöhuutoa. Lääkäri heitti ilmaan ajatuksen keliaakikon nivelkivuista, kun lapseni selkeästi rajasi kivun polvien alueelle.

 • Lapsikeliaakikon jalkakivut 26.5.2010 17:23

  Onko teillä muilla keliaakikkolapsella välissä nivelkipuja esim. polvessa? Neuvolalääkärille asiasta puhuin 5-v neuvolassa ja viime yönä taas muistui asia mieleen, kun lapsi huusi yöllä tuskissaan. Kasvukipuina en niitä pidä, mietin jo yöllä, että voiko olla noin pienellä kihtiä, kun oli pissahätä ja jalkakipu todella kova. Rauhoittui sitten nukkumaan aikansa huudettuaan.

  Gluteenipitoista ruokaa ei syö, ellei sitten päiväkodissa tule joskus vahinkoja, mutta mahakipua ei ole, joten tuo jalkakipu tulee jostain muusta. Neuvolalääkäri totesi vain, että keliakiaan liittyy myös nivelkivut, tätä tietoa en ole tarkemmin etsinyt mistään.

 • Munkit hakusessa 1.5.2010 12:52

  Kiitos Suviih, tuli herkullisia munkkeja, ihan ilman kananmunaakin. Tein samantien kaksinkertaisen annoksen, niin saa lapsille pakasteeseen herkkuja.

 • Maha aina sekaisin 1.5.2010 12:45

  Tietämättä teidän ruokavaliosta yhtään enempää, niin oletteko lukeneet scd-ruokavaliosta, löytyy siis googlettamalla scd, siitä saattaisi olla apua. Katselin sivuja kerran, kun yksi nettituttavani kertoi syövänsä tuon ohjeiden mukaan.

  Jos suolistossa on jokin tulehdus päällä, niin se estää sopivienkin ruokien syömisen. Kannattaa tietysti aina ensin tarkistaa, ettei tosiaan ole helikobakteriia, cronin tautia tmv.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  28 viestiä, 2 aloitusta

  Rekisteröitynyt
  5.3.2010 17:04

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s