Lapsen keliakian toteaminen

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • hilistin 2 viestejä9.6.2010 11:06

  Vuoden vanhalla pojallani on ollut jo kuukausikaupalla aina maha löysällä. Lapsi kasvaa omalla miinuskäyrällään, mutta on tosiaan pienikokoinen, vaikka syö todella paljon ikäisekseen. Neuvolassa ei oikein sanottu juuta eikä jaata. Juteltuani viisaampieni kanssa rupesin viimein vaatimaan tutkimuksia ja sain ajan neuvolaläääkärille kolmen viikon päähän. Se aika on ensi viikolla.

  Sitä odotellessani jätin molempien ruokavaliosta kotimaiset viljat pois ja nyt puolentoista viikon kuluttua joka kakka on kaunis ja kiinteä.

  Tiedän, että ennen tähystystä pitää taas tuhota suolinukka viljoilla, jotta saa diagnoosin, mutta onko se tarpeen jo verikokeeseen mennessä, saati sitten ennen neuvolalääkäriä? Ei tunnu kivalta siirtää lasta takaisin ruokavaliolle, joka laittaa vatsan sekaisin, joten tekisin sen mieluiten mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa.

  Prosessia nopeutttaakseni hain jo viime viikolla yksityiseltä lähetteen Jorviin. Onko kenelläkään kokemusta, missä aikataulussa asiat yleensä etenevät? Me asutaan siis Espoossa.

  Sitä siis mietin, että mahtaakohan olla kiire välittömästi ottaa kaikki viljat takaisin vai oliskohan aikaa kokeilla yksi kerrallaan palautusta ja samalla kartoittaa tilannetta sitä silmällä pitäen, jos tässä olisikin kyse vain allergiasta eikä keliakiasta...

 • higga 209 viestejä9.6.2010 15:27

  Äkkiä joku vilja takaisin ruokavalioon! Vaikka yksi puuro päivässä tai jugurtti joka sisältää viljaa... se voi olla pienikin asia joka pitää suolen tarpeeksi huonossa kunnossa. Verikokeet ja suoli paranee aika hitaasti, mutta lapset ovat erilaisia kuin aikuiset ja muutokset voi olla nopeitakin. Verikoetta ei kannata ottaa jos ei oo tarpeeksi altistunut viljoille. Jos teillä on sukuraksitetta niin keliakia kannattaa ehdottomasti tutkia!

  Pojallani todettiin keliakia 1v 1kk ikäisenä ja tiedän kuinka hirveää on syötttää sellaista minkä tietää olevan pahaksi Itse ollaan asioitu yksityisellä Lasten gastroeterologilla joka myös tähysti pojan mehiläisessä. Julkisella odottaa olisi joutunut kauan ja se odottaminen oli kamalaa!

  Jos olisin meidän neuvolalääkäriä uskonut niin pojalla ei varmaan olis vieläkään asiat kunnossa, eli älä odota sitä!

  Tuolla lapsen keliakia-osiossa on paljon hyviä juttuja ja mieluusti kerron lisääkin kuten varmaan muutkin.

 • Mainos

 • ponipimu 239 viestejä9.6.2010 19:58

  ominpäin gluteenitonta ruokavaliota ei saisi aloittaa.

  syötä nyt jotain vehnää, ja odota ihan rauhassa siihen verikokeeseen pääsyä, sen tuloskin kestää viikon. sitten tähystykseen vaikka verikokeen tulos olisi vain vähän koholla, sillä se ei ole 100% tulos. Vaadi päästä siihen tähystykseen, lapsi nukutetaan ja se ei ole ollenkaan kamalaa vaikka se siltä kuulostaakin, parempi tutkia kunnolla!

  sitten saattekin lääkäriaikoja ja ravitsemusterapeutin ajan joka on tarpeen aina uudelle keliaakikolle, tosin toivon että teillä ei keliakiaa todettaisi.

  ja saat varautua kuukausien jonotukseen, ellet sitten hysterisoi ja tekeydy hulluksi saadaksesi ajan nopeammin Toki vaikuttaahan sekin jos lapsi menee oikein huonoon kuntoon, silloin pitäisi kyllä kellojen soida jo lääkärilläkin. Nestevajaustahan seuraa oikein kovasta ripuloinnista.

 • hilistin 2 viestejä10.6.2010 15:54

  Onko tuohon, ettei gluteenitonta saisi aloittaa, jokin muukin syy kuin tuo mahdollinen haitta diagnosoinnille?

 • Kiipuli 90 viestejä10.6.2010 20:27

  Ainoa syy on se, että diagnosointi voi olla vaikeampaa tai estyä kokonaan.

  Pullamössötön ruokavalio on terveellinen ns. terveillekin, joten ei tässä mitään muuta syytä ole.

 • sagaliini 28 viestejä24.6.2010 19:43

  Hilistin, selvisikö teillä neuvolalääkärillä mitään? Itselläni on 5-v keliaakikko ja 3-v vilja-allerginen, kummallakin samanlaisia oireita vehnän syömisestä.

 • MamaJo 1 viesti23.7.2010 08:30

  Me odotellaan tähystyskutsua reilu vuoden vanhalle pojalle. Vasta-aineet oli reilusti koholla ja on vahva epäily keliakiasta. Poika on ripulilla ja laihtunut mutta tosiaan ei saa aloittaa ruokavaliota ennen tähystystä. Meidät otettiin loppujen lopuksi tosissaan neuvolassa kun poika ei enää leiki eikä kävele kun vaan makaa ja istuu kun ei raukalla ole energiaa tehdä mitään. Toivottavasti vaan helpottaa sitten nopeasti kunhan saa aloittaa oikeilla ruuilla.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s