KatjaRa

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6
 • Kaurajuomien käyttö 04/09/2016 6:20 PM

  Mä käytän kaurajuomia ja -valmisteita ruoanlaitossa, koska liiton mukaan niitä voi käyttää. Päivittäiset määrät omalla kohdalla ovat kuitenkin loppujen lopuksi aika pieniä.

 • Hannun 100% gluteeniton - uusi leipomo 05/09/2014 6:02 PM

  Mulle tarttui eilen matkaan Espoosta Kilon K-supermarketista noita yrtti-porkkanasäpylöitä. Sämpyläksi en kyllä oikein nimittäisi, juuri sellaisia reissarin kokoisia ja muotoisia kuten Ron-keli mainitsi. Ihan olivat makoisia kun illalla maistoin. Pitää vielä kokeilla paahdettuna, facebook-sivuilla taidettiin niin vinkata. Pussin hinta tuossa kaupassa oli yli neljä ja puoli euroa.

 • Gluteeniton Grandiosa-pizza 04/25/2014 6:07 PM

  Viestiä laitettu. Olisihan se hienoa, jos pizzavalikoima laajenisi entisestään.

 • Veriarvot normaalit, silti keliakia? 02/08/2014 4:47 PM

  Vain tähystyksessä otetulla koepalalla voidaan varmistaa onko keliakiaa vai ei. Vasta-aineet eivät kerro aina totuutta. Vaatisin päästä tähystykseen tai vaihtaisin lääkäriä, jos ei muuten onnistu. Syyt oireiden taustalla kannattaa selvittää. Ruokavaliohoitoa ei tulisi aloittaa ennen kuin on tutkittu.

 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 06/30/2013 8:02 PM

  Tampereella Rautatienkadun Cumuluksessa aamupala pelitti: gluteenittomat leivät, makeat leivonnaiset, myslit omassa läpinäkyvässä "leipälaatikossa" erillään tavistuotteista. Kipossa pienet margariinirasiat. Vieressä mikro ja nurkassa leivänpaahdin, jossa merkintä "gluteeniton". Osa viljatuotteista vielä erikseen yksittäispakattuja. Muunkin tarjonnan osalta merkinnät kiitettäviä. Tarjoilija vielä ystävällisesti kertoi (pyytämättä, kun näki minut glut.pöydän äärellä) lihapullien olevan gluteenittomia ja tiedusteli huomasinko leivänpaahtimen.

 • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 06/29/2013 12:15 AM

  Saa ahdistaa, siinä ei ole mitään väärää tai liioiteltua. On aivan normaalia, että sairastumisen aiheuttama uusi elämäntilanne herättää erilaisia tunteita. Kuten sanoit, se on lopullista. Sopeutuminen sairastumiseen vie oman aikansa. Mutta ajan myötä se helpottuu, ja gluteenittomuudesta tulee osa elämäntapaasi.

  Et kertonut tarkemmin minkä ikäinen olet. Sinun voisi olla hyödyllistä hakeutua sopeutumisvalmennuskurssille. Itse kävin sellaisen saatuani diagnoosin 19-vuotiaana. Kurssilta saa vertaistukea ja paljon hyödyllistä tietoa gluteenitonta elämäntapaa varten. Keliakialiitolla on myös muuta nuorille suunnattua toimintaa ja vertaistukea.

  Myös se, miten sairastuminen tapahtuu, vaikuttaa sopeutumiseen. Monelle pitkään pahoista vatsa- ym. oireista kärsineelle diagnoosi on usein helpotus: oireille löytyy selitys ja selkeä hoito. Toisille, kuten itselleni, diagnoosi tulee vähän kuin puskista. Minulla ei ollut selkeitä, keliakiaan viittaavia oireita, mutta veren vasta-aineet ja tähystyksessä otetut koepalat kertoivat toisin.

  Omalla kohdallani sopeutumista helpotti myös se, että äidilläni on keliakia ja sairaus oli minulle entuudestaan tuttu. Siitäkin huolimatta teki ajoittain mieli heittää itkupotkuraivarit jos esim. kaveriporukalla syömään mentäessä minulle ei meinannut löytyä sopivaa syötävää. Nykyään onneksi on paljon enemmän vaihtoehtoja ja gluteenitonta löytyy monista paikoista.

  Keliakia ei onneksi kuitenkaan ole maailmanloppu , ja sen kanssa oppii elämään. Lopulta sitä ei enää edes ajattele sairautena. Tärkeintä on muistaa, että oikeanlaisella ruokavaliolla pidät itsesi terveenä ja ehkäiset monia, vakavia ongelmia, joita voi muuten seurata.

  Ole rohkea ja utelias. Anna tilaa erilaisille tunteille, jotta voit käsitellä ne ja sitten jatkaa eteenpäin. Tsemppiä!

 • Semperin uutuustuotteita testattavaksi 06/07/2013 9:03 AM

  Jee, mahtavaa!

 • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 05/03/2013 6:43 PM

  Vuosaaren Citymarketissa 3.-7.5. Semperin Piruett -suklaatäytekeksit 1,00e/paketti (päiväys menossa 7.5.13).

 • Uusia gluteenittomia pizzoja 04/08/2013 10:22 PM

  Oi, loistavaa, noita pitää maistaa!

 • Hyvä aamiainen 01/24/2013 6:22 PM

  Minä vaihtelen näitä:
  - tattaripuuroa, päälle marjoja/omenahilloa/voisilmä
  - Sun Flakes tattarihiutaleet maidon/maustamattoman jogurtin kera
  - maustamaton jogurtti, päälle glut.mysliä/marjoja/aroniahilloa/ rusinoita
  - glut. leipää/näkkäriä
  - hedelmiä

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  5 tips

  Products
  4 products

  Images
  1 an image

  Forum
  51 messages, 4 topics

  Comments
  64 comments

  Registration time
  08/07/2009 12:20 PM

©2023 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s