KattiMatikka

Forum messages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Töissä koettua 10/04/2010 1:29 PM

  Ponipimun kilarit hyvin ymmärrän

  Melkoista meininkiä jos kakku tulee kerran kuussa eikä gluteenitonta vaihtoehtoa ole. Ja pomo voisi hyvin vaihtaa possumunkit esim. kuivattuihin ja tuoreisiin hedelmiin kuten esim. Tanskassa on kautta linjan.

 • Leivät 09/20/2010 8:21 PM

  Itse harrastan kaupunkilomia ja yksi loman ihanuus/kohokohta on gluttituotteiden etsiminen. En ota siitä mitään stressiä, vaan kiertelen kaupoissa ja bongailen tuotteita ja yleensä myös surffailen netissä etukäteen ellei matkakohde ole entuudestaan tuttu.
  Mukana yleensä Schärin vakuumileipää ja Semperin kauranäkkileipää sekä jotain gluttimysliä.

  Zlatanin kanssa samoilla linjoilla eli ulkomaila kaipailee sellaista pikkusuolaista. Täytetty gluttipatonki ois aika jees Omien leipien kanniskelu kaupungilla ei ole mun juttu vaan sitten mennään smoothie-linjalla.

 • Diagnosoimaton keliakia? 09/04/2010 9:16 PM

  Itse nostaisin tässä yhteydessä esille muutaman seikan.
  Ensinnäkin vatsaoireiden takana voi olla muutakin kuin keliakia, vaikka gluteenin välttäminen oireita helpottaisikin eli senkin takia tähystys on äärettömän tärkeä tehdä hankalien vatsaoireiden vaivatessa.
  Toiseksi tutkimuksissa on todettu että diagnosoimattomien keliaakikoiden ruokavalio ei ole yhtä tiukka kuin diagnosoitujen keliaakikoiden. Tämä tarkoittaa sitä, että jos henkilölle sanotaan(hän itse tekee päätelmän), että diagnoosina on keliakia niin hänen motivaationsa tiukan ja rajoittavan ruokavaliohoidon suhteen ei ole yhtä hyvä kuin niillä, joilla tämä diagnoosi virallisesti on.
  Puhumattakaan siitä, että virallisen diagnoosin saaneet ovat ainakin oikeutettuja ravitsemusterapeutin konsultaatioon ja vuosittaisiin kontrolloihein. (Palvelujen saatavuudesta voidaan olla montaa mieltä)

 • Keliakia ja unettomuus? 08/27/2010 4:20 PM

  Onko sinulla Riikka monivitamiinivalmiste käytössä? Oma ravitsemusterapeuttini ainakin suositteli minulle diagnoosin saatuani, että söisin vuoden verran monivitamiinivalmistetta juuri noiden puutostilojen korjaamiseksi.

 • Tukholma 07/26/2010 3:54 PM

  http://www.glu.fi/keskustelu/aihe/Ruokapaikat+Ruotsissa/179/?sc=tukholma#viesti_1002

  Tässä jo käytyä keskustelua

  Kannattaa muistaa tuo "HAE KESKUSTELUISTA" toiminto. Kirjoittamalla siihen Tukholma saa lisää vinkkejä

 • EriMaanKieltä 06/27/2010 5:00 PM

  Olen matkustellut aika paljon keliaakikkona ja kertaakaan en ole joutunut turvautumaan allergia-sanaan. Glutenfree:n eri kielisillä versioilla on mennyt hyvin

 • Wien 06/27/2010 4:54 PM

  Mun mielestä siinä paikallisen keli-yhdistyksen lomakkeessa oli sellaisia kahviloita, joissa olisi tarjolla glutti-sacheria mutta olen jo lappusen jonnekin survonut, joten en ole varma...

 • Vinkkejä Kööpenhaminaan? 06/27/2010 4:52 PM

  Yhden viikon pyörin siellä nyt keväällä ja eihän siellä tätä gluttitarjontaa ihan älyttömästi ollut. Keskustan isosta tavaratalosta löysin glutti vakuumileipää ja glutti-puurohiutaleita(!)
  Vagamama on perinteisesti hyvä paikka. Löytyy Tivolin läheltä. Ja eräästä kahvilasta (cafe mormors) löysin gluttti lakua kolmea eri laatua ja yksi oli suklaalla päällystetty http://www.mormors.dk/

 • Junassa gluttia? 06/07/2010 9:49 AM

  Itse olen syönyt junassa näitä annoksia, joissa on ollut G merkintä perässä (esim. lihapullat). Tosin olen myös kassalla tilatessa sanonut, että "gluteenittomana tuo lihapulla-annos". Ja sitten kuulin, että kassa-henkilö sanoi sille takana pyörivälle, että "gluteeniton lihapulla".
  Ihan jees homma toimi

  Kai sieltä jotain gluteenitonta kahvileipääkin saa. Itse en ole ikinä glutti-sämpylään junassa törmännyt. En tosin ole kysellytkään

 • "Se on automaattisesti gluteeniton" 06/07/2010 9:44 AM

  Ja toi on tosiaan sellainen ikuisuuskysymys se "herkimmät keliaakikot"...

  Siinä on menny NIIIN puurot ja vellit sekaisin, kun ravintolahenkilökunnan suusta tulee tuo "herkimmät keliaakikot saa oireita" -lause, joka nostaa omat niskakarvat pystyyn...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  23 tips

  Products
  28 products

  Images
  15 images

  Links
  12 links

  Forum
  271 messages, 26 topics

  Comments
  60 comments

  Registration time
  10/12/2008 6:55 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s