LG1982 

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Keliakia tulee kalliiksi 06/16/2023 6:52 PM

  Hallitusohjelmasta bongattua:

  Palautetaan keliakiakorvaus alaikäisiä ja alemman tulotason aikuisia painottaen.

  Jää nähtäväksi mitä tarkoittaa käytännössä.

 • Keliakia tulee kalliiksi 09/23/2022 11:25 PM

  Valtiovarainministeriö on julkaissut ensi vuoden budjettikatsauksen https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164339/VM_2022_61.pdf?sequence=1&isAllowed=y, jonka sivulla 23 todetaan, että valtionverotuksen invalidivähennys poistetaan sote-verouudistuksen yhteydessä.

  En ole osannut yhdistää hyvinvointialueiden perustamista verotuksen invalidivähennykseen, mutta näköjään näillä jokin yhteys.

 • Juoksukelit 2011 03/08/2012 12:24 AM

  Viime viikon otsikko "Talvi oli runsassateinen" vielä oudoksutti, mutta nyt muutaman aurinkoisen päivän jälkeen sitä alkaa jo uskomaan kevään alkamiseen.

 • Glu.fi ja Explorer9 03/08/2012 12:20 AM

  Taas odotti aamulla "iloinen" yllätys, kun selaimeksi oli vaihtunut automaattisen päivitysten myötä tuo IE9 ja nyt edes normipoistaminen ei palauttanut kasia takaisin. Parin tunnin hiusten repimisen jälkeen sain kasin takaisin, tosin kieli oli vaihtunut englanniksi.

  Ysillä oli kuitenkin edelleen sama ongelma, muun muassa glu.fi-sivusto ei auennut lainkaan vaan jäi latamaan sivua. Edes historian ja evästeiden poisto eivät muuttaneet tilannetta. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?

 • Kypros, Agia Napa 03/01/2012 1:56 PM

  Riisikakkuja löytyy Agia Napankin kaupoista, mutta esimerkiksi vakuumipakuttua leipää joutuu hakemaan läheisestä Paralimnin kylästä, jossa on neljä isoa ruokakauppaa (Kokkinos, Carrefour, Lidl ja joku neljäs). Kokkinoksessa ja Carrefourissakin on ihan hyvin gluttituotteita, mutta hinnat ovat selkeästi Suomea kalliimmat ja isot kaupat ovat rajoitetummin auki, kuin lomakeskusten pienet "supermarketit".

  Tuoretta leipääkin saa Zorpas-leipomosta (Mäkistä pari korttelia Larnacan suuntaan). Ko. leipomoita on kaikissa suuremmissa kaupungeissa. Leipää toimitetaan vain tiettyinä päivinä erillisestä tilauksesta, joten siellä kannattaa vierailla heti loman aluksi. Gluteeniton leipä oli heille ihan tuttu juttu, mutta kielitaito ei riittänyt selvittämään leivän tarkempia ainesosia tai kontaminaatioriskiä. Itse en ko. leivästä pitänyt tai mukana olisi pitänyt olla paahtopussi paahtamista varten.

  Gluttituotteita löytyy myös isompien kaupunkien erikoisliikkeistä, esim. Nikosian Holland & Barrett - ketjun kaupassa on paljon erikoisempiakin tuotteita. Muutoin tuotteet ovat lähinnä suurten yritysten tuttuja tuotteita.

  Mukavaa lomaa! Itselleni jäi Kyproksesta negatiivinen mielikuva, mutta se johtui lähinnä matkanjärjestäjästä, hotellin tasosta ja jatkuvasti muuttuneista lento- ym. aikatauluista.

 • Kirje Keskolle Pirkka-tuotteista 02/06/2012 8:11 PM

  Merkintätapa on kätevä erityisesti, jos samassa yhteydessä on logo gluteenittomuudesta ja erillinen allergia-infolaatikko. Suomessa kyseinen merkintätapa vaatisi ensin säädösmuutoksia, joten ei voine toteutua lähivuosina. Tosin nykyisinkin merkittävässä osassa gluteenittomista tuotteista pakkausmerkinnät ovat lakien ja asetusten vastaisia.

 • Creme Bonjour savuporo 01/15/2012 8:03 PM

  Mielenkiintoinen vastaus valmistajalta, jos tuoteselosteen mukaan sisältää vehnää ja valmistajan mukaan ohraa.

  Noiden erittäin vähägluteenisten kanssa on se ongelma, että merkintä voi olla vain erityisruokavaliovalmisteissa, ei ns. tavanomaisisssa tuotteissa kuten tuorejuustoissa.

  Ainakin jokin Rainbow-jäätelö sisältää aromia (sis. ohraa), joten en ole sitäkään uskaltautunut syömään.

 • Luontaisesti gluteeniton leipä? 01/08/2012 9:13 PM

  Useimmat Moilasen leivät (pakaste), Vuohelan Herkun leivät (tuore), Schärin leivät (vakuumipakkaus) ja Garbon leivät (pakaste). Osa näkkileivistä on myös luontaisesti gluteenittomia.

  Semperin leivistä Toasty Tumma on luontaisesti gluteeniton.

 • Gluteeniton kirkkopyhä 01/04/2012 6:34 PM

  Eipä olisi tosiaan tullut omaan mieleeni järjestää tällaista. Olisi kiva kuulla myöhemmin miten tapahtuma onnistui.

 • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 01/04/2012 6:31 PM

  Jos on nopea ja valmis kyynerpäätekniikkaan, niin Helsingin Columbuksen S-marketin tyhjennysmyynnistä saa gluttituotteita kohtalaisen edullisesti. Jauhot, leivät, keksit, pastat, pakasteet ym. vajaasta eurosta puoleentoista euroon. Myslit ja hiutaleet olivat lähempänä normihintoja. Gluteenittomia tuotteita oli ainakin hetki sitten vielä hyvin hyllyssä.

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  39 tips

  Products
  443 products

  Images
  4 images

  Links
  20 links

  Forum
  164 messages, 12 topics

  Comments
  118 comments

  Registration time
  05/27/2009 12:40 PM

©2023 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s