Vaula

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Haussa Gluteeniton Maailma Luomu Kastikesuuruste 08/07/2016 10:54 PM

  Hei,

  onko kukaan enää löytänyt kaupoista Gluteeniton Maailma Luomu Kastikesuurustetta?

 • Mahdollinen keliakia lapsella ilman diagnoosia? 07/31/2016 7:52 AM

  7-vuotiaalla lapsellani on ollut pitkään ongelmia vatsan kanssa (vatsakipuilua, ajoittain löysä vatsa) ja keliakian mahdollisuus on testattu verikokein, koska itse olen keliaakikko. Keliakia kuitenkin poissuljettiin, koska verikokeissa ei näkynyt mitään siihen viittaavaa.

  Mieleeni tuli kuitenkin lastani jo pidempään (useamman vuoden) vaivannut, symmetrisesti pakaroiden alla ole ihottuma, joka pahenee ja paranee ilman mitään johdonmukaisuutta. Ihottuma on välillä ollut niin kutiseva, että lapsi on raapinut ihon verille. Kortisonivoide kuitenkin helpottaa ja sillä ihottuman saa voiteen käytön ajaksi paremmaksi/paranemaan. Ihottumaa ollaan tutkittu lääkärissä ja se on tähän asti laitettu atooppisen oireilun piikkiin.

  Näillä oireilla (vatsa + ihottuma) mieleeni tuli kuitenkin ihokeliakia. Olisikohan mitään mahdollisuutta että lapsellani olisi (iho)keliakia vaikkei se labroissa ole näkynytkään?

 • Kaurajuomien käyttö 04/11/2016 10:21 PM

  Mitenköhän esim. n. 2 dl:n päivittäinen käyttö lasketaan "aterian" osaksi. Onko kellään tietoa keneen Keliakialiitossa kannattaisin olla yhteydessä jotta saisi parempaa tietoa?

 • Kaurajuomien käyttö 03/15/2016 10:17 PM

  Tuo "aterian osana" on muuten todella epämääräinen ilmaisu.. mitä lie tarkoittaa? Poissulkeekohan se esim. kauramaidon juomisen sellaisenaan? Voisikohan tuota asiaa tiedustella suoraan Keliakialiitosta?

  Itse harvemmin juon ei-gluteenittomaksi merkittyä kauramaitoa sellaisenaan, vaan käytän sitä lähinnä kahvissa. Päivittäinen saanti on siis suurinpiirtein parin desin luokkaa. Olisi mielenkiintoista tietää millaisen potentiaalisen gluteeni-riskin tuollainen määrä aiheuttaa vai aiheuttaako lainkaan.

 • Kaurajuomien käyttö 03/14/2016 10:10 AM

  Kylläpä täällä on hiljaista.. Olisiko kellään tietoa tuohon aiemassa viestissä kysymääni asiaan liittyen?

 • Friggsin uudet ohuet riisikakut supersiemenillä 03/07/2016 11:03 AM

  Varoitus liittyen Friggsin uusiin ohuisiin supersiemen-riisikakkuihin: se hampunsiemen-versio saattaa sisältää gluteenia (kaksi muuta versiota on merkitty gluteenittomiksi mutta hampunsiemen-kakussa on "saattaa sisältää"-varoitus). Kummallista kyllä Friggs mainostaa hampunsiementä sivuilla gluteenittomaksi (niin kuin se tietysti onkin) mutta itse riisikakut voivatkin sitten sisältää kontaminaatio-vaaran.

 • Kaurajuomien käyttö 03/01/2016 10:57 PM

  Keliakialiiton ravitsemusjaoston suositus
  keliaakikoille ja ammattikeittiöille on että "Hyvin matalan gluteenipitoisuutensa
  ansiosta kaurajuomia ja –valmisteita voivat käyttää sekä keliaakikot että ammattikeittiöt gluteenittomien
  ruokien valmistuksessa tai aterian osana, vaikka
  niiden raaka-aineena on käytetty tavallista kauraa."

  Uskallatteko käyttää huoletta kyseisenlaisia kauratuotteita eli sellaisia joita ei ole erikseen merkitty gluteenittomiksi? Tuli myös mieleen mikä mahtaisi olla tällaisten tuotteiden käytössä ns. maksimiraja, jottei päivittäinen kumulatiivinen gluteenin saanti kasvaisi liian korkeaksi? (vrt. asiantuntijaneuvoston suositus gluteenittoman oluen käytössä max 2 pulloa / päivä).

 • Gluteenitonta/vegaanista nepalilaista ruokaa? 02/15/2016 10:38 AM

  Hei! Vinkkaisiko joku ystävällisesti Helsingin keskusta-(lähi)alueelta jonkin nepalilaisen ravintolan, joka tarjoaisi takuulla gluteenitonta sekä samanaikaisesti vegaanista ruokaa? Kiitos

 • Haussa hyvä resepti hapanleivälle 10/16/2015 6:09 AM

  Hei, vinkatkaahan jokin tosi hyvä resepti gluteenittomalle hapanleivälle! Toivoisin lopputuloksen olevan mahdollisimman lähellä Eilamarin leipiä.

 • Moilasen uudet tuotteet - mistä löytyy? 10/14/2015 12:25 PM

  Onko kukaan vielä bongannut mistään Moilasen uusia pikkupizzoja tai pitaleipää?

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  1 a tip

  Products
  3 products

  Images
  2 images

  Forum
  141 messages, 35 topics

  Comments
  38 comments

  Registration time
  03/24/2009 4:23 PM

©2023 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s