Lapsellani keliakia?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • angora 1 viesti25.10.2010 18:40

  Poikani sairastaa diabetestä ja nyt viimeiset vuosilabrat otettiin elokuussa. Polikäynnillä nyt lokakuussa todettiin keliakia-vasta-aineet 107. Eli 2kk labrojen ottamisen jälkeen!
  Nyt odottelen kutsua koepalan ottoon, eli syömme edlleen gluteenia ruuassa. Onko kenelläkään kokemusta, ettei olisikaan keliakiaa vaikka vasta-aineet noinkin korkeat?

 • Kiipuli 90 viestejä25.10.2010 18:46

  Jotkut muutkin (ilmeisesti ikävämmät) taudit saattaa nostaa noita vasta-aineita. Mutta sinuna odottelisin koepalaa rauhassa. Keliakian kanssa voi elää ihan normaalisti. Diabeteksen kanssa keliakia kulkee usein käsi kädessä, autoimmuunitauteja kun ovat molemmat.

 • Iiki 23 viestejä25.10.2010 20:42

  Keliakiavasta-ainetestiä - tarkoitat ilmeisesti kudostransglutaminaasivasta-aineita S -tTGAbA - käytetään vain keliakian diagnostiikassa, arvo ei nouse muissa sairauksissa. Normaali arvo on < 7 U/ml, lievästi koholla 7-10 U/ml, koholla yli 10 U/ml, joten näyttää vahvasti siltä, että pojallesi on puhjennut myös keliakia. Vaikka tähystyksen avulla otetun ohutsuolibiopsian (koepalan) tulos olisi normaali, se ei tarkoita, ettei lapsella ole keliakiaa, vaan kyseessä voi olla latentti (piilevä) tauti. Tässä tapauksessa hänelle tulee tehdä seurantatutkimus oireista riippuen esimerkiksi muutaman vuoden kuluttua, tai kun aihetta eli oireita ilmenee. Gluteenia sisältävää ruokaa tulee nauttia tänä aikana.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,008s