MariJo

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8
 • Sunnuntai gluteenittomat jauhot 22.10.2009 16:48

  Kokeile pullaan Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseosta, siinä on psyllium mukana- helppo leipoa. Sama käy tietenkin leipiinkin. Gluteenittomien maku ei ole vehnäjauhon vertaista, hiivaleivonnaisissa sen eron huomaa. Valitettavasti.

 • Mummon perunatuotteet 1.10.2009 18:30

  Olen nykyään suosinut Mummon Parhaita Ranskanperunoita (Profood Oy), sillä niissä on gluteeniton-merkintä. Viime viikolla ostin Mummon perunahiutaleita leivontaa varten, mutta niissäpä ei merkintää ollutkaan. Laitoin firmaan kyselyä gluteenittomuudesta, ja tällaisen vastauksen sain laadunvalvonnasta;

  "Mummon perunatuotteet ovat kaikki gluteenittomia, koska peruna on luontaisesti gluteeniton emme toki lisää
  mitään gluteenia sisältävää.
  Pakkausmerkintöjä muutetaan ja korjataan tarpeen mukaan ja gluteeniasia tullaan lisäämään uusiin pakkauksiin,
  koska tarve näiden tietojen ilmoittamiseen on lisääntynyt."

 • Uutuus pastaa Semperiltä 26.9.2009 17:09

  Näkyi ainakin meidän Prismasta löytyvän kyseistä tuotetta. On sellaista munapastaa, varmaankin ihan hyvää...kilohinta 15 euroa...

 • Gluteeniton mustamakkara? 21.9.2009 21:11

  Itse ostin kerran mustaa makkaraa Kalevan Prisman lihatiskistä. Kotona tuli vasta mieleen, että ottikohan myyjä makkaraa astiasta samalla muovipussilla kuin tavallistakin...(laittavat siis muovipussin käden suojaksi). Tietääkö joku,kuinka toimivat?

  Aikaisemmin sai Allermiinasta mustaa makkaraa pakasteena, en tiedä onko näin edelleen.

 • Gluteenittomat Plussa-tarjoukset 18.8.2009 20:33

  Täällä Tampereella Turtolan Citymarketissa oli ainakin viikonloppuna Pirkka jauhoseos tarjouksessa, sen lisäksi muistaakseni Finax tms. oli myös alennettu. Oli oikein lavallinen käytävällä ja iso mainos vieressä.

 • Kaksi mikrokupua? 24.6.2009 22:24

  Voin kertoa, etteivät ihmiset yleensä pese kupua joka käytön jälkeen. Itse pesen töissä ja kyläpaikassa kuvun ennen käyttöä, koska kyllä siinä yleensä aina jotain jäämää on. Eivätpähän tipu murut minun ruokaani, kun kupu höyrystyy. Tämä on taas sellainen asia, minkä vain keliaakikko tulee ajatelleeksi...

 • Tartto 24.5.2009 13:53

  Tulipahan tehtyä parin yön reissu Tartoon. Söin ruuan Suomessa huoltoasemalla ennen laivamatkaa, laivan (TallinkSilja) kahviosta kyselin gluteenitonta leipää iltapalaksi.Kuulemma vain lämmin ruoka oli gluteenitonta, valmiita voileipiä ei tarjoilijan mukaan laivalta saanut. Perillä Tartossa muu porukka söi perinteisen pubiruuan, minä uskaltauduin syömään vihersalaatin. Venäläiskielinen tarjoilija ei kyllä tiennyt mistään keliakiasta mitään, joten tyydyin varmistamaan, ettei salaatin mukaan tungeta leivän paloja.
  Hotellin aamiaisella ei tietenkään ollut mitään merkintöjä ruokavalioista, otin oman leivän kaveriksi leikkeleitä ja salaatteja ym. Päivällä ostin paikallisesta kaupasta grillattua kanaa ja valmissalaatteja. Näytin lihatiskin myyjälle kielikäännöstä, muttei hänkään ymmärtänyt keliakian päälle mitään. Onneksi salaattien mukana tuli tuoteseloste, mistä asian pystyi tarkistamaan. Muu porukka söi pizzaa terassilla... Kävin esitteissä kehutussa kahviossa katsomassa josko olisi herkkuja löytynyt, tuloksena "ei oota".
  Ennen kotimatkaa kävimme Tallinnan Prismalla Rossossa syömässä. Tarjoilu oli hyvää ja ruokalista sama kuin Suomessa. Gluteeniton pizza näytti ja maistui hyvältä, mutta muutaman tunnin päästä mahassa jo nipistelikin. Joten varmaan pyörittivät pizzan samalla pöydällä kuin muutkin, ken tietää.
  Että sillä lailla. Reissaaminen olisi mukavaa, mutta kyllä alkaa ahdistaa, kun ruokailu on aina niin vaikeaa. Suolinukka kiittää ja kumartaa...

 • Keliakialiiton uudet sivut GRRRRR... 16.5.2009 16:41

  Piirakoiden leipominen ei ole yhtään vaikeampaa. Itse teen piirakoita useita kertoja vuodessa, ja se on oikeasti helppoa. Laitan veteen suolaa, tattari-jytte-gluteeniitonta jauhoa sopivassa suhteessa, loraus öljyä perään. Kun taikina irtoaa astian reunoista, se on sopivaa. Seisota yön yli ja lisää jauhoa jos on tarvis. Leipoessa käytän tattarijauhoa.

 • Ravintola Koto? 13.5.2009 16:37

  En tiedä kyseisestä ravintolasta mitään,mutta pistäydypä Tampereella käydessäsi Maruseki-ravintolassa. Taatusti japanilaista ja taatusti turvallista. Itse en ihastunut sushin makuun, muuten vierailisin kyseisessä paikassa useamminkin.

 • Aamiaishiutaleet 7.5.2009 21:14

  Olen jo pidemmän aikaa syönyt aamuisin Sun Flakes luomu-tattarihiutaleita (Topfood). Kokeilkaa ihmeessä,ovat hyvänmakuisia ja pitävät hyvin nälän loitolla.

1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  2 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  15 kuvaa

  Keskustelu
  77 viestiä, 7 aloitusta

  Kommentit
  54 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.3.2009 22:21

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,019s