MariJo

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8
 • Gluteeniton kotikalja? 20.12.2016 20:30

  Tätä täytyi itsekin ihmetellä, kun luin keliakialiiton tekstiä. Mietin, että olikohan tullut virhe -mutta ilmeisesti ei. Täytyy kokeilla, jospa maha muuten kestää mallasjuomaa.?!

 • Vuohelan Herkun tuotteita ilman postikuluja 17.12.2016 23:46

  Tilausta tehdessä pyytää jotain etukoodia, että saisi postikulut ilmaiseksi?!?

 • Ristikontaminaatio 12.12.2016 18:31

  Lisättäköön äskeiseen vielä tämä... En tokikaan oleta, että kyläpaikoissa minulle olisi erilliset ruokailuvälineet tai kauhat, puhumattakaan paahtimesta. Kyllähän pestyt astiat käyvät aivan hyvin. Mutta muistettakoon, että usein murut ja jauhopöly lentelevät kiitettävästi myös keittiön laatikostoihin ja kaappeihin. Joten toivottavasti kukaan ei loukkaannu, jos pöydässä istuva keliaakikko huuhtelee ruokailuvälineensä ennen ruokailua.

 • Ristikontaminaatio 12.12.2016 18:23

  Yhdessä ruokailu on hankalaa silloin, jos samassa pöydässä on gluteenittomia ja tavallisia tuotteita. Tässä muutama esimerkki... Leipien ojentelu pöydän yli on ongelma, koska ne murustuvat muihin tuotteisiin. Noutopöydissä leivät, krutongit ja keksit ovat usein niin lähellä muita ruokia, että kontaminaatio on väistämätön. Salaattipöydissä tiputellaan makaronisalaattia kauhasta muiden salaattien päälle ja se on sitten siinä. Pahimmillaan ihmiset käyttävät samoja kauhoja eri ruokien ottamiseen, jolloin mikään ei ole enää gluteenitonta. Samassa pöydässä istuva vieruskaveri rouskuttaa näkkäriä ja siinäpä on murut sitten keliaakikonkin lautasella. Irtokarkkeja ei voi ostaa, koska kauhoilla on otettu lakuja. Keliaakikolta jää leivät paahtamatta, jos ei ole omaa paahdinta, leipä jää voitelematta, kun ei ole omaa voita... Jne, jne...

  Ei se ole turhaa kitinää, että keliaakikko asiasta mainitsee. On aivan sama, kontaminoituuko eväs vaikka ravintolan keittiössä vai vasta sen ulkopuolella. Suolinukka on "rullalla" joka tapauksessa.

  Kotona ruokaillessa pyrin siihen, että tavis-ruokailijoiden leivät otetaan erikseen sivupöydältä ja heille on toki oma voi, juusto ym. Samalla kauhalla ei oteta esim. gluteenitonta ja tavallista makaronilaatikkoa.

  Normi-ruokailijan voi olla vaikea ymmärtää näitä asioita, eikä jokainen keliaakikkokaan näistä ole niin tarkka -vaikka pitäisi kyllä olla.

 • Viking Line, Silja Line 2.7.2016 00:36

  On tullut käytyä useamman kerran Viking Gracella. Ollaan otettu yleensä lounasbuffet. Hyvin toimii g-merkinnät ja aina on hyvin syöty

 • Entsyymeistäkö hoito keliakiaan. 3.6.2016 21:15

  Apteekin lehdestä luettua:"Gluten GO 25 kaps -Sisältää 3 viljojen gluteenia pilkkovaa entsyymiä ja on tarkoitettu erityisesti gluteeniherkille henkilöille sekä keliaakikoille silloin, kun ei voi olla täysin varma nautitun ruoan gluteenittomuudesta. Tuote ei korvaa gluteenitonta ruokavaliota.

  Mitenkähän tähän pitäisi suhtautua?!?

 • Gluteenitonta Arnoldsista 9.11.2015 22:53

  Ja joku osaa varmaan tehdä tuosta osoitteesta linkin suoraan juttuun...

 • Gluteenitonta Arnoldsista 9.11.2015 22:52

  Tässä juttu tämän päivän Iltalehdessä. http://www.iltalehti.fi/pippuri/2015110920637404_ah.shtml

 • Minne Tallinnassa syömään ??? 20.7.2015 16:39

  Saako tämän jotenkin siirrettyä Matkalla-otsakkeen alle?

 • Minne Tallinnassa syömään ??? 20.7.2015 16:38

  Kolme päivää tuli Tallinnassa pyörittyä viime viikolla. Matkat lahden yli Viking Mariellalla, ruokailuina laivalla salaattibuffet.

  Ekana iltana söimme hotellimme St. Barbaran alakerrassa olevassa Baieri kelber-ravintolassa. Suomea puhuva tarjoilija osasi kertoa, mitä ruuista voidaan valmistaa gluteenittomana. Kävin aiemmin päivällä varmistamassa, että saan siellä ruokaa. Tarjoilija oli silloin ymmärtänyt asian niin, että koko yhdeksän hengen porukkamme on keliaakikoita. Kokki varmaan huokaisi illalla helpotuksesta, kun tarvitsi tehdä vain yhden erikoisannoksen! Oli muuten paras syömäni lammas ikinä!

  Seuraavana päivänä söimme Piritan uimarannalla sijaitsevassa rantaravintolassa. Siellä ei englantia puhuva tarjoilija oikein tainnut tietää, mistä keliakiassa on kyse. Anyway, sain ihan hyvää kanaa salaatilla. Muiden pelmenit näyttivät kadehdittavan hyviltä...
  Illalla kävimme myös ravintola Olde Hansassa, mutta sen ruokalista näytti sen verran kalliilta ja hankalalta, etten syönyt siellä ollenkaan. Eväsleipä maistui hotellilla ihan hyvin.

  Hotellin aamupalalla ei ollut keliaakikolle leipää, vain riisikakkuja normi-leivänpaahtimen vieressä..!! Onneksi minulla oli omat leivät mukana. Olin myös ottanut hätävaraksi Moilasen mini-pakastepizzan, aamupalalla ystävällinen tarjoilija lämmitti sen minulle

  Tallinna yllätti minut positiivisesti,ruoka on siellä tosi hyvää ja edullista. Keliaakikon on näköjään paljon helpompaa asioida siellä nyt kuin muutama vuosi sitten. Menen siis uudelleenkin!

1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  2 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  15 kuvaa

  Keskustelu
  77 viestiä, 7 aloitusta

  Kommentit
  54 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.3.2009 22:21

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s