MariJo

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8
 • Keliakia2010-messut 13.6.2010 18:53

  Messuilla oli jo ennen puoltapäivää aika paljon ihmisiä, tuote-esittelyihihin oli hankalaa mahtua ja ainakaan Samulinin luennolle eivät kaikki halukkaat mahtuneet.
  Maistiaisia oli mukavasti, syöjiä taisi tosin olla enemmän kuin mihin esittelijät olivat varautuneet. Toiset ostelivat paljonkin evästä mukaan, itse tyydyin enemmän katselijaksi. Tosin bongasin Vuohelan tiikerikakun viidellä eurolla, eli oli lähes puolet halvempi kuin kaupassa.
  Schärin kassissa oli kaksi esipaistettua sämpylää, Twinny-suklaa ja kaksi pakettia keksejä. Ihan kiva ylläri, mutta luulen ettei niitäkään kovin pitkään riittänyt.
  Mutta kiva, että näitä järjestetään, näkeehän siellä uusimmat tuulet ja huomaa ettei ole ainoa "vaivainen" maailmassa..!

 • Keliakia2010-messut 3.6.2010 16:04

  Jee, voitin Semperin arvonnasssa kaksi lippua Keliakiamessuille. Ja kotoa matkaa Tampere-talolle on vain pari kilometriä. Jippii!

 • Gluteenitonta Tampereella? 22.5.2010 20:11

  Näin Keliakiamessujen alla palaan vielä tähän aiheeseen. Olen nyt useampia kertoja syönyt American Dinerissä (tänään viimeksi!) ja vatsa on pysynyt kunnossa. Syön yleensä Cheese Burgerin ja hyvää on. Ranskalaiset täytyy aina vaihtaa salaattiin, mutta mielestäni se raikastaa annosta. Näitä kyseisiä ravintoloita on kaksi, toinen keskustassa ja toinen Lielahdessa. Jos sinulla on auto käytössä, suosittelen Lielahden ravintolaa. Se oo isompi ja viihtyisämpi, ruoka-annokset ovat myös parempia ja mehevämpiä siellä (en tiedä, mistä ero johtuu).

 • Keliapuodista ja vähän muutakin 16.3.2010 15:25

  Nostan tämän lihapiirakka-keskustelun jälleen esille. Vapaapäiväni ratoksi leivoin juuri lihiksiä,onnistui oikein hyvin. Teen taikinan suurinpiirtein näin;

  6 dl vettä
  25 g hiivaa
  suolaa
  1-2 dl kaurajauhoa
  noin 1 pkt Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta (aivan ehdoton suosikkini, psyllium valmiina)
  loraus öljyä

  Täytteeseen puuroriisiä, sipulia ja hyvin maustettua jauhelihaa. Täytettä jäi yli, melko pieniä lihiksiä tuli taikinamäärästä 18.

  Paistoin rypsiöljyssä, onnistuu yhtä hyvin kuin oikealla munkkirasvallakin. Ja eikun syömään!

 • Gluteenitonta Tampereella? 5.3.2010 18:19

  En osaa sanoa kiinalaisista ym. ravintoloista täällä, mutta sushiravintola Maruseki on tosi suosittu ja taatusti gluteeniton.
  Mukava yllätys oli voileipä-ravintola Tivoli, missä saa lämpimiä smörrebrödejä myös gluteenittomana. Siellä on hintaan nähden tosi isot annokset.
  Aiemmin oli keskustelua American Dineristä...ainakin Lielahden ravintolassa tarjoilija kertoi, että ranskalaiset paistetaan samassa öljyssä muiden juttujen kanssa. Eli glut.hampurilaisen saa salaatilla, eikä ole ollenkaan hullumpi annos.

 • Hyvä ja kunnollinen talvi 31.1.2010 17:15

  Minun täytyy kyllä ympäri vuoden kulkevana työmatkapyöräilijänä todeta, että minulle alkaa jo talvi riittää...Tänäkin päivänä tuli ähkittyä naama punaisena ja vaatteet hikisenä tuolla auraamattomilla pyöräteillä. Asenteeni kesti vielä jotenkin ne pakkaset, mutta lunta ei kyllä enää jaksa. Eipä tulisi mieleenkään lähteä vapaa-ajalla hiihtämään, puhumattakaan että lähtisin lomalla Lappiin lumesta nauttimaan...kevät tänne ja äkkiä! Ja huomenna taidan tilata taksin...

 • Hapanleivän juuri 9.1.2010 17:52

  Minäkin yritin tehdä hapanleipä-taikinaa...minulla se ei onnistunut ollenkaan. Laitoin maustamatonta jugurttia, eikä se alkanut ollenkaan käymään, eikä kyllä haissutkaan. Pidin löysää taikinan alkua vielä toisenkin vuorokauden ja sitten luovutin. Jos onnistut taikinan teossa, kerro minullekin kuinka se tehdään!

 • Lisää gluteenittomia oluita 16.12.2009 11:25

  Prismassa vaalea Kuohu-olut maksoi 2,19+pantti, Keisari lager maksoi 1,84+pantti.

 • Sikainfluenssa 25.10.2009 10:04

  Harkittuani asiaa olen päättänyt ottaa rokotteen heti ensi viikolla, koska saan sen työn puolesta. Uskon siihen, että tauti voi olla kuolemaksi mutta rokote ei.

 • Makuaisti "menetetty" 25.10.2009 10:00

  Itse ajattelen niin,että maun erilaisuus riippuu ihan leivonnaisen tyypistä. Esim hiivalla kohotetut leivät ja pullat maistuvat aivan erilaiselta kuin vehnäjauhoon tehdyt. Esim. pizzapohjasta mun mies aina sanoo, että enkö voisi joskus tehdä hänelle oman vehnäjauho-pizzan. Eli siinä hän erottaa maun ihan selvästi. Gluteenittomat lihapiirakat kuitenkin kelpasi, ilmeisesti rasvan maku peitti alleen erilaisen maun.
  Eri asia on muna-sokeri-kakut ym, joissa jauhon maku ei pääse korostumaan. Yleensäkin paljon rasvaa, sokeria ja esim. suklaata sisältävät leivonnaiset eivät juurikaan poikkea normaalista. Ja gluteenittomat itse tehdyt karjalanpiirakat sekä letut maistuvat myös miehelleni. Tässä viimeisen viiden vuoden aikana olen oppinut huomaamaan, mitkä jutut leivon vain itselleni, ja mitkä saattavat kadota toisen suuhun ihan huomaamatta..!

1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  2 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  15 kuvaa

  Keskustelu
  77 viestiä, 7 aloitusta

  Kommentit
  54 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.3.2009 22:21

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,026s