MariJo

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8
 • Leivän paahtosuoja? 22.7.2011 22:22

  Jos syöt Semperin paahtoleipiä, kannattaa kerätä viivakoodeja pusseista. Edelleen on käynnissä kampanja, josta saa paahtopusseja. Itse keräsin koodeja niin, että mulla on jo kuusi pussia. Riittävät pitkän aikaa... Käy sivulla http://www.sempergluteeniton.fi/tarjoukset, sieltä löytyy ohjeet. Saat siis pussit syötyjen leipien ja postimerkin hinnalla. Uusin keräilykampanja on kylmälaukku, se on mulla nyt "työn alla".

 • Silja Line? 15.7.2011 13:50

  Olin viime viikolla Silja Galaxylla, söimme buffetissa. Buffetin menu ja ruokavaliot näkyvät sekä netissä että laivan aulassa buffetin vieressä. Ruokavaliot oli myös merkattu lähes jokaisen ruokalajin yläpuolelle hyllyn reunaan.
  Ainoana ongelmana buffetissa koen jälkiruokapöydän. Sekä gluteenittomat että tavalliset jälkkärit ovat vierekkäin pöydällä ja ylemmällä hyllyllä oli vielä normi-keksejä. Joten kun ihmiset ottavat kakkuja ja keksejä, murut lentelevät myös gluteenittomiin jälkkäreihin. Senpä vuoksi olen oppinut ottamaan jälkkärit heti ensimmäisenä omaan pöytään valmiiksi, ennenkuin muut ihmiset ehtivät niitä ottamaan.
  Myöskään juustoja ei pysty keliaakikko ottamaan, koska ne ovat normi-leipien vieressä.
  Gluteenittomat leivät ovat erikseen kannellisessa vaunussa, ainakin tuolla laivalla valikoima oli kehno. Enpä tosin leipää kaivannutkaan.
  Aion laittaa yhtiölle palautetta kyseisistä asioista.

 • Miten keliakiasi todettiin? 1.1.2011 22:45

  Vajaa seitsemän vuotta sitten menin lääkäriin närästyksen vuoksi. Minulla ei ollut koskaan ollut närästystä, yhtäkkiä sitä oli päivittäin useamman viikon ajan. Sain lääkäriltä närästyslääkettä ja onneksi myös lähetteen verikokeisiin. Sieltähän se sitten näkyi. Muita oireita ei silloin ollut. Toki näin jälkeenpäin ajateltuna, mulla oli jo yli 15 vuotta sitten hemoglobiini aina juuri ja juuri 120 rajoilla.

 • Uuden Vuoden/2011 menu 29.12.2010 21:59

  Kiinalainen ystävämme valmistaa meille ruokaa. Yleensä noin puolet on keliaakikollekin sopivia. Osan ruuista hän valmistaa esim. osterikastikkeeseen, joka sisältää vehnää. Mutta siis herkkuja tiedossa, kun vuosi vaihtuu.

 • Leivät 16.9.2010 20:44

  Itselläni oli viimeksi reissulla mukana kaksi pakettia Schärin vakuumipakattua leipää. Leipä sellaisenaan on todella kuivaa, mutta mahtavan paahtopussi-keksinnön vuoksi toimii matkalla hyvin.Suosittelen paahtopusseja, yleensä hotellin aamiaisella löytyy jonkinmoinen paahdin. Lisäksi mulla oli mukana kaksi minigrip-pussia aamiaishiutaleita, tosin niitä en reissulla tarvinnut.

 • Azorit 9.9.2010 11:50

  Viikko Azoreilla tuli vietettyä hyvillä mielin myös keliakian puolesta. Jännitti etukäteen aika paljon, kuinka ruokavalion kanssa pärjää. Onneksi pelko osoittautui turhaksi.
  Hotellin aamiainen oli melko tylsä, normimunakkaat ja leipäjutut löytyivät. Kasviksia ei aamiaisella ollut ollenkaan, hedelmiä kylläkin. Mulla oli omat Schärin vakuumileivät mukana, paahtopussien ansiosta niitä pystyi syömään myös pari päivää pakkauksen avaamisen jälkeenkin.
  Ravintolat eivät mainosta ollenkaan itseänsä, joten sai olla tarkkana, että hoksasi missä ne ovat. Onneksi opas antoi ravintolakartan helpottamaan ravintoloiden löytämistä.
  Useimmissa ravintoloissa tarjoilija sanoi, että voin tilata listalta mitä tahdon ja he tekevät ruuan sopivaksi, tai sanovat, jos sitä ei voi valmistaa. Parissa paikassa jouduin kielikäännöksen avulla selventämään, mistä on kyse. Pysyin koko viikon oireettomana.
  Paikalliset puhuvat todella hyvin englantia. Keliakia on turistien ansiosta hyvin tunnettu, vaikkei ilmeisesti paikallisilla juurikaan todettu sairaus.
  Kaupasta oli tosi vaikeaa löytää mitään leipää tms, luontaistuotehyllystä löytyi yhtä vakuumileipää ja keksejä sekä makaronia. Onneksi ei ollut tarvetta ostaa mitään, muuten olisi itku päässyt..!
  Azorilainen ruoka on aika simppeliä, annoksessa on usein keitettyjä perunoita ja kasviksia. Äyriäis- ja kalaruokien ystäville löytyy kyllä monenlaisia vaihtoehtoja. Paikallinen ananas on todella makeaa. Ruoka on hieman halvempaa kuin Suomessa. Alkoholi on tosi edullista, eivätkä paukut ole todellakaan mitään mietoja...
  Azorit on todellakin käymisen arvoinen paikka, vielä jäi monta saarta näkemättä. Kannattaa vuokrata auto ainakin pariksi päiväksi, muuten jää paljon näkemättä ja kokematta. Suosittelen!

 • Mehut 9.9.2010 11:24

  Meinasin eilen ostaa jotain Robinsons-mehua, muistaakseni light-versiota. Yllätys oli melkoinen, kun tuoteselosteessa mainittiin ohra ja `sisältää gluteenia`. Onneksi tarkistin selosteen, tosin tarkistaakseni sokeripitoisuuden...

 • Lentokoneruoat ei enää gluteenittomia? 9.9.2010 11:21

  Olin viime viikon Finnairin lomalennolla. Menomatkalla aamiainen sisälsi kaksi pikkunakkia, perunakuutioita ja kasvispaistosta. Lisäksi oli auringonkukkasämpylä ja ananaspaloja. Paluumatkalla ruoka oli kolme lihapullaa, perunakuutioita ja kaalisalaattia sekä auringonkukkasämpylä. Pulla oli korvattu Hevi Shot-juomalla. Annokset eivät tokikaan olleet suuria, mutta maultaan ihan ok. Tilasin ruuat netistä, lisämaksua ruuista ei oteta. Huomioitavaa on, että gluteeniton annos on myös maidoton, joten jugurttia ei siinä ole ja kahvimaito pitää pyytää erikseen.

 • Kesä ja jäätelökioskit 9.8.2010 18:10

  Tampereen torilla saa Valion kioskista gluteenittoman tötterön, maksaa 50 snt lisää. Hankasalmen Jari-Pekassa sai Valion kioskista kysymällä gluteenittoman vohvelin, ei ottanut lisämaksua. Vasta jälkikäteen tuli mieleen, että tyttö taisi laittaa tötterön samaan muoviseen pidikkeeseen kuin tavallisetkin...

 • Makunautinto 13.6.2010 18:55

  Itse syön Frian minipatonkeja aika usein,olen todennut erittäin hyviksi. Maista myös unikkosämpylöitä, ne ovat myös tosi hyviä!

1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  2 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  15 kuvaa

  Keskustelu
  77 viestiä, 7 aloitusta

  Kommentit
  54 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.3.2009 22:21

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s