MariJo

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8
 • Tietoa kaipailisin. 8.10.2018 22:23

  Jos olet jo käynyt tähystyksessä, niin mikä ongelma on mennä verikokeeseen? Eihän se kokeen ottamatta jättäminen asiaa auta, jos kuitenkin on epäily keliakiasta. Jos testi varmistaa sen, että sinulla on keliakia, niin ainakin tiedät ruokavalion olevan hoitokeino oireisiisi. Voit pyytää diagnoosin varmistuttua käynnin ravitsemusterapeutille. Tieto voi aluksi lisätä tuskaa, mutta ei siitä loppujen lopuksi ainakaan haittaa ole.

 • Gluteenittomuus ravintolassa 13.8.2018 19:29

  Aika monessa ravintolassa varoitellaan keittiön kontaminaatio-vaarasta. Itse olen syönyt, jos paikka vaikuttaa siistiltä ja henkilökunta asiantuntevalta. Joskus kyllä tulee tunne, ettei ravintola huolehdi ruuan gluteenittomuudesta parhaalla mahdollisella tavalla, ja olen lähtenyt kävelemään ennen tilausta. Ei ole kiva syödä, jos vatsassa kaivelee vähintään epäilys jauhopölystä.

 • Pojan 11v keliakia arvot 27.5.2018 22:00

  Keliakialiitto julkaisi listan vuoden 2018 gluteenittomista jäätelöistä, katso sieltä nettisivulta.

 • Pojan 11v keliakia arvot 27.5.2018 14:46

  Ja lisäyksenä, että kyllähän Suomessa keliakiamerkin saanut tuote on gluteeniton. Gluteenittoman kauran tietää sitten ajan kanssa kokeilemalla, sopiiko.
  Olethan liittynyt keliakialiittoon? Sieltä saa neuvoja ja vinkkejä ja löytyy apua myös vertaistuen löytämiseen.

 • Pojan 11v keliakia arvot 27.5.2018 14:42

  Samassa taloudessa normaali-ruokavalioisen kanssa on omat haasteensa. Minulla ja miehelläni on esim. omat margariinit ja juustot sekä leivänpaahtimet. Leivät ym. säilytetään eri kaapeissa. Kun ruokapöydässä on ruuat tarjolla, pitää olla tarkkana, ettei normi-leivät pölyä niiden päälle.
  Ravintolan buffetissa ei aina ole tuotteet loogisessa järjestyksessä, niin voivat kontaminoitua.

  Näitä juttuja on lukemattomia, mihin ei kiinnitä huomiota, ennen kuin itse tai lapsi on keliaakikko. Mutta pienten erehdysten kautta kuntoon, itse 14 vuotta keliaakikko ja vasta-aineet ok.

 • Gluteenitonta Kanarialla? 15.2.2018 09:09

  Viikko Cran Canarian Puerto Ricossa, ruuankin puolesta suosittelen. Jostain kumman syystä gluteenittomuus on siellä ravintoloissa tosi hyvin tiedossa. Monen ravintolan edessä on jopa kylttejä, missä gluteenitonta mainostetaan. Ravintoloiden ruokalistat ovat aika samantyyppisiä, mutta jokaisella on oman tyylisensä ruuat. Paella esimerkiksi on joka paikassa erilaisen makuista. Monessa ravintolassa saa gluteenitonta leipää valkosipulilla tai ilman. Kaupoissa on pienet valikoimat gluteenitonta, mutta kyllä niillä viikon tai kaksi pärjää.

 • Montako keliakian oiretta teillä on? 15.11.2017 22:08

  Ennen diagnoosia ainoa keliakian oire oli mulla närästys. Nykyään mahdollinen kontaminaatio tuntuu mulla nipistelynä vatsassa ja edelleen myös närästyksenä.

 • Tescon Free From -tuotteet S-ryhmän kauppoihin 30.5.2017 17:04

  Keksejä ostin, pakastimeen en älynnyt kurkistaa.

 • Täysin gluteeniton ruokavalio 8.3.2017 08:28

  Tulet siis käytännössä käyttämään juuri noita tuotteita, joissa lukee gluteeniton. Muistat vaan tarkistaa tuotteesta, sisältääkö kauraa, jos et sitä pysty käyttämään. Kyse siis puhtaasti tuotetusta kaurasta. Kaikki eivät pysty käyttämään myöskään vehmätärkkelystä, jota myös gluteenittomissa tuotteissa voi olla. Itse syön kaikkea, mikä gluteenittomaksi on merkattu.

 • Gluteeniton kotikalja? 23.12.2016 15:27

  Pitihän tätä näin jouluksi ostaa, Pohjanmaalta löytyi Tokmannilta. Aivan hyvää, sellaista kuin kotikaljan muistelin olevankin.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  2 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  15 kuvaa

  Keskustelu
  77 viestiä, 7 aloitusta

  Kommentit
  54 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.3.2009 22:21

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s