oranki

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4
 • Keliakia ja veganisimi 3.8.2013 00:11

  Aiheesta on jo yksi aikaisempi ketju: http://www.glu.fi/keskustelu/aihe/Kasvissy%F6nti+ja+keliakia/198/#viesti_1183
  eli kyllä meitä kasvissyöjiä ja vegaaneja löytyy.

 • Keliakia suvussa 7.6.2013 22:23

  Reetta kirjoitti:
  Onpas mielenkiintoisia havaintoja tuosta esikoisuudesta ja keliakiasta. Löytyisköhän tuohon joku tieteellinen selitys ?

  Mä oon varmaan sitten tällainen "musta lammas", kun olen kahdesta sisaruksesta se nuorempi ja keliaakikko. Ja myös sukumme ainoa tietojeni mukaan. Tosin en ole pitkään pitkään aikaan nähnyt esim. vähäisiä serkkujani, joten en ole tietoinen heidän mahdollisesta keliakiasta.

  Pikaisella tieteellisten artikkelien googlauksella, tuolle sattumalle ei löytynyt tukea. Löytyi jopa yksi ruotsalaistutkimus, jonka mukaan esikoisen riski keliakiaan on pienempi. Pidempi imetys näyttää pienentävän riskiä keliakiaan joidenkin tutkimusten mukaan ja mielenkiintoinen artikkeli oli se, että kesällä syntyneillä on suurempi keliakiaesiintyvyys (jos keliakia todetaan alle 2 vuotiaana).

 • Keliakia suvussa 7.6.2013 20:00

  Kari kirjoitti:
  Mielenkiintoinen havainto tuli hiljattain. Äitini oli kutsunut isän 80v synttäreille kaikki jälkikasvun. Ensi kertaa pariin kymmeneen vuoteen kaikki mun serkut koolla, ja jälkikasvua. Oli meitä vissiin 55 kälkättäjää illallisella. Kävi jutellessa ilmi, että mun kaksi vanhempaa serkkua oli todettu G-ruokaiseksi. Molemmat oli sisarusparven esikoisia. Heillä 2 ja 3 nuorempaa sisarusta. Mä olen sisaruksistani vanhin ja tod.näk ainut G-ruokainen. Mistähän tuokin juttu juontaa? Aika looginen yhteensattuma kuitenkin; Kaikki lapsiparven esikoisia.. onko vastaavia kokemuksia muilla?

  Sattumaa vai ei, olen esikoinen, samoin kaikki sukuni todetut keliaakikot (täti ja hänen lapsi) sekä pari keliaakikkokaveriani ovat myös joko esikoisia tai ainokaisia.

 • Gluteeniton kuskus 19.5.2013 20:25

  Jezu kirjoitti:
  Kertokaahan jotain hyviä couscous-resepetejä, kun tuli Tukholmasta hankittua paketti gluteenitonta kuskusta.

  Ja tärkeä muistutus vielä kaikille: tavallinen kuskus EI OLE gluteenitonta.

  Tabboullehia olen kaivannut, se on paras couscousruoka Tosin quinoalla tai hirssilläkin tulee ihan ok.

 • Keliaakikot lähtee Thaimaaseen! 28.3.2013 10:55

  Täällä muuten uudet ruotsalaisten tulokset: http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Paskmuster-okej-aven-for-glutenintoleranta/

 • Schärin leivät poistuneet S-ketjusta? 8.3.2013 18:31

  Suviih kirjoitti:
  oranki kirjoitti:
  Kyllä harmittaa tuo Schärin tuotteiden poistuminen Just syksyllä olin innostunut tummasta tattari/siemenleivästä, joka muistutti paljon 'normaalia' täysjyvärealia. Muissa kaupoissa en leipään törmännyt kun S-marketissa... Muita Schärin tuotteita ei tosin ole ikävä.

  Schnitzerillä näkyi olevan vastaava tuote, näin Citymarketissa myynnissä. Tosin en ole maistanut, niin mausta en tiedä.

  Testasin tuota Schnitzeriä, mutta ei ole niin hyvää kuin se Schärin Vollkornbrot.

 • Missä matkaillut keliaakikkona? 28.2.2013 20:24

  Lisätääs omaan listaan Ranska, Sveitsi, Meksiko, Guatemala, Belize, Honduras.

 • Keliakia telkkarissa 28.2.2013 20:21

  Ootteko huomanneet, että Suomen selviytyjissä Pia (?) on keliaakikko?

 • Schärin leivät poistuneet S-ketjusta? 28.2.2013 20:19

  Kyllä harmittaa tuo Schärin tuotteiden poistuminen Just syksyllä olin innostunut tummasta tattari/siemenleivästä, joka muistutti paljon 'normaalia' täysjyvärealia. Muissa kaupoissa en leipään törmännyt kun S-marketissa... Muita Schärin tuotteita ei tosin ole ikävä.

 • Työnantajan kustantamat tarjoilut 21.6.2012 21:00

  Itse saan aina gluteenittoman vaihtoehdon ilmoittamalla. Pari viikkoa sitten oli yhdet eläkekahvit, muilla mansikkakakkua ja mulla suklaakakkupala, jota monet normi-ihmiset kuolaten kadehtivat. Jos teillä tilataan jostain tarjoilupalvelusta kakut valmiiks, niin gluteeniton (esim. leivos) ei pitäis olla mikään iso juttu. Jos joku käy ne hakee kaupasta, niin onhan se sit isompi vaiva, mut voihan se ostaa vaikka kerralla enemmän pakkaseen ja sulle on jatkossakin tarjoilut valmiiks (eikä silloin ole suhteessa ees niin kallista)!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  12 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  2 kuvaa

  Keskustelu
  35 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2010 14:39

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s