oranki

Keskusteluviestit

1 2 3 4
 • Lisää gluteenittomia oluita 20.6.2012 20:00

  Avopuolisko osti Lidlin Nobelaner kesäolutta, ja sanoi että maistuu melko paljon Kukko lagerille. Pikaisella googletuksella selvisi, että valmistaja on tosiaan Laitilan Wirvoitusjuomatehdas. Hmm... oliskohan se sitten jopa gluteenitonta (on tosin laimeampaa prosenteilta kuin Kukko) eli uskaltaiskohan sitä juoda??

 • Helsingin pitsapaikat 8.6.2012 22:10

  Tänään tuli testattua White Ladyn gluteeniton pitsa Manskulla (Meilahti). Tuntui olevan Semperin valmispohja. Vähän tummaksi paistettu, mut ok.

 • Ravintolapäivässä gluteenitonta! 15.5.2012 20:40

  Jezu kirjoitti:
  Laura kirjoitti:
  Herkullisia gluteenittomia kakkupaloja luomuna, kahvin ja teen kera kotipatiolla.

  http://www.restaurantday.org/?r=liki-mine-gluteenitonta

  Jee! Mahtaako olla Ravintolapäivän ensimmäinen gluteenitonta tarjoava ravintola?

  Aiheesta on keskusteltu Glu.fi:ssä jo aiemminkin: Pop up ravintola

  Kyllä ravintolapäivässä on useammassakin paikassa gluteenitonta tarjolla: http://www.restaurantday.org/?site=0&post_type=restaurant&s=gluteeniton+OR+gluteenitonta+OR+gluteenittomia&rday=2012-05-19&map=0 ja on ollut aiempia ravintolapäivinä. Marraskuussa söin gluteenittomia mokkapaloja ja vohveleita pop-up ravintolassa.

 • Gluteeniton Intia? 23.4.2012 22:16

  Intia on keliaakikko-kasvisyöjän paratiisi (varsinkin Etelä-Intia) ja kyllä muualtakin Intiasta saa aina jotakin syömistä. Ainakin dalia ja riisia. Mainitsemistasi paikoista en ole käynyt kuin Delhissä, mutta muutoin reissannut aika ympäri Intiaa useampia kuukausia. Ja olen myös kasvissyöjä. Yleensä löytyy aina jostain veg-ravintola.

  Tosiaan jos jättää naanit syömättä ja muutkin leivät (paitsi etelässä voi syödä dosaa, appamia, idliä ja vaikka mitä) ja jos varman päälle ottaa niin kaikenlaiset kasvispihvit ja pallerot joissa saattaa olla gluteenijauhoja, mutta ei edes aina ole.

  Samoja ruokia löytyy osin kuin Suomen intialaisista ravintoloista (tosin vähän erilaisia) ja lisäksi paljon 'uusia herkkuja'! Oi, ihan vesi tuli kielelle kun muistelin intialaisia ruokia...

  Vehnä on hindiksi rawa/rava. Ja englantiahan puhutaan aika yleisesti.

 • Gluteeniton Vietnam? 17.4.2012 21:47

  Kun olin aikoinaan Vietnamissa, en tiennyt vielä olevani keliaakikko.

  Mutta kuten useimmissa Kaakkois-Aasian maissa, gluteenia käytetään aika vähän. Tietty patonkeja ja vehnä/munanuudeleita ei voi syödä, mutta useimmat nuudeliruuat on riisinuudeleista, kuten kansallisruoka 'pho'. Tosi maukkaita ruokia Vietnamissa ylipäätään, käytetään paljon tuoreita yrttejä. Herkkua on erityisesti tuoreet kevätkääryleet (riisipaperista). Niitä tulee tehtyä usein kotonakin, papereita saa aasiakaupoista.

 • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 10.2.2012 19:42

  Aitoja makuja -kaupassa Töölössä muuttomyynti. Paljon gluteenittomia tuotteita -30% ja muita erikoisruokavalioita.

 • Keliakia lehdissä 1.2.2012 20:38

  Glutti kirjoitti:
  Löytyykö tästä "lisägluteenialtistuksesta" syy Suomen suurille keliaakikkomäärille mielummin, kuin kehittyneistä tutkimusmenetelmistä? Suomessa on ennenkin tungettu vaikka mitä ruokaan ja melkein veteenkin ( 80-luvun fluoriajatus ). Eikö tällaisista linjauksista pitäisi oikeasti kertoa kuluttajille??

  Tämmönen ainakin löytyy: http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/ts+karppausleipa+voi+vauhdittaa+keliakiaa/a722552

 • Missä matkaillut keliaakikkona? 8.12.2011 20:06

  Päivitystä omaan listaan: Intia, Sri Lanka, Egypti. Etelä-Intia on muuten kasviskeliaakikon ihannepaikka, monenlaista leivonnaista ilman vehnää. Masala dosat, idlit ja vadat, nam.

  Ja ihan hyvin puoli vuotta pärjäsi Aasiassa ilman leipää ja joka päivä riisiä syöden.

 • Vuoden 2011 gluteeniton tuote 30.11.2011 22:17

  donna kirjoitti:
  En ole ennen kyseisestä tuotteesta kuullutkaan, mistäköhän sitä voisi ostaa?

  Näitä saa ainakin Ruohonjuuresta Helsingissä. Ostin kahdenlaisia, ja hyviä olivat. Etenkin kuminalla maustetut olivat herkkuja! Aika arvokkaitahan ne on, ja tuli syötyä melkein kaikki kerralla

 • Moilanen käyttää palmuöljyä 16.8.2011 20:29

  Huomasin asian aikoinaan kun gluteenittomia leipiä 'piti' alkaa syömään.

  Laitoin asiasta palautetta Moilaselle, ja sain tämän vastauksen
  "Joudumme koko ajan pohtimaan mitä raaka-aineita käytämme tuotteissamme. Joihinkin tuotteisiin on käytettävä normaalia öljyä paksumpaa rasvaa. Tämä onnistuu käyttämällä palmu- ja rypsiöljyn seosta. Toinen vaihtoehto olisi kovetettu öljy, jolloin pääsisimme eroon palmuöljystä. Kovetettuja rasvoja kuluttajat eivät tällä hetkellä kuitenkaan halua käyttää, joten palmuöljyn poistaminen ei onnistu."

  Kumma juttu, että muilla firmoilla onnistuu tehdä (parempaa) leipää ilman palmuöljyä. No olen äänestänyt valinnoilla, ja Moilasen tuotteita en kotiin ole enää ostanut.

1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  12 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  2 kuvaa

  Keskustelu
  35 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2010 14:39

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s