porajata

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Väärä positiivinen verikokeista? 11.12.2014 12:09

    Aniemi kirjoitti:
    Moro
    Minulla epäiltiin ärtyneen suolen oireyhtymää. Lääkäri kuitenkin lisäsi keliakia verikokeen pyynnöstäni. Vasta-aine arvoni oli 120 (0-7 viitearvo). Nyt terveyskekskukseen aika vuodenvaihteessa, josta ilmeisesti lähete erikoissairaanhoitoon tähystykseen.

    Ilmeisesti verikokeissa on suuri "väärän negatiivisen" riski. Mutta onko millään tavalla väärän positiivisen riskiä?

    Kun nuo oireet viittavat myös ärtyneen suolen oireyhtymään. Esim. kuivahedelmät tuntuvat aiheuttavan suuret kivut. Tai sitten vain sattumaa.

    Keliakiassa oireet aina epämääräisiä.
    Minulla oli vasta-aine n. 50 kun eka verikoetulos tuli ja tähystyksessä keliakia todettiin.
    Mielestäni yli 95% varmuus verikokeella

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 6.12.2014 16:51

    Jezu kirjoitti:
    porajata kirjoitti:
    Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...

    Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen

    HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissa

    Oho, kaikkea keksivät

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 5.12.2014 09:40

    Jezu kirjoitti:
    porajata kirjoitti:
    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

    Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa

    Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.

    Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 3.12.2014 10:57

    http://kauppa.ruohonjuuri.fi/gluteenijauho/VANTAS-124001/dp
    Gluteenijauho syntyy tuossa prosessissa ja sitäkin myynnissä

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 3.12.2014 09:55

    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

  • Hirssi 1.11.2014 17:08

    Kalmia kirjoitti:
    Hirssin ystävä ilmoittautuu!
    Hirssipuuro menee aamuisin (en voi syödä kauraa), mutta mitä muuta ihanaa hirssistä voisi tehdä?

    Syöttekö te muut hirssiä?
    Muistuttaa niin ihanasti mannapuuroa

    Vihdoin tuli ostettua ja puuro tuli keitettyä.
    Ensikokemuksena marjakeiton kera todella hyvää.

  • Kontrollikäynti! 16.10.2014 19:12

    Eikös nyt ole suunnitteella,että pelkkä verikoe riittäis ?
    Eli jos ei vasta-aineita niin ei tulehdustakaan.

  • Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? 3.9.2014 17:23

    Tallulah kirjoitti:
    Missä Lidlissä myytävissä pakastevihanneksissa on gluteenia? Viimeksi kun kävin Lidlissä, selasin kaikkien vihannespussien tuoteselosteet eikä yhdessäkään ollut gluteenia.

    Onko jonkun muun ketjun vihanneksissa gluteenia ?, itse en myöskään ole löytänyt....

  • Gluteeni pienissä määrin 14.7.2014 19:40

    Älä leiki gluteenilla

  • Mukavaa ihanaa juhannusta !! 20.6.2014 17:15

    Hauskaa Juhannusta 2014

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    2 vinkkiä

    Tuotteita
    2 tuotetta

    Kuvia
    2 kuvaa

    Linkkejä
    6 linkkiä

    Keskustelu
    460 viestiä, 27 aloitusta

    Kommentit
    63 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    17.3.2009 18:50

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,07s