Hemoglobiini

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Kuutti 10 viestejä27.9.2009 12:26

    Minulla on ollut keliakian oireita, mutta hyvä hemoglobiini. Onko mahdollista, että hemoglobiini on hyvä (137), vaikka olisikin keliakia?

    Tein apteekin testin, joka näytti todella himmeästi postitiivista.

  • Siukku13 60 viestejä27.9.2009 14:22

    Ei mulla ole koskaan ollut ongelmia hemoglobiinin kanssa. Paitsi raskausaikana, mutta se onkin normaalia. Aina on ollut siellä 120-130 kieppeillä, mutta nyt synnytyksen jälkeen ja reilu puolivuotta dietin aloituksen jälkeen olikin sitten jo 150.

  • Kuutti 10 viestejä27.9.2009 15:45

    Kiitti Siukku13 vastauksesta! Onkohan täällä muita, joilla ollut hyvä hemoglobiini?

  • Kuutti 10 viestejä27.9.2009 15:47

    Kokeilin pari päivää gluteinittomalla ja tuli jo siitä paljon parempi olo. Voikohan se vaikuttaa niin nopeasti? Sitten luin jostain täältä, ettei saisi aloittaa gluteinitonta ennen lääkärin tutkimusta, joten tänään söin taas ruisleipää.

  • Jezu  Ylläpitäjä27.9.2009 17:21

    Kuutti kirjoitti:
    Kiitti Siukku13 vastauksesta! Onkohan täällä muita, joilla ollut hyvä hemoglobiini?

    Minulla oli ainakin ihan normaalit lukemat kun keliakia todettiin. Ensin tehtiin siis normaalit verikokeet ja vasta myöhemmin selviteltiin keliakian mahdollisuutta vatsavaivoihin.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Mainos

  • Kari 364 viestejä27.9.2009 21:39

    Mulla oli monesti verenluovutuksen yhteydessä hgb alhaalla. Rautatabletteja syömään, ja nousi hyväksyttäväksi. Kaukaa viisaana tuosta olisi voinut päätellä, että miestä vaivaa jokin. Niin vaivasikin sitten kun oikein todella syynättiin

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • Kuutti 10 viestejä28.9.2009 12:45

    Hei Jezu, muistatko vielä hb lukemiasi?

  • porajata 460 viestejä28.9.2009 14:18

    Noin mulla HB on kehittynyt(viitearvo=134-167);

    2004=137
    2005=138
    2006=141
    2007=147
    2008=146
    2009=148

    keliakia todettin 2006, 1990 luvuilla arvot olivat vielä kunnossa mutta oireiden tultua laskivat tuonne 130 tasolle

  • Kuutti 10 viestejä28.9.2009 17:55

    Pojaratalla onkin tulokset muistissa pitkältä ajalta. Kävin katsomassa noi hb arvot tuolta, ja huomasin, että naisten arvot ovat alhaisemmat. Eli tuo minun 137 on hyvä.

    * Miehet: 134–167 g/l
    * Naiset: 117–155 g/l

  • Kuutti 10 viestejä30.9.2009 12:47

    Löysin viime joulukuulta hb tuloksen, joka oli 141, eli oli ainakin vähän tippunut.

  • porajata 460 viestejä30.9.2009 18:48

    porajata kirjoitti:
    Noin mulla HB on kehittynyt(viitearvo=134-167);

    2004=137
    2005=138
    2006=141
    2007=147
    2008=146
    2009=148

    keliakia todettin 2006, 1990 luvuilla arvot olivat vielä kunnossa mutta oireiden tultua laskivat tuonne 130 tasolle

    Niin muuten löysin 2002 lukemankin ja se oli 145

    eli silloin ei tainnut vielä olla oireitakaa...

    Oireita taisi olla juuri 2003-2006 välillä

  • Aaty 7 viestejä30.9.2009 21:04

    158 taisi minun hb olla, pari viikkoa diagnoosin jälkeen mitattu. D vitamiini ja kalsium oli viitearvojen alapuolella, mutta ne ois varmaan ollut ilman keliakiaaki. Nyt kovasti koitettu kalsiumlisää popsia pilleristä

  • Harri79 9 viestejä1.10.2009 19:50

    Mulla 15v sitte (10-15vuotiaana) oli aina alhainen hb. Söin rautakuureja koko ajan käytännössä..sitten 15vuotiaana äidiltäni todettiin keliakia ja samantien multa perään. Suolistokeliakiakin lisäksi armeijassa todettiin ihokeliakia. Toteamisten jälkeen hb arvo on huidellut 160-180 välillä!
    Ja kroppa kiittää

  • Jezu  Ylläpitäjä28.11.2009 22:30

    Kuutti kirjoitti:
    Hei Jezu, muistatko vielä hb lukemiasi?

    Vastataanpa edes tälleen hieman myöhässä eli en muista tarkkoja lukuja, mutta ne olivat ns. normaalit.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Kuutti 10 viestejä29.11.2009 09:00

    Minulta ei löytynyt verikokeissa keliakiaa. En silti voi syödä viljatuotteita, koska niistä tulee pahoja oireita. Olen nyt siis gluteinittomalla ruokavaliolla, vaikkei keliakiaa ole todettu. Lääkärikin kehotti välttämään viljoja, vaikkei keliakiaa ole, jos kerran tulee oireita.

  • Kiipuli 90 viestejä29.11.2009 11:51

    Keliakia ei aina näy verikokeessa! Skopia on ainoa varma keino saada diagnoosi. Sinuna pyytäisin vielä sitä skopiaa. On tämä gluteeniton dietti sen verran elämää vaikeuttava, eten suosittele että kukaan aloittaa sitä syyttä.

    Jos skopia on puhdas, ja oireita tulee, voisi varmaan olla kyseessä hiivasyndrooma, joka ei parane gluteenittomalla dietillä vaan siinä pitää poistaa paljon muitakin ruokia ruokavaliosta (sokeri, hiiva, valkoiset jauhot)

    Mikä verikoe se oli? Varsinkin jos oli vain igA-testi, niin älä luota siihen. Monella keliaakikolla in igA-puutos tai vaje, jolloin kyseinen testi näyttää väärää negatiivista.

  • Kuutti 10 viestejä29.11.2009 12:23

    Kiitos Kiipuli kommentista! En tiedä mikä koe se oli. Lääkäri sanoi puhelimessa ainoastaan tuloksen, joka oli nolla. Sanoi, että ei tarvitse skopiaa. Sen voisi saada varmaan yksityisen kautta? Onkohan kallista yksityisellä puolella?

  • Pulla 267 viestejä29.11.2009 15:08

    Vajaa 300 euroa oli yksityisellä vajaa kaksi vuotta sitten. Toinen keino "saada" diagnoosi on ihokoepala, jos on ollut vähänkään iho-oireita. Sen ottaa ihotautilääkäri.

  • Kari 364 viestejä29.11.2009 16:14

    Minä suosittelen työterveyden kautta verikoetta. Kukaan ei esitä laskua, ja kannattaa pyytää omien epäilyjen mukaan kokeet. Mulla ainakin oli omatoimisuudesta kovasti-paljon apua kun itsepintaisesti asiaa vein eteenpäin. Keliakiaksi paljastui

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • Kari 364 viestejä21.1.2010 23:39

    Kävin verenluovutuksessa eilen. Syönyt G-ruokia säntillisesti, ja tuli Hgb 158, uusi ennätys. Olin oikeastaan tosi tyytyväinen. Homma menossa oikeaan suuntaan. Mulla oli edellinen luoutus joskus 2008 alkuvuodesta.
    Sitten luovutusta sotki ensin tähystys "puudutuspäällä", 6kk karenssia. Sitten puudutusleikkaus selästä ihon pinnasta. 6 kk lisää. Sit kävin uusintatähystyksessä 2.9.09. Taas karenssia...nyt 4kk. Sitten vielä flunssa. Puhtain paperein pitkästä aikaa. Aikaisemmin mulle aina lykättiin käteen rautatabletteja ennen seuraavaa luovutusyritystä. Nyt tuntuu onnistuvan G-ruokavaliossa pysymällä
    Ois kiva kun te laittaisitte ittestänne jotakin nimimerkin lisäksi, ois helpompi analysoida kertomuksia

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • Nuutti 56 viestejä23.1.2010 13:14

    Mä en tiedä mikä mun Hgb on ollut ennen keliakiaa, mutta nykyään se on 115 kieppeillä. Rautakuuri auttoi, mutta kun sen lopetti niin myöhemmin palasi samalle tasolle.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2019 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,059s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat Glu.fin sisäpiiriin, liity Gluteeniton-ryhmään Facebookissa!



Ei kiitos, olen jo mukana!