Reetta 

Forum messages

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 • Vuohelan Herkku Yhteishyvässä 08/08/2012 8:49 PM

  Minäkin huomasin jutun kun lehti tuli ja piti laittaa tänne, mutta unohtui.

  Ei ole muuten kuulunut Vuohelan mahdollisesta muutosta pois Hartolasta mitään uutta. Onkohan se muuttoajatus jo haudattu ?

 • Lakialoite 08/08/2012 8:46 PM

  Kyllähän tuo 3,40 euron korotus on turhan pieni. No, sillä taitaa saada just yhden näkkäripaketin. Vuosittaiset indeksikorotukset on sitten muutamia kymmeniä senttejä/vuosi. ruuan hinta menee edellä, minkä kerkiää.

  Näyttää olevan lääkekorvauksetkin pienenemässä 42 prosentista 35 prossaan. Tuo taitaa mennä sitten samoihin prosentteihin.

 • Leipätarjonta ravintoloissa 08/04/2012 9:12 PM

  Heinolassa Kettu ja kana ravintolassa saa ruuan kanssa gluteenitonta leipää, en tiedä millaista. Lisähinta on 2,70 euroa eli aika huikea.

 • Voiko olla keliakia vaikka apteekin testi nega? 07/21/2012 9:22 PM

  Jos epäilet sairastavasi myös ihokeliakiaa, kannattaisi pyytää tuo koepala ihosta. Se otetaan terveeltä iholta ja kuvittelisin, että siinä tutkimuksessa näkyisi ihokeliakia, vaikka oletkin ollut gluteenittomalla. En ole kuitenkaan varma asiasta.

 • Mukavia tilanteita 07/21/2012 9:18 PM

  Puolitoista viikkoa sitten mentiin porukalla Vienan Karjalaan ja matkalla poikettiin Tiinan tuvassa Jyväskylän ja Kuopion puolivälissä. Kyselin, mitä löytyy gluteenittomana. Suolaisena saisi täytetyn sämpylän, joka täytetään asiakkaan odottaessa, kuten tavisten sämpylätkin. Ei siis mitään vitriinissä seisoneita muoviin käärittyjä sämpylöitä. Makea vaihtoehto oli kakkupala, joka vastasi kolmea kakkupalaa ja siihen lisukkeeksi tuoreita mansikoita. Oli oikein hyvä eikä ollut gluteeniton-lisää hinnassa.

  Takastullessa vajaan viikon päästä poikettiin taas kahville ja kun menin tiskille, niin tuo Tiina sanoi heti "niin, se oli sitä jauhotonta". Olin hämmästynyt, kuinka joku voi muistaa noin hyvin tuon gluteenittomuuden, kun paikassa käy taatusti satoja ihmisiä päivässä. Tuossa Tiinan tuvassa kannattaa poiketa, jos ajaa välillä Jyväskylä-Kuopio. Nettisivutkin löytyy.

  Vienan karjalassakin viljattomuus on jotenkin tunnettu. Eka kotimajoituksessa Vuokkiniemellä oli aamiaisella tarjolla riisipuuroa ja tuolla Rosalla, jossa majoituttiin, oli joku suomalainen sukulainen/tuttu, jolla on omat leivät mukana, joten mun leivät eivät herättäneet ihmetystä. Jyskyjärven majoituksen emäntä teki riisiletut ilman jauhoja minulle ja muille sitten jauhoilla lisättynä. Sielläkin kysyttiin, onko jotain, mitä ei voi syödä.

  Hengissä on selvitty siis neljän päivän Vienan karjalan reissustakin. Omat leivät meni kyllä aika tarkkan.

  Laitetaas vielä yksi mukava juttu. Eka kertaa leivoin töihin. Tein tuon "marjapiirakka tattarista" tosin raparperista. Työkaverit kehuivat kovasti maukkaaksi; enemmän makua kuin jossain vehnäjauhomössössä. Vähän nimittäin jännäsin, kun yleensä ihmiset vierastaa tattarin makua. Tosin lisukkeena oli vaniljakastiketta/vaniljajätskiä.

 • Leipätarjonta ravintoloissa 07/21/2012 9:00 PM

  Lomareissulla tuli poikettua Kuopiossa Puijon majassa syömässä lounas seisovasta pöydästä. Tarjolla oli Rollfoodsin leipäviipaleet 2 kpl pakkaus. Nuo Rollfoodsin tuottet on ihan ok makuisia. Tuo Puijon maja oli muutenkin ihan positiivinen kokemus. Ruokalistassa merkattu hyvin gluteenittomuus.

  Ja mikä parasta. Jälkkäri oli ei-gluteeniton (suklaamousse). Kysyin tarjoilijalta, saisiko tilalle jotain gluteenitonta jälkkäriä. Sain valkata, millaisen jätskiannoksen haluan moussen sijasta. Muut porukan jäsenet katteli kateellisena mango-meloni-jätskiannostani, joka olikin paljon herkullisemman näköinen kuin tuo mousse.

  Noita Rollfoodsin leipiä/sämpylöitä oli viime kesänä tarjolla myös Hotelli Leikarin lounaspöydässä. Leikari on Kotkassa.

 • Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen 07/10/2012 11:48 AM

  Ihokeliakia on siitä kurja, että siihen ei välttämättä liity vatsaoireita lainkaan, kuten itsellänikin on ollut tilanne, vaikka suoli olikin ihan sökö. Gluteeniton tarjonta tuolloin yli 30 vuotta sitten oli kutakuinkin olematon.

  Kattelin Keliakialiiton sivuja ja noita Ray:n tukemia nuorten (16-28 v) sope-kursseja, joita menee ilmeisesti yksi vuodessa; tänä vuonna maaliskuussa. Itse olen käynyt aikuisten sopeutumisvalmennuskurssin ja suosittelen kyllä kurssia. Saa uutta tietoa ja vertaistukea. Kannattaa seurata Keliakiliiton sivuja ensi vuoden kursseista, jotka varmaan jo syksyllä-loppuvuodesta on siellä kerrottu hakuohjeineen.

 • Kauppojen hintataso 07/10/2012 10:10 AM

  Täällä kanssa yksi S-kauppalainen.

  Täällä K-kauppa on vain K-market, jonka valikoimat on tosi suppeet. Maitotaloustuotteet on K-kaupoissa todella kalliita. Ellen ihan väärin muista, maito maksaa 90 senttiä tai vähän yli eli yli kymmenen senttiä enempi kuin S-Marketissa. Jogurtit on todella kalliita. Tarjoustuotteet, esim. Almondy-kakut loppu, jos et ole heti klo 7 kaupan ovella. Gluteeniton valikoima todella pieni ja oli nyt näköjään hajautettu normitavaroiden sekaan. Sitä vitosen plussaseteliä saa meikä kerätä monta vuotta.

  S-kaupoissa on koko ajan jomman kumman, Valion tai Ingmanin jogurtit tarjouksessa 29 senttiä/purkki ja mäkin niitä aika lailla syön. Bonuksista kertyy muutama kymppi vuodessa, kun huomioi että bonusostoihin käy myös Silmäasemalta hankitut rillit, jotka näillä vahvuuksilla maksaa aika lailla ja myös sähköenergia Lahti Energialta. Osuuspääomallekin tulee tuo kympin korko vuodessa.

  Siis ehdottomasti S-kauppa.

 • Ikäviä tilanteita 07/09/2012 6:03 PM

  Tässä tulee jatkoa 3.7.2012 viestiin. Olen nyt odotellut toista viikkoa vastausta palautteeseeni, jonka laitoin tuonne Siltasaaressa sijaitsevaan kahvilaan. Ajattelin, että jos saan asiallisen, pahoittelevan vastauksen palautteeseeni, en laittaisi kahvilan nimeä tänne.

  Vastausta palautteeseen ei ole kuulunut, joten vinkkinä, että välttäkää kahvilaa Cafe Kailas Heinolassa, jos haluatte kahvin kanssa syötävääkin. Paikallislehden tekstaripalstan mukaan tuo jäätelökin on luvattoman usein loppu.

 • Ikäviä tilanteita 07/03/2012 8:28 AM

  Heinolaan avattiin pari viikkoa sitten uusi kahvila keskellä kaupunkia olevaan saareen, Siltasaareen. Kävin tutustumassa ja kyselin, mitä löytyy gluteenittomana. Vastaus oli, että ei ole mitään gluteenitonta, laktoositonta tai sokeritonta. No otin sitten pelkän kahvin, 2 euroa. Sanoin tarjoilijalle, että kyllä gluteenittomat ihmisetkin haluavat syötävää ja onhan meitä yksi sadasta (tai enemmänkin). Toisesta myyntipisteestä hain sitten jätskin kahvin kaveriksi.

  Laitoin kahvilaan netin kautta palautetta perjantai-iltana, mutta eipä ole tullut vastausta. Laitoin palauteviestiin, että taatusti mainostaisin paikkaa glu.fi palstalla, mikäli siellä olisi gluteenitonta tarjontaa. Paikkana tuo on niin upea, että kehtaisi sen puoleen mainostaa.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  7 tips

  Products
  10 products

  Links
  16 links

  Forum
  719 messages, 11 topics

  Comments
  186 comments

  Registration time
  02/12/2009 6:42 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,02s