Reetta 

Forum messages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Gluteeniton Budapest? 07/12/2013 9:34 AM

  Pitäisiköhän Jezun siirtää tämä Semper-keskustelu omakseen, kun se ei nyt mitenkään liity alkuperäiseen aiheeseen, Budapestiin ?

  Aurinkoista päivää kaikille.

 • Pöyristyttävät keliaakikkomatkaajat 06/21/2013 3:52 PM

  Onko ollut Iltasanomissa korjausta tai pahoittelua jutun johdosta ?

  Itsekin olen antanut työhistoriani aikana monta lehtihaastattelua paikallislehdelle ja alueen lehdelle ja yhtään juttua en ole päästänyt lehteen ennenkuin olen itse oikolukenut sen ja korjannut virheet pois. Tämä ihan vinkiksi muillekin, jotka lehdistön kanssa on tekemisissä.

 • Moilas mustikkapiirakka tarjouksessa 06/13/2013 9:13 PM

  Mikäs tuon normaali hinta on ? Kun ei ollut mainoslappuseen laitettu sitä ensinkään.

  Täällä vaan tuppaa nuo Cittarin tarjoukset olemaan aika usein olemaan loppu vaikka tarjousaikaa onkin jäljellä. Palautetta on kyllä mennyt.

 • Keliakia-luukato 06/12/2013 8:39 PM

  Osteoporoosi/-penia on varmaan meidän varttuneempien keliaakikoiden ongelma, joilla keliakia on saattanut muhia pitkäänkin ennen toteamista. Kannattaa kuitenkin sekin tautimahdollisuus pitää mielessä, vaikka ei piruja maalaisikaan seinille.

  Itselläni tehtiin keliakiatutkimuksia vuonna 2006 (mm. valtava määrä verikokeita) ja nyt jälkikäteen arvioiden mm. D25-arvo oli luvattoman alhainen. Kukaan ei kuitenkaan kehottanut syömään D-vitamiinia !

  Osteopenia-diagnoosi tuli täytenä yllätyksenä olkavarren murtuman yhteydessä 2008, kun PHKS:n päivystyspolin lääkäri kehotti asiaa selvittämään. Työterveyshuollosta lähete luuntiheysmittaukseen ja osteopeniahan sieltä löytyi.

  Nyt sitten kalkki-D:n lisäksi "luulääke" menossa kolmatta vuotta ja parempaan päin ollaan menossa. En kuitenkaan kauheen mielelläni rypäse talviliukkailla enkä muutenkaan, sen verran tuo tauti on mielessä.

 • Praha 06/09/2013 2:36 PM

  Menepäs tuonne "matkalla"-osioon ja rullaat sivun alalaitaan. Sieltä löytyy celiactravel.com:n tulostettavat kielikäännökset jos vaikka millä kielellä. Varmaan suunnilleen samat tekstit kuin enkunkielisessäkin?

 • Keliakia suvussa 06/07/2013 9:33 PM

  Onpas mielenkiintoisia havaintoja tuosta esikoisuudesta ja keliakiasta. Löytyisköhän tuohon joku tieteellinen selitys ?

  Mä oon varmaan sitten tällainen "musta lammas", kun olen kahdesta sisaruksesta se nuorempi ja keliaakikko. Ja myös sukumme ainoa tietojeni mukaan. Tosin en ole pitkään pitkään aikaan nähnyt esim. vähäisiä serkkujani, joten en ole tietoinen heidän mahdollisesta keliakiasta.

 • Keliakia-luukato 06/01/2013 12:10 PM

  Itse olen niitä osteoporoosia sairastavia, joihin varsinainen "luulääke" on purrut hyvin. Kolmas lääkevuosi menossa ja arvot on petraantuneet. Pelkkä kalkki-D ei mulle riittänyt. Niin ja luuliikuntaa yritän kanssa harrastaa, että luut saisi tuota tärinää ja liikettä.

 • Ikäviä tilanteita 06/01/2013 12:04 PM

  Pari viikkoa sitten olin eräässä eteläisen Suomen kylpylässä. Siellä kohtasin vähän asennevammaa. Meillä oli myös ravitsemusterapeutin luento ja hän kyseli, onko kurssilaisissa keliaakikoita ? No pari löytyikin ja seuraavaksi hän kyseli, miten gluteeniton pelaa ? Sanoin, että suhtkoht hyvin, mitä nyt gluteeniton leipä olisi parempaa vähän mikrotettuna. Rav. terapeutti sanoi, että ilman muuta voi pyytää lämmittämään leivät. Seuraavalla kerralla tuumasta toimeen, pyysin ihan nätisti, että saisiko leivät hetkeksi mikroon. Vastauksesi sain "ne on kyllä ihan tuoreita", Puolella sanallakaan en ollut sanonut niitä vanhoiksi! No sain ne lämmitetyksi. Gluteeniton levite ilmestyi vasta neljäntenä päivänä tarjolle.

  Päivällisellä kyselin gluteenittomia lettuja. No ei ollut, "siellä on kiisseliä", sain vastaukseksi. Olin vähän tyytymättömän näköinen, jolloin seuraavaksi "no sitten on jäätelöä - jos se sitten käy". Sain ihan mukavan jätskiannoksen lopulta. Ilmeisesti tällä henkilöllä oli käsitys, että kaikilla keliaakikoilla on myös laktoosi-intoleranssi ?

  Muuten tuolla oli lounas- ja päivällispöydässä hyvin merkitty gluteenittomuus.

  Seuraavalla kurssijaksolla lokakuussa alan kysellä myös gluteenitonta puuroa aamiaisella. Siihenkin ravitsemusterapeutin mukaan on täysi "oikeus".

 • Se on kesä nyt! 06/01/2013 11:45 AM

  Vihdoin kesä - ihan allakan mukaankin. Lapissa rikottu eilen lämpöennätykset, yli 30 astetta. Maallikkoennustajat on lupailleet ihan mukavaa kesää, parempaa kuin viime kesä. Toivottavasti olisikin.

  Hyttysiä ihan kamalasti ja ne mokomat on hereillä jo aamukuudelta, kun olen tällä viikolla kolmena aamuna saanut herättyä aamulenkillä. Päänahkassa kunnon pahkuroita, vaikka allergialääkettä jo otettu etukäteen.

  Loma alkaa heinäkuun alussa.

 • Keliakiamessut 2013 06/01/2013 11:41 AM

  Ihan mukavat messut. Pääsi maistelemaan uutuuksia, joita ei varmaan tänne sivu-Suomen kauppoihin tule aikoihin.

  Paikallisyhdistys vaan oli varannut vähän turhan paljon aikaa olla messuilla. Kuudeksi tunniksi ei oikein ollut ohjelmaa ja katsottavaa.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  7 tips

  Products
  10 products

  Links
  16 links

  Forum
  719 messages, 11 topics

  Comments
  186 comments

  Registration time
  02/12/2009 6:42 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s