Masennusta ja käytöshäiriöitä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä8.10.2008 15:46

  Löysinpä sattumalta tällaisen vanhan uutisen liittyen lasten ja nuorten keliakiaan:

  Nuorten hoitamaton keliakia lisää masennusta ja käytöshäiriöitä

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • MaarE 1 viesti9.1.2009 13:27

  Toivottavasti ihmiset älyävät käyttää lapsiansa joskus edes verikokeissa, ei sitä tiedä vaikka lapsella olisi keliakia yms.

 • Mainos

 • Bakku-shan 19 viestejä9.3.2009 21:13

  Mulle sanoi lääkäri jo vuonna 1987, vaikka olin silloin jo aikuinen, että keliakiaan usein liittyy masennus, ja usein keliaakikoilla on myös ongelmia kilpirauhasen kanssa, minullakin todettiin samalla krooninen autoimmuunityreoidiitti, joka on nyttemmin muuttunut struumaksi. Struuma myös alitoimiessaan aiheuttaa masennusta. Lisäksi luustoon vaikutus näkyi mulla myös otsalohkossa, jossa todettiin surkastumaa, koska olen sairastanut keliakiaa koko ikäni. Tuo viimeksi mainittu vaiva on pahin, koska siihen ei enää masennuslääkkeetkään auta, eli siis tuo otsalohkon atrofia aiheuttaa masennusta. Siis monenkirjavia ovat aiheet masennusten takana. Olen samaa mieltä, että jos on pieninkin vaara, että lapsella on keliakia, niin kokeita otattamaan vaikka vähän liikaakin kuin ei ollenkaan, tuhot ovat liian suuret, jos ei hoideta ajoissa.

 • Sussu 97 viestejä24.3.2009 17:52

  Minusta mielenkiintoista myös se että gluteeniton dieetti saattaa helpottaa autismin oireita. Ja tulee väkisinkin mieleen että kun lapsi käyttäytyy esim. ylivilkkaasti,niin kuinka monella edes epäillään olevan keliakiaa?

 • Tiixi89 25 viestejä12.1.2014 12:20

  Meidän pojallamme on ollut jo vuosia mahan kanssa oireita. Erityyppisitä kivuista kärsinyt. Olen huomannut yhtäläisyyden hänen käytöksensä kanssa. Silloin jos kipuja ilmenee ja hän itse mainitsee asiasta (6-vuotta) on hänen käytöksensäkkin huomattavasti huonompaa. Olen yrittänyt sanoa tuhansia kertoja lastenlääkäreille asiasta mutta he eivät koe asiaan yhdentekeväisyyttä. Hänelle tehtiin diaknoosi F91.3,sisältyy uhmakkuus/erityyppiset käytöshäiriöt.

  Huonoksi onnekseni sain todeta ettei minua kuunnella asian kanssa enkä saanut poikaani jatkotutkimuksiin keliakian takia. Itselläni taudin kuva todettiin vasta suolinukka palasta. JA verikokeissa ei edelleenkään näy suuria muutoksia.

  En tiedä enään mikä on seuraava liike, että saisin asiat järjestymään ja pojalleni oikean tyyppiset hoidot jne....

  Että vanhemmat olkaa tarkkana.!!!! ITse saan vielä taistella poikani puolesta.

 • Juulin 187 viestejä12.1.2014 17:35

  ^oletko kokeillut gluteenitonta lapsellasi?

 • Tiixi89 25 viestejä9.2.2014 20:45

  Juulin kirjoitti:
  ^oletko kokeillut gluteenitonta lapsellasi?

  Niin olen lapsellani käyttänyt gluteenitonta, että päivä ruoka kotona on yleensä gluteeniton. Mutta normaalit viljat ovat kuitenkin edelleen käytössä. Ruista en meilellään ole antanut ollenkaan, sillä olen huomannut ja poikani on myös sanonut mahakipujen olevan kovaa luokkaa ja maha on sen jälkeen "ruipatilla" koko ajan.

  Olen yrittänyt saada poikaa tähystyksiin, mutta en saa asiaa menemään lääkäri herrojen päähän. :/ Harmillista kuitenkin kun tiedät poikaa vaivaavan selvästi asia.

 • Mainos

 • Prinsessakakku 14 viestejä6.3.2014 18:28

  Kerro lääkärille, että keliakia on perinnöllinen. Mikäli keliakiaa ei (vielä) löydy testeillä, tarkista myös gluteenisensitiivisyys. Jos ei millään mene läpi, osta apteekista keliakiatesti ja testaa lapsi itse. Ruokavaliota ei pidä aloittaa ennen tutkimuksia, vaikka suolinukka ei hetkessä paranekaan.Keliakian hoito on tärkeää aloittaa mahdollisimman varhain, joten asia kannattaa selvittää lapsen edun nimissä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s