Hecu 9 messages – 12/23/2012 9:56 PM
Mulla vasta todettiin keliakia, mutta tunteet seilaa laidasta laitaan. Eniten harmittaa mennä kauppaan ja nähdä ne kaikki herkut joita on ennen saanut syödä ja nyt ne on kielletty Tuntuu ettei mitään saa syödä, huoh.
Gluteenittomat tuotteet maistuu puulta, niin kyllä se katkeraksi tekee. Mutta kaikkeen tottuu, tai niin kai sitä sanotaan. Toisaalta jos jotain positiivista tästä koittaa hakea, niin kai sitä tulee syötyä vähän terveellisemmin (?). Siinä ne positiiviset puolet näin äkkiseltään olikin :P
Juulin 187 messages – 12/27/2012 9:12 AM
Kyllä siihen äkkiä tottuu ja kannattaa itse leipoa, niin saa maukkaampaa. Itse teen sämpylöitä ja laitan niihin kuivattuja karpaloita, rusinoita, sitruunan kuorta, appelsiinin kuorta yms. sekaan niin hyvää tulee.
Puhumattakaan siitä, että kasvikset ja hedelmät ovat todella maukkaita. Eikä sitä pulla puolta kaipaa pitkään kun itse tekee ja huomaa, ettei niitä oikeasti tarvitse ruokavaliossa yhtään mihinkään.
Itse ainakin keskityn positiivisiin puoliin ja tämän "ongelman" ratkaisuun enkä itse ongelmaan ja siihen mitä ei saa syödä vaan mitä saa syödä.
lorangil 82 messages – 12/28/2012 11:53 PM
Hecu kirjoitti:
Juulin 187 messages – 12/30/2012 11:02 AM
Itse olen ajan myötä jättänyt suurimman osan sokeriherkuista kokonaan pois. Herkuttelen mielummin vaikkapa muhkeilla sämpylöillä yms.
Gluteeniton leipominen vaatii harjoittelua, mutta siitä voi kehittyä uusi ja herkullinen harrastus ajan ja harjoituksen myötä.
-Elina-123 8 messages – 06/09/2013 10:54 PM
En hyväksy vieläkään. Sairautta takana nyt n. 5 vuotta. Kotiruokailu sujuu kun itse tekee ruuat, mutta muualla syöminen tai herkkujen ostaminen mietityttää. Jatkuva tuoteselosteiden lukeminen ja sopivien syömisien pohtiminen väsyttää ajoittain. Pari kertaa olen myös saanut vahingossa gluteenia ja tulin niin kipeäksi, että ajattelin kuolevani pöntön ääreen. Pelkään nykyään enemmän, että saan jostain piilogluteenia ja tulen kipeäksi, kuin silloin sairastuttuani.
Matkustaessa etenkin ymmärtää kuinka paska sairaus tämä on. Kun kaikkea syömäänsä joutuu epäilemään ja pohtimaan onko tämä nyt sittenkään sopivaa, menee matkasta helposti osa jo liialliseen stressaamiseen. Ehkä tämän sitten joskus hyväksyy täysin,tai sitten ei.
J-T 91 messages – 03/01/2014 5:49 PM
Itselläni on nyt takana n. puoli vuotta ja olen sopeutunut yllättävän hyvin. Huolimatta siitä, että alussa olin todella ahdistunut (kirjoitin siitä silloin tännekin ensimmäisen viestini) ja tuntui, että ottakaa nyt perkele tämä minusta pois.
Mutta nyt menee todella mukavasti, olo on parempi sekä fyysisesti että henkisesti.
Tulee syötyä nykyään paljon terveellisemmin, kun ei voi eineksiin turvautua ja olen taas vuosien jälkeen innostunut leipomaan kun tulee parempaa+halvempaa omin kätösin.
Vertaistuki on ollut todella tärkeää, siitä iso kiitos Jezulle, että on tehnyt meille tällaisen oman "kokoontumispaikan"
Milkkis 18 messages – 03/22/2014 11:09 AM
Heipsan! Minä olen vielä ihan tuore tämän keliakiani kanssa. Olen kyllä jo vuosia tiennyt, ettei viljat sovi, mutta viime vuoden lopulla tilanne äityi niin pahaksi, että lääkäriin oli mentävä. Diagnoosin saaminen oli 90% helpotusta ja 10% kaikkia muita tunteita. Hetkellisesti tietysti harmitti ja tällä hetkellä enimmäkseen harmittaa se, kuinka perusteellisesti ruuat on tärvätty "täyteviljoilla". Mitä halvempi tuote, sen todennäköisemmin se sisältää gluteenia... Tämä on varmasti pidempään keliakian kanssa eläneille tuttu juttu.
Olen kuitenkin onnellinen, että tästä "sairaudesta" selviää ilman lääkkeitä. Niiden varassa oleminenhan olisi paljon rankempaa.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.