Tuhkapilvi

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä18.4.2010 20:54

  Jos edellisen matkan jälkeen oli vähän ikävät tunnelmat vesivahingon takia, niin tuoreimman Rooman reissun jälkeen ollaan oltu erittäin helpottuneita.

  Lufthansalla oli ensin lakonuhka, joka onneksi peruuntui muutama päivä ennen paluutamme. Tulimme takaisin keskiviikkona ja ilmatila suljettiin perjantaina.

  Jos ensin olisi toteutunut 4 päivän lakko ja siihen perään tämä tuhkakaaos, niin milloinkohan olisi päässyt takaisin Suomeen? Eli aika hyvä ajoitus tällä kertaa.

  Onko teille tai lähipiirille ollut haittaa tuhkasta?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Reetta  719 viestejä18.4.2010 21:27

  Tuttuni oli varannut lomaviikon ensi viikolle ja hänen piti lähteä vaellusreissulle. Nyt ei näköjään lähde.

  Huhtikuun viimeisellä viikolla olisi ollut TrioTravelsin gluteeniton matka Islantiin. Itsekin harkitsin reissua, mutta enpä onneksi ilmoittautunut. Voihan reissu vielä vaikka toteutua, jos tuhkan sataminen lakkaa ?
  Onko kukaan Glu.fi:n käyttäjistä tuonne ilmoittautunut ?

 • Mainos

 • Kari 364 viestejä18.4.2010 21:37

  Eipä ole tuhka haitannut minua, mutta tyttärellä kävi "läheltä-piti".

  Hän oli torstaina matkalla Norjan Kristiansandiin keliakianuorten kokoukseen. Helsinki - Kööpenhamina meni OK. Tökkiminen alkasi kun jatkolento Köpiksestä Kristiansandiin oli peruttu. Siis, koko Norja suljettu, sanoi virkailija. Antoi myös lämpimän suosituksen; lentäkää takaisin Helsinkiin niin pian kuin voitte, Tanskakin on sulkeutumassa. Tyttöporukka sai paikan viimeiselle Helsingin lennolle. Tekstareita vaihdeltiin kun hän oli jo jatkomatkalla junassa. Taisi tyttöä ketuttaa aikalailla kun Norjan matka peruuntui. Nyt jälkeenpäin taitaa tuntua olo onnellisemmalta kun ei joutunut matkustushärdelliin ja luottokortin vingutukseen.

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Reetta  719 viestejä18.4.2010 22:42

  Tuhkapilvestä tuli mieleeni vielä toinenkin tuttu, joka on paikallislehden lukijamatkalla Roomassa. Pääsivät Suomesta lähtemään torstaina, paluu olisi ollut tänään. Nyt näytti nettilehdessä olevan, että matkatoimisto järjestää bussikuljetuksen tavoitteena Baltia ja Tallinnan laiva. Matkaa 2900 kilometriä - bussissa. Arvioitu matka-aika 40 tuntia. Menee monella loma pitkäksi. Eikä varmaan hetkeen tee mieli bussin kyytiin.

 • Jezu  Ylläpitäjä18.4.2010 23:59

  Reetta kirjoitti:
  Tuhkapilvestä tuli mieleeni vielä toinenkin tuttu, joka on paikallislehden lukijamatkalla Roomassa. Pääsivät Suomesta lähtemään torstaina, paluu olisi ollut tänään. Nyt näytti nettilehdessä olevan, että matkatoimisto järjestää bussikuljetuksen tavoitteena Baltia ja Tallinnan laiva. Matkaa 2900 kilometriä - bussissa. Arvioitu matka-aika 40 tuntia. Menee monella loma pitkäksi. Eikä varmaan hetkeen tee mieli bussin kyytiin.

  Eräs tuttavani on jumissa Barcelonassa ja on ilmeisesti tulossa sieltä bussilla. Melkoinen urakka sekin. Toisaalta voi olla ihan mielenkiintoinenkin kokemus, jos osaa ottaa asian huumorilla

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Tallulah 476 viestejä19.4.2010 10:33

  Muutamaan kaveriin tämä on vaikuttanut; yksi ei päässyt reissuun, kaksi on maailmalla joista toiselle asiasta on haittaa ja toinen nauttii täysillä loman jatkosta uima-altaan reunalla. Suomalaisen perusluonteen tuntien voin vain kauhulla kuvitella sitä valitusta ja kitinää mikä on syntynyt kun bussissa istutaan.

 • Jezu  Ylläpitäjä19.4.2010 11:42

  Tallulah kirjoitti:
  Suomalaisen perusluonteen tuntien voin vain kauhulla kuvitella sitä valitusta ja kitinää mikä on syntynyt kun bussissa istutaan.

  Voisin kuvitella, että lapsiperheillä kitinä voi olla ihan aiheellista. Itse varmaan ottaisin asian värikkäänä kokemuksena, jos ei sitten olisi pakko olla Suomessa sovittuna aikana. Toisaalta matkaillessa pitää aina varautua yllätyksiin.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • Tallulah 476 viestejä19.4.2010 12:29

  ^Voisin olla aika varma että suurimmat kitisijät on aikuiset jotka muutenkin valittavat aina ja kaikesta kun valittaa pitää. Lapset toimivat sen mukaan mihin heidät on kasvatettu, ellei ole ihan pikkulapsesta kyse. Jos vanhemmat ovat positiivisella mielellä ja kertovat iloisena kuinka kivaa on nähdä kaikenlaista matkan varrella, niin lapsilla tuollainen bussimatka sujuu kyllä. Lapset kun ovat paljon sopeutuvaisempia kuin aikuiset. Mutta jos vanhemmat ovat negatiivisia ja valittavat niin aivan varmasti lapset kitisevät koko matkan.

  Jos pitää olla Suomessa sovittuna aikana, niin ei se bussi silti kitinällä liiku yhtään nopeammin.

 • kaija 38 viestejä19.4.2010 15:28

  Lauantaina olisi lähtö Lontooseen, mutta saa nähdä jääkö haaveeksi. En ole asiaa pahemmin hermoillut, miksipä se siitä muuttuu. Ei voi kuin toivoa, että tuhkat vähenevät ja purkautuminen hiipuu. Enemmän harmittaa tyttären puolesta joka olisi lähdössä elämänsä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle.

  Jos homma menee syteen, sitten lähtö vain siirtyy tulevaisuuteen. Minkäs teet. On tässä maailmassa suurempiakin murheita, tätä ei pidä niin vakavasti ottaa. Silti toki toivon, että kone nousee lauantaina kentältä ja loma voisi alkaa.

 • Pulde 16 viestejä20.4.2010 05:50

  Terveisiä New Yorkista, täällä ollaan laittomasti maassa kun 3kk:n oleskelulupa päättyy huomenna. Piti lentää lauantaina mutta aamulla tuli tieto lennon peruuntumisesta. Kuuden tunnin säädön ja sählingin jälkeen sain vihdoin buukattua seuraavan mahdollisen lennon - ensi lauantaille. Viikon pakkoloma New Yorkissa, ei kai pahinta mitä ihmiselle voi sattua? Vielä kun satais tuhkan lisäksi sitä rahaa taivaalta, alkaa meinaan finanssit kärsiä pikkuhiljaa. Ja olishan sitä kiva päästä kotiinkin kun on tässä oltu aika kauan poissa.

  Hostellissa on ihan hyvä tunnelma, kaikki samassa jamassa mutta ei auta muu kun ottaa huumorilla. Yhdet ranskalaiset lensivät jopa "väärään suuntaan" Japanin kautta jonnekin Euroopan rajalle ja sieltä junalla himppeen. Itselläni ei ole ihan noin kiire kuitenkaan, kuhan nyt ennen toukokuuta pääsis lähteen...

 • Kiipuli 90 viestejä20.4.2010 07:45

  Käy nyt kuitenkin Suomen konsulaatissa piipahtamassa ja hoidattamassa tuo viisumiasia kuntoon. ne on aika tarkkoja USAn rajalla tosta, ja vaikka tilanne on päällä niin ongelmaa voi tulla...

 • Jezu  Ylläpitäjä20.4.2010 11:05

  Kiipuli kirjoitti:
  Käy nyt kuitenkin Suomen konsulaatissa piipahtamassa ja hoidattamassa tuo viisumiasia kuntoon. ne on aika tarkkoja USAn rajalla tosta, ja vaikka tilanne on päällä niin ongelmaa voi tulla...

  Noista oleskeluajan ylityksistä voi todellakin koitua hankaluuksia viimeistään seuraavalla matkalla, jolloin portit USAan saattavat pysyä kiinni.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • Reetta  719 viestejä21.4.2010 17:41

  Paikallislehden nettilehti kertoo, että Rooman matkan lukijamatkalaiset ovat onnellisesti päässeet eilen illalla kotiin. Matkaa kertyi yli 3000 kilometriä seitsemän maan halki ja matka kesti 55 tuntia ! Matkustivat myös yöt.

  Varmaan matka, jonka muistaa pitkään.

  Uni omassa petissä todennäköisesti maistui viime yönä.

 • Tallulah 476 viestejä21.4.2010 18:28

  Olenko mä ainoa ketä tämän asian uutisointi ärsyttää niin että sauhu nousee korvista? Aivan kuin suunnilleen kenellekään ei olisi tullut mieleen että tällä on ehkä jotain muutakin vaikutusta kuin se että suomalainen joutuukin istumaan bussissa? Esimerkiksi islantilaisten arkeen ja elinkeinoon maataloudessa? Uutisissa seurataan kuinka joku, ai kauhea sentään, tulee autolla Euroopan läpi, ja sitten on parin sekunnin pätkä että juu Islannissa on sitten maat ja pellot ja eläimet tuhkassa mutta tärkein asia on se saako lentokentällä ruokaa, ilmaiseksi tietenkin niinkuin kaikki aina pitää saada. Puhumattakaan nyt siitä että jalkapalloilijat joutuvat menevät vieraspeliin bussilla, isompi asiahan se nyt on. ARGH!!!! Juu, mulla todellakin keittää tämä asia. Suuri tragediahan on tietysti se että Ville-Petteri 3v ei päässyt Kanarialle. *hakkaa päätään seinään*

 • kaija 38 viestejä23.4.2010 19:11

  Nyt näyttää siltä, että huomenna lähdetään Lontooseen. Tuhkapilvi tuotti melkein harmaita hiuksia, mutta saatiinhan se häädettyä. Sääennusteiden mukaan uutta laskeumaa Suomen päälle, eikä muuallekaan lähitienoolle ole saapumassa. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, kaikkeen pitää varautua.

  Joten pieni oli huoli itsellä matkan mahdollisesta peruuntumisesta, mutta siellä paikan päällä ne vasta suuret ongelmat ovatkin. Toivottavasti sinne saadaan kaikki mahdollinen avustus, etteivät maanviljelijät ja karjataloudet joudu pääsemättömiin vaikeuksiin.

  Tsemppiä vaan muillekin matkaan lähteville, have a nice time and enjoy yourself.

 • Jezu  Ylläpitäjä23.4.2010 23:14

  Joo, Islanti on jo ottanut varsin kiitettävästi turpiin talouskriisissä ja tällainen tulivuoripaukku siihen vielä päälle. Ei kiva.

  Tuhkahässäkästä on kuitenkin kärsinyt jokaisella vähintäänkin se tutun tuttu, niin tietysti asia koskettaa sitä kautta enemmän kuin "tuntemattomien" islantilaisten edesottamukset.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s