annepanne

Forum messages

1 2 3 4 5 6
 • Diagnosoimaton keliakia? 08/30/2010 5:02 PM

  Kiitos kaikille vastauksesta. Aloin miettiä asiaa sen vuoksi, kun tänään oli lehdessä keliakiasta ja siihen kehitteillä olevista entsyymivalmisteista sekä mahdollisesta rokotteesta. Jospa niitä sitten ei saisikaan ilman selvää diagnoosia...

 • Diagnosoimaton keliakia? 08/30/2010 1:22 PM

  Kysyn ensin tällä palstalla mielipidettä, mitä pitäisi tehdä, kun keliakiaani ei ole diagnosoitu ohutsuolen tähystyksellä. Juoksin lääkärissä 1990-luvun alussa, kun laihduin yli 10 kiloa, vatsani oli koko ajan löysällä, lonkka- ja polvinivelet tosi kipeät ja outoja vatsanpuruja koko ajan. Verikokeesta etsittiin keliakian vasta-aineita, mutta silloin niitä ei löytynyt. Kävin yksityislääkärillä ja hän kehoitti kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota. Otin selvää asiasta ja söin vain gluteenitonta. Olo alkoikin varsin pian kohentua ja paino nousi 47 kilosta pikkuhiljaa ollen nyt jo 60! Nivel- ja vatsavaivat ovat poissa.
  Mutta, koska keliakiaani ei ole diagnoosia, en saa mitään Kelasta, edes sitä pientä korvausta. En oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, vai pitäisikö mitään, että saisin tuon diagnoosin. Tuntuisi hullulta alkaa taas syödä gluteenipitoista, että saisin suoleni pilalle. Uskoin aikanaan lääkäriä, joka ei lähettänyt jatkotutkimuksiin, ja aloin vain noudattaa ruokavaliota, joka sitten paransi oloni.

 • Petyin kulmakonditoriaan 06/28/2010 12:50 PM

  Kyllä Kulmakonditorian ja muidenkin konditorioiden kannattaisi hankkia pakastin, onhan se keksitty jo vuosikymmeniä sitten. Sinne vain kakut ja leivokset, ja sieltä sitten näppärästi asiakkaalle. Me keliaakikot emme ole turhan nirsoja, meille kelpaa kyllä muukin kuin samana aamun leivottu. Mieluummin syömme pakasteesta sulatettuja leivonnaisia kuin niitä kamalia marenkipahveja, YÄK!

 • Letuttaa! 03/21/2010 9:20 AM

  En tiedä, miten muurikkalettutaikinana toimii, mutta mielestäni tosi hyvä ja helppo letturesepti on Virtasalmen Viljatuotteen täysjyväriisijauhopaketin kyljessä. Lettutaikinaan tulee tummien täysjyväriisijauhojen lisäksi vain maissijauhoa, ei mitään jauhosekoituksia. Lettuja on helppo paistaa, eivät hajoa, ja ovat hyvänmakuisia ja luullakseni terveellisiäkin.

 • Moilasen uudet pizzat 03/19/2010 4:26 PM

  Minäkin olen kiertänyt kaikki pääkaupunkiseudun suurimmat K-kaupat, vaan mistään ei ole löytynyt. Ei ole hyllyn reunassa edes hintaa, joten ei niitä ole ollutkaan. Kampin K-Supermarket on vielä käymättä.

 • Hyvä ja kunnollinen talvi 02/03/2010 7:33 PM

  ponipimu kirjoitti:
  onneksi ei asuta pääkaupunkiseudulla, vaan maalla jossa on tilaa lumikasoille ja jotenkin tuntuu että täällä osataan varautua autollakin noihin keliolosuhteisiin?

  En tiedä missä päin ponipimu ajelee, mutta voisin sanoa joka päivä täällä Helsingissä autoilevana, että kyllä täälläkin osataan varautua talveen, mutta automäärät ovat pikkasen erilaiset kuin maalla. Siinä määrässä kyllä väkisinkin tapahtuu peltikolareita, vaikka miten rauhallisesti ajelisi. Kaupunki ei mitenkään pysty auraamaan katuja siinä tahdissa kuin lunta tulee, ja kadut ovat huonossa kunnossa.

 • Hyvä ja kunnollinen talvi 02/01/2010 3:24 PM

  Olen Angervon kanssa 100-prosenttisesti samaa mieltä. Tällainen talvi rajoittaa ihan hirveästi kaikkea. Minulla olisi todellakin parempaa ja mielekkäämpää tekemistä kuin ainaiset lumityöt. Odotan kevättä ja vesikelejä kuin kuuta nousevaa.

 • Gluteenittomat laihdutustuotteet? 01/26/2010 4:01 PM

  Ainakin Nutriletilla sekä kana- että kasviskeittto ovat gluteenittomia.

 • Keliakia ja viski? 12/12/2009 4:12 PM

  Siis, viski käy, vastauksena kysymykseen. Gluteenittomat oluet maistuvat oluelta, ainakin minun mielestäni. Laitilan Kukko-oluet tuntuvat ja näyttävät maistuvan myös ei-keliaakikoille.

 • Ääni kuuluviin! 10/02/2009 6:33 AM

  Jezu kirjoitti:
  Taidan tehdä niin, että käyttäjät voivat itse valita saako heidän lisäämää sisältöä arvostella. Tuotteiden arvioiminen voisi tosin olla automaattista, koska siinä arvostellaan tuotetta, ei käyttäjän tuottamaa sisältöä.

  Mitäs mieltä?

  En tosin ole vielä huomannut niitä tähtiä ja miten niitä annettaisiin, onko systeemi jo käytössä? Mutta valitettavasti en vieläkään ymmärrä, miksi toisten kirjoituksia pitäisi arvostella. Eihän tämä ole mikään Suomi24, jossa voi arvostella toisten profiilien sisältöä. Tämä on tosin vain minun vaatimaton mielipiteeni.

1 2 3 4 5 6

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  2 tips

  Forum
  52 messages, 4 topics

  Comments
  2 comments

  Registration time
  04/07/2009 2:23 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s