annepanne

Forum messages

1 2 3 4 5 6
 • Vähähiilihydraattinen dieeti 02/22/2011 6:52 PM

  Ketään ei ilmeisti kiinnosta k.o. ruokavalio. Minä olen kokeillut tätä itse asiassa nyt reilun viikon, ja olen aivan innoissani. Sitä on helppo noudattaa, netistä saa valtavasti tietoa, ja se karistaa helposti liikakilot. Omalla kohdallani olo on paljon pirteämpi. Kaikille se ei ehkä sovi, mutta minulle sopii. Aikaisemmin minulla oli jatkuvasti nälkä, kun söin hiilihydraattipitoista ruokaa. Nyt syön vihanneksia, lihaa, marjoja, maitotuotteita, eikä ole nälkä, koska veren sokeri pysyy tasaisempana. Kaiken lisäksi, minun ei tarvitse enää ostaa kalliita gluteenittomia leivontajauhoja tai valmiita leivonnaisia.

 • Vähähiilihydraattinen dieeti 02/19/2011 3:18 PM

  Onko kukaan tämän palstan keliaakikoista kokeillut vähähiilarista dieettiä? Olen lukenut siitä paljon ja harkinnut kokeilemista. Antti Heikkilä on kovasti tämän puolesta ja kieltämättä se vaikuttaa tosi hyvältä. Jos näistä gluteenittomista leivonnaisista luopuisi, niin olen sitä mieltä, ettei siinä paljoa menetä, varsinkin mitä tulee leipiin.

 • GlutExo, gluteeniton erikoisleipomo 12/13/2010 5:41 PM

  GlutExo kirjoitti:
  Hei!

  Mukavaa saada palautetta: ensimmäiset kuoriversiomme olivat tattarista mutta asiakaspalautteen myötä kuorta on muutettu nykyisen kaltaiseksi ettei siinä maistuisi tattari niin voimakkaasti.

  Ystävällisin terveisin

  Jukka Uimonen
  GlutExo

  Olisipa kiva, jos kokeilisitte tehdä vielä niitä tattarikuorisia piirakoita Minä kun en ehtinyt koskaan niitä maistelemaan.

 • Viljakinkku??? 12/08/2010 5:01 PM

  No, viljakinkku on kyllä gluteeniton, ellet sitten kuorruta sitä tavallisilla korppujauhoilla. Viljapossuille on syötetty pelkästään viljaa eikä se ruoansulatusjärjestelmästä lihaan siirry. Possuille voidaan antaa muutakin ravintoa, esim. kalajauhoa, joka saattaa muuttaa hiukan lihan makua. Näin minä asian ymmärrän, mutta korjatkaa muut, jos olen väärässä.

 • Kaurasta kysymys! 12/08/2010 4:57 PM

  Onko kukaan muu huomannut muutosta Semperin kaurahiutaleissa? Kaksi viimeistä ostamaani pakettia ovat olleet minulle pettymys. Ostin niitä aikaisemmin siksi, että ne olivat ainoita, jotka olivat pieniä ja hiutalemaisia. Puuro kypsyi mikrossakin nopeasti tasaiseksi ja maukkaaksi. Nyt ne muistuttavat ihan Provenan vastaavia, eli ovat kovia ja isoja, ikäänkuin litistettyjä kauranjyviä (ihan vähän liioiteltuna). Puurosta ei tule sileätä vaan enempi kokkareista. En enää tiedä, mitä kauraa ostaisin. Provenan jo mainitsinkin ja Puuppola on kamalan hajuista. Eikä Elovenaa voi kai enää syödä, kun Raisio alkoi tehdä kallista Provenaa ja ilmoitti, ettei voi taata Elovenan puhtautta. Näin saatiin keliaakikot taas ostamaan kalliimpaa tuotetta.

 • GlutExo, gluteeniton erikoisleipomo 12/02/2010 1:40 PM

  Minä asun Oulunkylässä ja olen kerran käynyt ostamassa noita riisipiirakoita. Hyviä ovat, mutta toivoisin, että se kuori olisi tehty vähän tummemmista jauhoista, esim. tattarijauhoista. Nyt piirakat ovat aika vaaleita ja minun mielestäni eivät niin hyviä ja terveellisiä kuin sellaiset, joissa on enemmän tattaria. Tämä on tosin vain minun mielipiteeni. Kaipailen ilmeisesti vieläkin niitä anopin tekemiä ruiskuorisia piirakoita.

 • Gluteenittomat kalapuikot? 11/19/2010 5:13 PM

  Minäkin ostin tänään noita uusia paneroituja kalafileitä Kampin K-Supermarketista ja tykkäsin. Paistoin teflonpannulla erittäin vähässä rasvassa ja tulivat rapeiksi. Päälle paistoin vielä kananmunan, jonka jätin pikkasen valuvaksi ja oli suorastaan syntisen hyvää.

 • Dermasee gluteeniton? 09/28/2010 7:02 PM

  Minä en ainakaan söisi, vaikka olisi gluteenitonta. Noista ihmepillereistä en usko olevan kenellekään mitään hyötyä, päinvastoin. Maksansa niistä saa vain pilalle.

 • Diagnosoimaton keliakia? 09/05/2010 8:56 AM

  KattiMatikka kirjoitti:
  Toiseksi tutkimuksissa on todettu että diagnosoimattomien keliaakikoiden ruokavalio ei ole yhtä tiukka kuin diagnosoitujen keliaakikoiden. Tämä tarkoittaa sitä, että jos henkilölle sanotaan(hän itse tekee päätelmän), että diagnoosina on keliakia niin hänen motivaationsa tiukan ja rajoittavan ruokavaliohoidon suhteen ei ole yhtä hyvä kuin niillä, joilla tämä diagnoosi virallisesti on.

  Ihmetyttää, miten tuollainen tutkimus on tehty, koska luulen että meikäläisiä on aika paljon, jotka eivät ole kuulleetkaan moisesta tutkimuksesta. Ei siis kannata yleistää. Minä ainakin noudatan ruokavaliota tosi tarkkaan, eikä diagnoosi voisi muuttaa sitä mitenkään. Ja toisekseen, keliakian oireet olivat niin selvät omalla kohdallani ja paraneminen gluteenin poisjättämisen myötä niin nopeata, etten itse epäile ollenkaan, ettenkö olisi keliaakikko. Ja siihen aikaan, kun oireeni ensi kerran ilmestyivät olin vasta 35 vuotias (25 vuotta sitten)eikä keliakia ollut kovinkaan tunnettu sairaus. Ja kuten kerroin, lääkäri, jolla kävin neuvoi minuna jättämään gluteenin pois ruokavaliosta, ja minähän tein niin. Toki on hyvä, että nykyään tehdään tähystys, otetaan koepala ja saadaan varma diagnoosi. Keliakaiasta tiedetään tänä päivänä niin paljon enemmän ja sitä osataan nopeasti epäillä, toisin kuin siihen aikaan, kun minulle tuli ensimmäiset oireet. Niiden takia kävin kyllä paksusuolen tähystyksessä, mutta ohutsuolesta ei kukaan puhunut mitään.

 • Diagnosoimaton keliakia? 08/31/2010 9:51 PM

  tanssija kirjoitti:
  Mullakaan ei ole diagnoosia. Eikä varmaan ikinä tulekaan. Kela saa puolestani pitää 21 euroaan. Se että olisin kuukausikaupalla kipeänä, laihtuisin ja joutuisin tähystykseen ovat vähän turhan rankkoja juttuja paperilapun takia. Eniten iloitsen kun saan olla terve. Itse kun tietää mitä voi syödä se on tärkeintä.

  Näin minäkin olen ajatellut. Muistan vieläkin, miten huono olo minulla oli ennen gluteenitonta ruokavaliota.
  Kiitos sinulle "tanssija" vastauksestasi, tekee hyvää huomata, että täällä on muitakin samassa tilanteessa olevia. Kiitos myös kaikille muille keskusteluun osallistuneille ja tsemppiä syksyyn!

1 2 3 4 5 6

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  2 tips

  Forum
  52 messages, 4 topics

  Comments
  2 comments

  Registration time
  04/07/2009 2:23 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,02s