annepanne

Forum messages

1 2 3 4 5 6
 • Ääni kuuluviin! 10/01/2009 2:39 PM

  Suoraan sanoen en kyllä ymmärrä, mihin tarpeeseen tuollainen tähdittäminen tulee. Miksi kaikelle pitäisi antaa jokin arvosana? Tässä voi käydä niin, että ihmiset eivät enää uskalla kirjoitella, kun pelkäävät, että heidän juttunsa arvioidaan huonoksi. Kuitenkin on tärkeintä, että jokainen voi ja uskaltaa kirjoittaa mieltään painavasta ongelmasta tai kertoa jostain mieltä ilahduttavasta asiasta.

 • Keliakia ja väsymys 09/14/2009 8:20 PM

  Minulla ei kyllä ole ollut tuollaista väsymystä, tosin minulla ei ole fibromyalgiaa. Nykyään noudatan aika tunnontarkasti gluteenitonta ruokavaliota, ja vointini on hyvä. Uskon, että kaikki tuotteet, jotka ovat keliakialiiton sallittujen listalla, ovat turvallisia olivat ne sitten millaisia gluteenittomia hyvänsä.

  Mutta tuosta noin voimakkaasta väsymyksestä tulee mieleen yksi keliakian sukuinen sairaus, nimittäin kilpirauhasen vajaatoiminta. Onko sinun kohdallasi koskaan tutkittu sen mahdollisuutta? Verikokeesta se on helppo todeta. Ja jos sellainen löytyisi, niin sen hoitoon löytyy lääke.

  Joka tapauksessa toivon, että syy väsymykseesi löytyy.

 • Kaurasta kysymys! 08/18/2009 7:26 AM

  Olen Millan kanssa samaa mieltä, että Provena ei ole hyvää, ei myöskään Puuppolan aitokaura, se haiseekin tosi pahalta. Jos Elovenaa ei saa syödä, olisin minäkin kiinnostunut tietämään, mikä olisi yhtä hyvää. Kyllä maussa on eroa!

 • Kaurasta kysymys! 08/15/2009 7:46 AM

  Minuakin harmittaa tuo korkeampi hinta ns. puhdaskauratuotteilla. Esim. Raision Elovenaa sai syödä aikaisemmin, siinä ei valmistajan mukaan ollut vaaraa muista viljoista. Mutta annas olla, kun Raisio toi markkinoille Provena tuotteet, mm. kaurahiutaleet, niin sen jälkeen se ei enää takaakaan Elovenan puhtautta. Ei tietenkään, koska oli kalliimpi Provena-tuote. Sitä vaan keliaakikot taas ostamaan, heiltä taas rahat pois. Minusta Elovena on maultaan ja koostumukseltaan paljon parempi kuin nämä Provenan ja Puuppolan jättikokoisiksi litistetyt kauranjyvät.

 • Ruokalistan paikkansapitämättömyys 08/11/2009 2:52 PM

  Sain juuri seuraavanlaisen vastauksen ko. ravintolasta viestiini:

  "Olen pahoillani, että keittiö on ollut huolimaton kyseisessä asiassa.
  Ymmärrän varsin hyvin,
  että ruuan tulee olla merkinnän mukainen, koska se voi aiheuttaa vakavia seurauksia.
  Olen pitänyt henkilökunnan kanssa asiasta palaverin ja painottanut, että ruokien on oltava jatkossa ehdottomasti merkintöjen mukaisia.
  Kiitos vielä tärkeästä palautteesta, joka oli enemmän kuin aiheellinen."

  Ystävällisin terveisin
  OY CHIC CATERING AB

  Eli hyvä kun vastasi. Luottamusta on tosin vaikea palauttaa...

 • Ruokalistan paikkansapitämättömyys 08/11/2009 2:10 PM

  Aika tökeröä toimintaa. Oliko kyseessä tämä ravintola:

  http://www.kuutioauditorio.net/ravintola_chic.htm
  Tämäpä juuri. Eikä mitään vastausta sieltä ole kuulunut.

 • Ruokalistan paikkansapitämättömyys 08/11/2009 12:15 PM

  Minulla on tosi ikäviä kokemuksia työpaikkani vieressä olevan Lounasravintola Chicin ruokalistasta (ja kokista). Keväällä menin sinne nälkäisenä varmistettuani listalta, että sieltä löytyy gluteeniton vaihtoehto. Kassalla varmistin vielä, että onhan tämä annos nyt varmasti gluteeniton. Kassa kysyi kokilta, joka vastasi, että ei olekaan, siinä on vehnäjauhoja. Onneksi kysyin, vaihdoin sitten nakkikeittoon.

  Tänään olin taas menossa samaan paikkaan Tandoori-kanaa syömään. Soitin varmuuden vuoksi, että onhan tämä ruoka gluteeniton, kun listassa niin luvataan. Taas kysyivät kokilta, että laitoitko vehnäjauhoa kanaan - sanoi laittaneensa. Tämä on kyllä aivan pöyristyttävää välinpitämättömyyttä. Useimmat varmasti luottavat listaan ja syövät tietämättään noita iänikuisia vehnäjauhoja.

  Lähetin ravintolaan sähköpostia ja vaadin selitystä tuollaiselle ammattitaidottomuudelle. Vielä en kuitenkaan ole saanut mitään vastausta. Ravintola on Haagassa Kuljetuskuution talossa Nuijamiestentiellä.

 • Oireet 08/04/2009 10:24 PM

  Minäkin olen yllättynyt siitä, miten monet kertovat saaneensa oireita syötyään jotain gluteenia sisältävää ruokaa. Voisin vaikka tältä istumalta syödä tavallisen pitsan eikä vatsani olisi siitä moksiskaan (kokeiltu on). Mutta jos söisin pitsaa vaikkapa 2 kertaa kuukaudessa, luulen oireita pikkuhiljaa tulevan. En kuitenkaan syö tietoisesti mitään, missä on gluteenia, mutta en myöskään ole kovin pikkutarkka ruokavaliostani. Syön esimerkiksi tavallista Elovenasta tehtyä kaurapuuroa joka aamu, vaikka sen gluteenittomuutta ei taata.

  Ihmettelen kovasti, miten tuo kohuttu suurlähetystön ruoka on voinut saada koko keliakianuorten porukan sairaaksi. Onko varmasti tutkittu ruokamyrkytyksen mahdollisuus? Onhan mahdollista, että jokin bakteeri on aiheuttanut tuon sairastumisen.

 • Keliakia ja vatsakivut 07/03/2009 9:51 PM

  Minua askarruttaa, kun monet kirjoittavat saaneensa vatsavaivoja syötyään tai epäiltyään syöneensä jotain gluteenipitoista. Aloitettuani gluteenittoman ruokavalion yli 10 vuotta sitten minulla ei ole kertaakaan ollut sellaisia tuntemuksia vatsassa, joiden olisin epäillyt aiheutuneen gluteenista. Yleensä jokin pöpö on ollut samaan aikaan liikenteessä. Ja voivathan monet ruoka-aineet aiheuttaa vatsavaivoja ilman että niissä olisi gluteenia.

  En tiedä olenko väärässä, mutta minun käsitykseni mukaan gluteeni ei aiheuta äkillisiä vatsakipuja, vaan on keliaakikolle hitaasti suolinukkaa tuhoava aine. Vasta, kun suoli on huonossa kunnossa alkavat vatsakivut. Voisiko joku valaista minua, jos olen täysin hakoteillä tässä asiassa?

 • Chicos 07/02/2009 8:38 AM

  Eipä ole keliaakikon kannalta hyvin asiat muissakaan Hokin ravintoloissa. Olin eilen syömässä Kappelissa ja ihmettelin heti, miksei ruokalistassa ole mitään mainitaa laktoosittomuudesta tai gluteenittomuudesta. Kysyin sitä hovilta, joka vastasi, että useimmat ruoat ovat gluteenittomia tai muunnettavissa gluteenittomiksi. Siinä oli sitten vaikea suunnitella, mitä tilaa sen jälkeen, kun tarjoilija pläjäytti ruokalista eteen ja poistui palvelemaan muita. Halusin syödä menun, johon kuului alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Kun sitten kyselin esim. alkukeitosta, sain vastauksen, että kyllä sen pitäisi olla gluteeniton. Jälkiruokaa suklaakakkupaloineen en uskaltanut syödä, vaikka tarjoilijan mukaan se oli gluteeniton.

1 2 3 4 5 6

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  2 tips

  Forum
  52 messages, 4 topics

  Comments
  2 comments

  Registration time
  04/07/2009 2:23 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,022s